به گزارش خبرگزاری مهر، وزرای امور خارجه و توسعه بینالملل هفت کشور صنعتی و ثروتمند جهان معروف به گروه هفت امروز در لندن گردهم آمده اند تا ضمن مروری بر چالشها و تحولات بینالمللی اهداف مالی جدیدی را برای حل و فصل بحرانهای جهانی تعیین کنند.
نمایندگان کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، آمریکا و انگلیس از امروز به مدت سه روز در چارچوب نشست گروه هفت تشکیل جلسه خواهند داد. این برای اولین بار طی دو سال گذشته است که اعضای گروه به صورت حضوری ملاقات میکنند.
در این جلسه که با رعایت اصول بهداشتی از جمله تست کرونا شرکت کنندگان و هیات همراه برگزار میشود، نمایندگانی از اتحادیه اروپا، هند، کره جنوبی و آفریقای جنوبی نیز شرکت دارند.
«دومنیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس به خبرگزاری رویترز گفته است: هیچ زمانی تا به امروز طیف موضوعات مختلف برای همکاریهای فشرده بینالمللی با شرکای آمریکایی و اعضای گروه هفت گسترده نبوده است.
یکی از مسائل مهم در دستور کار گروه هفت، روسیه خواهد بود. «راب» در این باره میگوید: بریتانیا گروه هفت را به توافق درباره ایجاد ساز و کار واکنش سریع به پخش انتشار نادرست مطالب از سوی روسیه فرامی خواند تا بتوانیم هنگامی که تبلیغات یا اخبار نادرست منتشر می شود نه تنها به صورت انفرادی بلکه به صورت گروهی به آن پاسخ بدهیم و حقیقت را نه تنها برای شهروندان این کشور، بلکه روسیه، چین و جهان صادقانه منتشر کنیم.
مقام های امنیتی انگلیس، ایالات متحده و اروپا ادعا می کنند که روسیه و چین با پخش اطلاعات نادرست در انتخابات یا با دروغ گویی در اره واکسن های کووید –۱۹، برای ایجاد بی اعتمادی در غرب تلاش می کنند. مقام های بریتانیا و ایالات متحده در ماه های گذشته درباره همکاری فزاینده و راهبردی میان روسیه به عنوان بزرگ ترین کشور جهان از جنبه جغرافیایی و چین با پررشدترین اقتصاد بزرگ جهان، ابراز نگرانی کرده اند.
راب در این باره گفت: برای ما گسترش همبستگی بین المللی کشورهای همفکر که برای جوامع باز، حقوق بشر، مردمسالاری و بازرگانی آزاد، پایداری و ایستادگی می کنند، از بیشترین اهمیت برخوردار است. بسیاری از این همپیمانان می خواهند بدانند که این همه گیری چگونه آغاز شده است.
او همچنین خواهان برداشته شدن برخی موانع میان گروه هفت و دیگر کشورهای هم اندیش شد تا شبکه گسترده تری از همپیمانان ایجاد شود که بر بازارها و اقتصاد باز و مردمسالاری، پافشاری می کنند.
مجموع نرخ رشد ناخالص داخلی اقتصادهای ایالات متحده، ژاپن، آلمان، انگلیس، فرانسه، ایتالیا و کانادا حدود ۴۰ تریلیون هزار میلیارد دلار است که اندکی کمتر از نصف اقتصاد جهان را در برمی گیرد.
نظر شما