به گزارش خبرنگار مهر، کیامرث حاجی زاده عصر دوشنبه در نشست تنش آبی استان، افزود: از لحاظ بارش باران دومین استان بعد از استانهای شمالی هستیم، ولی مسئله خشکسالی جدی است.
حاجی زاده تصریح کرد: دنیا به سمت خشک شدن پیش میرود و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و به جز حوزههای البرز و زاگرس مابقی مناطق گرم و خشک هستند.
وی خاطرنشان کرد: در برهه زمانی برخی از افراد در مقابل ساخت سدها موضع گیری میکردند در حالی که در سیل ۹۸ اگر همین سدها نبود، خشکسالی کشور را نابود میکرد.
حاجی زاده با تاکید بر اینکه وقتی پروژهای تعریف میشود باید دارای پیوست زیست محیطی باشد، عنوان کرد: باید تلاش کرد مادههای ۵۶ و ۲۳ را برای سدهای سقاوه و آبریز اخذ کنیم.
حاجی زاده گفت: با اجرایی شدن سد آبریز حوزه گرمسیر مشکلی نخواهد داشت.
حاجی زاده با اشاره به اینکه سالها از آغاز به کار سد تنگ سرخ میگذرد، اظهار داشت: در همین دو سال اخیر وضعیت اجرایی این سد شتاب گرفته است.
وی ابراز کرد: اگر ماده ۵۶ پروژه آبرسانی به ۴ شهر اخذ میشد اکنون با توجه به مشکلات اعتباری کشور شاهد تأخیر در اجرای این پروژه نبودیم.
معاون عمرانی استاندار یکی از مشکلات پروژههای کهگیلویه و بویراحمد را طولانی شدن پروسه پیشرفت فیزیکی آنها دانست و افزود: ۸۰ درصد اعتبارات ملی است و تنها ۲۰ درصد مربوط به استان است که میطلبد مدیران با سرعت عمل در جذب اعتبارات مشکلات پروژهها را برطرف کنند.
حاجی زاده اولین اصل در مدیریت موفق را داشتن ارتباطات و قدرت تعامل مدیران برشمرد و گفت: مدیران در ستاد سازگاری با کم آبی با همت جهادی کارها را پیش ببرند.
وی بیان کرد: استان با ۴ بحران از جمله کرونا که یک اپیدمی جهانی است رو به رو است که به نسبت استانهای برخوردار و با مدیریت صحیح و قاطع استاندار همراهی مردم وضعیت بهتری داریم و اما بازسازی سی سخت، تنش آبی و آتش سوزیها دیگر بحرانهای پیش رو است.
حاجی زاده با بیان اینکه ۱۲۵ روستا و مناطق عشایری استان با تنش آبی رو به رو هستند، گفت: با این وضعیت بارشها و میزان بارش برف که نسبت به سال گذشته کاهش یافته است باید این شرایط را مدیریت کرد.
وی از تشکیل ۶ کمیته از جمله کمیته آب، کمیته برق، کمیته اطلاع رسانی، کمیته کشاورزی و صنعت، کمیته امنیتی و انتظامی و کمیته تعیین خسارات خبر داد و افزود: این کمیتهها باید به صورت هفتگی برگزار شوند.
حاجی زاده بر نقش رسانهها به ریاست صدا و سیما در کمیته اطلاع رسانی تاکید کرد و گفت: میزگردهای تخصصی در ساعتهای پیک مصرف برق برگزار و برنامههای متنوع فرهنگی برای جوانان، نوجوان و کودکان در این راستا تهیه و عملیاتی شود.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۷، یک هزار میلیارد تومان به تنش آبی در کشور اختصاص یافت، عنوان کرد: امسال دو ردیف جدید تنش آب روستایی و راه روستایی به استان اضافه شد.
حاجی زاده در بخش دیگری از سخنانش از همراهی برنامه و بودجه قدردانی کرد و گفت: انتظار میرود دستگاههای اجرایی هماهنگی بیشتری با سازمان برنامه داشته باشند.
وی همچنین از همراهی اصحاب رسانه و صدا و سیما در پوشش برنامههای فرهنگی در خصوص مصرف بهینه آب و برق قدردانی کرد.
حاجی زاده تاکید کرد: اولویت نخست حوزه عمرانی استانداری تأمین آب شرب و ساماندهی راههای روستایی و بعد مبلمان شهری است.
وی با تاکید بر اینکه آب منطقهای اولویت خود را به احیای منابع آبی اختصاص دهد، گفت: در خصوص تأمین برق در بهار و تابستان برنامه ریزی دقیق انجام شود.
حاجی زاده تصریح کرد: تصفیه خانه یاسوج تا خرداد ماه در مدار بهره برداری قرار گیرد.
وی همچنین خواستار در دستور کار قرار گرفتن وضعیت عشایر شد و گفت: مدیران از محل اعتبارات روستایی، روستاهای عشایر نشین را به صورت ویژه ببینند.
حاجی زاده با بیان اینکه پروژه تنگ سرخ فعال شده است، تاکید کرد: میطلبد سد آبریز و سقاوه نیز در همین دولت پیگیری شود.
نظر شما