خبرگزاری مهر - گروه دین و آئین: محمد علی انصاری، مفسر قرآن کریم و استاد حوزه و دانشگاه به تفسیر آیاتی از قرآن کریم، بیانات امیر حکمت و بلاغت امیرمومنان امام علی (ع) و شرح دعاهای صحیفه سجادیه پرداخته است که به صورت روزانه و موضوعی، در ماه مبارک رمضان تقدیم مخاطبان میشود. در روز بیست و هفتم از ماه مبارک رمضان محمدعلی انصاری مفسر قرآن درباره چیستی پل صراط به سخنرانی پرداخته است که در ادامه میخوانید:
تصور برخی مردم از پل صراط همچون گیتی است که نگهبان دارد که آنها میتوانند آنجا جلوی افرادی را که از آنها شاکی هستند بگیرند، این تفکر از صراط عرفی و عامیانه است.
صراط آن پلی که است که انسان به وسیله آن از جهنم عبور میکند و به بهشت میرسد؛ در حقیقت آن صراط در زندگی دنیوی شروع میشود و پیش پای ما است و ما باید در این صراط قرار بگیریم اگر در این صراط قرار گرفتیم ادامه دادیم و تا انتها رفتیم از جهنم عبور کرده و به بهشت میرسیم.
صراطی که ما را به بهشت منتهی میکند همان «اهدنا صراط مستقیم» است. در متون روایی مرحوم علامه مجلسی و بقیه راویان آن صراطی که از شمشیر تیزتر و از مو باریکتر است و انسان را به بهشت میرساند همان حرکت در صراط مستقیم یعنی وفای به عهد، عدالت ورزی، داشتن حسن خلق، انصاف و عبودیت و بسیاری فضائل اخلاقی دیگر است؛ همه این مفاهیم زیبا ویژگیها و مختصات صراط مستقیم است.
صراط مستقیم بسیار حساس همچون شمشیر تیز و لغزنده و بسیار دقیق نظیر مو باریک است باید این حساسیت و دقت را فهم کرد. صراط مستقیم بسیار لغزنده است یعنی ممکن است شخص دقت نکند و نام مال نجس، کثیف پلید مانند رشوه یا ربا را حق، هدیه یا کادو بگذارد در حالی که هر دو نفر گیرنده و دهنده مال حرام در دوزخ هستند.
بسیاری از توجیهات و بهانهگیری ما درباره رفتارهای بدمان در اثر لغزش از صراط مستقیم است؛ دقت، استواری، آگاهی، انضباط و صلابت لازم است که انسان صراط مستقیم را درست طی کند. این همان صراطی است که انسان را از دوزخ گذر میدهد.شخص به برکت تقوا گذر میکند و به بهشت میرود.
نظر شما