۳۰ تیر ۱۳۸۶، ۱۱:۰۷

در گفتگو با مهر عنوان شد:

نظر شهرداری نسبت به مونوریل تغییر نکرده است

نظر شهرداری نسبت به مونوریل تغییر نکرده است

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: احداث مونوریل منوط به نظر کارشناسان و متخصصان است و شهرداری نظر خود را در این خصوص تغییر نداده است.

مهندس سید جعفر تشکری هاشمی درگفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به صحبت های اخیر شهردار تهران پیرامون مونوریل گفت: نظر شهردار و مجموعه شهرداری تهران در این خصوص توجه صرف به نظرات  و توجیهات کارشناسی و پرهیز از برخوردهای احساسی و احیانا سیاسی  است. 

وی  یادآور شد: توافقات عنوان شده با وزارت کشور و شورای عالی ترافیک در این مورد مربوط به بخشی از خطوط 8 و9 متروی تهران است که هم اکنون مطالعات و تحقیقات لازم توسط مشاور طرح در حال انجام بوده  که پس از اتمام این مرحله با توجه به نظر کارشناسی ارائه شده تصمیمات بعدی اتخاذ می شود و هیچ قطعیتی در استفاده از مونوریل وجود ندارد.

تشکری هاشمی افزود: گزینه های استفاده از روی زمین (تراموا)، زیرزمین(مترو) و بالاتر از سطح زمین (مونوریل )در این خصوص مطرح است که شهرداری با در نظر گرفتن نظرات تخصصی و کارشناسی  و با توجه به نیازها و محدودیت های این بخش نسبت به استفاده از هریک از گزینه ها اقدام خواهد کرد.

معاون حمل ونقل وترافیک شهرداری تهران تأکید کرد: در هزینه کردن از منابع بیت المال باید حساسیت زیادی داشت و باید صرفه و  صلاح اقتصادی، نوع تکنولوژی،  توانمندیها و محدودیتهای صنایع داخلی  وکلیه هزینه های اصلی و جنبی  اینگونه طرحها کاملا مشخص شود، چراکه آیندگان در مورد خدمات، فعالیت ها و نتایج آنها قضاوت خواهند کرد. 

هاشمی اضافه کرد:هم اکنون درساخت تونلهای مترو 100درصد خودکفا شده ایم  و بیش از 55 درصد قطار های مترو در داخل تولید می شود و وارد کردن تکنولوژی در حمل و نقل شهری با حجم کم، هزینه های جانبی بسیاری را به دنبال خواهد داشت.

وی به بهترین حالت مونوریل در شهر "چانگ کینگ" چین اشاره کرد و افزود: مونوریل در این شهر با طول 5/13 کیلومتر و با 14 ایستگاه باهزینه 430 میلیون دلار در سال 2006 احداث شده است که ظرفیت  آن درحالت فشرده 20100 نفر در هر ساعت و معادل نصف ظرفیت خط یک متروی تهران است.

معاون شهردار تهران  اضافه کرد: علاوه بر ظرفیت کم مونوریل، شاخص قیمت تمام شده یک کیلومتر نسبت به ظرفیت جابجایی مسافر در مونوریل "دوبی" 23667 دلار و"لاس وگاس" 30227 دلار  است که این مبلغ در خط 4 متروی تهران با ظرفیت نهایی 44250 مسافر در ساعت در حدود 900 دلاراست و از این رو است که از حدود 2000 کیلومتر خطوط ریلی در حال ساخت در 157 شهر فقط 26 کیلومتر در چهار شهر به مونوریل اختصاص یافته است .

وی  تصریح کرد: سهم ناجیز 2تا 3 درصدی مونوریل در حمل و نقل شهری و تجربه جهانی در  استفاده از مونوریل به عنوان یک وسیله لوکس و فانتزی باید ما را  از انجام اقدامات عجولانه در این خصوص بازداشته و توجه تصمیم گیران نهایی  را دراین مسئله بیش از پیش یه مطالعات و نظرات کارشناسان و متخصصان جلب کند.  

کد خبر 520430

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha