به گزارش خبرگزاری مهر، رأی الیوم در مطلبی با اشاره به تصمیم ضد لبنانی سعودی در ممنوعیت ورود میوه و سبزیجات لبنان به عربستان آورده است: «اینکه سعودی ورود میوه و سبزیجات لبنان را از روز یکشنبه به عربستان ممنوع اعلام کرده است جز در راستای تشدید محاصره شدید کنونی ضد لبنان با تحریک آمریکا و رژیم صهیونیستی نمیتوان، قلمداد کرد تا مردم لبنان گرسنه بمانند و این کشور به سمت جنگ داخلی کشیده شود.
رأی الیوم مینویسد: بهانه کشف ۵ میلیون قرص کپتاگون حاوی ماده مخدر در میان یک محموله وارداتی انار از کشور لبنان به عربستان در واقع پوششی برای توجیه این تصمیم و پنهان کردن دلایل واقعی آن یعنی افزایش رنج لبنانیها و سوق دادن آنها به خیابانها و چه بسا شعله ور کردن برخوردهای طایفهای و باز کردن دخالت نظامی خارجی است بهانه کشف ۵ میلیون قرص کپتاگون حاوی ماده مخدر در میان یک محموله وارداتی انار از کشور لبنان به عربستان در واقع پوششی برای توجیه این تصمیم و پنهان کردن دلایل واقعی آن یعنی افزایش رنج لبنانیها و سوق دادن آنها به خیابانها و چه بسا شعله ور کردن برخوردهای طایفهای و باز کردن دخالت نظامی خارجی، است.
این رسانه آورده است: آنکه محموله مواد مخدر از لبنان به عربستان قاچاق میکند باندهای تبهکار هستند و نباید چهار میلیون لبنانی که نیمی از آنها زیر خطر فقر به سر میبرند، تاوان بدهند.
رأی الیوم در ادامه با اشاره به بازداشت عبدالمحسن بن ولید آل سعود پسر یکی از نوادگان بنیانگذار نظام آل سعود و برادرزاده سعود بن عبدالمحسن استاندار حائل عربستان در روز ۲۶ اکتبر ۲۰۱۵ به اتهام جاسازی ۲ تُن قرص مخدر کپتاگون در هواپیمای اختصاصی خود و تلاش برای انتقال آنها از فرودگاه بین المللی بیروت به عربستان، مینویسد: این بدان معنی است که قاچاقیان سعودی شرکای این تبهکاران هستند و شاهزادگان سعودی با باندهای تبهکار در ارتباط هستند. عربستان به دلیل وجود پول و معتادان مورد توجه باندهای مافیایی از کشورهای عربی و اسلامی است و لبنان مستثنی نیست اما قربانی است. عربستان ورود هیچ محموله زراعی یا صنعتی حامل مواد مخدر از دیگر کشورها را منع نکرده است.
رأی الیوم مینویسد: قصور وجود دارد و چه بسا همدستی از سوی مقامات گمرک لبنان و به عبارت دیگر فاسدان آن صورت گرفته باشد و تلاش کافی برای مبارزه با قاچاق انجام نشده باشد اما گمرک سعودی هم مقصر است با این تفاوت که مؤسسات لبنانی تقریباً این روزها فروپاشیده اند و در بحران به سر میبرند. در این موضوع باید دو روی سکه را ندید نه یک روی سکه.
این رسانه نوشت: اگر مقامات سعودی حسن نیت داشتند باید قبل از اینکه اقدام به تحریم لبنان کنند، هشدار میدادند و اعتراض میکردند و با هماهنگی مقامات لبنانی این مشکل را حل میکردند اما همانطور که در بالا گفته شد این بهانهای بیش نبود.
رأی الیوم در ادامه مینویسد: لبنان با توطئه بزرگی این روزها روبرو است که اسرائیل و آمریکا و برخی متحدان عرب آنها، در پشت پرده آن قرار دارند و عنوان اصلی آن سلاح حزب الله و موشکهای دقیق آن است که توان رسیدن به هر هدف اسرائیلی در عمق فلسطین اشغالی را دارد لبنان با توطئه بزرگی این روزها روبرو است که اسرائیل و آمریکا و برخی متحدان عرب آنها، در پشت پرده آن قرار دارند و عنوان اصلی آن سلاح حزب الله و موشکهای دقیق آن است که توان رسیدن به هر هدف اسرائیلی در عمق فلسطین اشغالی را دارد.
این رسانه نوشت: شکست در برابر حزب الله لبنان و ناکامی در خلع سلاح آن، ناتوانی در دیکته کردن دیدگاهها در بحث ترسیم مرز دریایی لبنان با رژیم صهیونیستی مطابق شروط اسرائیل و برخی عوامل دیگر در ورای این تحریم و گرسنه نگه داشتن و تلاش برای به زانو در آوردن ملت لبنان است. ارتباط این با سناریوهایی با هدف عادی سازی روابط و توافقات سرقت گاز و نفت لبنان و خلاء سلاح مقاومت را بعید نمیدانیم.
رأی الیوم در پایان مینویسد: ملت لبنان صبر خواهد کرد اما اگر کاسه صبرشان لبریز شود، انتظار طوفان داشته باشید. ما از محور مقاومت و حامیان زیاد آن سخن به میان میآوریم و به همه توطئه کنندگان توصیه میکنیم برحذر باشید و از خشم آنها بترسید».
عربستان سعودی به بهانه آنچه آن را تشدید قاچاق مواد مخدر به این کشور خوانده، واردات میوه و سبزیجات از لبنان را ممنوع اعلام کرده است. ریاض گفته است که این ممنوعیت تا زمانی که مقامات لبنانی تضمینهای کافی و قابل اطمینان در خصوص تدابیر لازم برای جلوگیری از قاچاق سیستماتیک مواد مخدر به عربستان ارائه نکنند، ادامه خواهد داشت.
پرواضح است که تصمیم عربستان در ممنوعیت واردات میوه و سبزیجات از لبنان، سیاسی است. صادرات سبزیجات و میوه لبنانی به کشورهای حوزه خلیجفارس و به ویژه عربستان یکی از معدود مسیرهایی بود که از طریق آن دلار به لبنان وارد میشد. بستن این مسیر واردات دلار فشار بر لبنان را افزایش میدهد.
این در شرایطی است که اوضاع اقتصادی لبنان وخامتی بیسابقه را تجربه میکند و معیشت مردم این کشور بهشکلی قابل توجه تحت تأثیر قرار گرفته است، همچنین از سوی دیگر بحران برق در بیروت و شیوع اپیدمی کرونا همراه با کمبود امکانات در بیمارستانها لبنانیها را به مرز فروپاشی رسانده است.
مقامات رسمی عربستان درباره علت این تصمیم مدعی شدند که محمولههای محصولات کشاورزی لبنان که وارد عربستان میشوند حاوی مواد مخدر هستند و عملیات قاچاق از این طریق صورت میگیرد، اما بهنظر میرسد که سعودیها زمان مناسبی برای سوءاستفاده از شرایط لبنان انتخاب کردهاند.
طبق تصمیمی که عربستان برای ممنوعیت واردات میوه و سبزیجات لبنان گرفته اجازه حملونقل این محصولات و عبور آن از خاک عربستان نیز وجود ندارد و همین امر موجب افزایش محدودیتهای صادراتی برای لبنانیها میشود.
در این میان کارشناسان معتقدند که تصمیم عربستان در این خصوص موضوعی فراتر از قاچاق مواد مخدر است.
نظر شما