۹ مرداد ۱۳۸۶، ۱۱:۵۱

کارکردهای مسجد - 8

برنامه ریزی؛ حلقه مفقوده فعالان مساجد

برنامه ریزی؛ حلقه مفقوده فعالان مساجد

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: سنت بهره برداری از مساجد ابتکار حضرت رسول (ص) در صدر اسلام بود که برای پیشبرد اهداف اسلام، مسجد را تبدیل به مرکز سیاستها و امور اجتماعی و تبلیغات اسلامی کرد، امروز نیز وظیفه اسلامی مسلمانان و فعالان مساجد حکم می کند سیره حضرت رسول را ادامه داده و با برنامه ریزی دقیق که امروزه کمتر مورد توجه است، برای مساجد اهمیت ویژه ای قائل باشند.

در این مورد لازم است تبلیغات جدی تر و دامنه دارتری از سوی مسئولان ذیربط ، با هدف نشان دادن قدرت روحی و معنوی مساجد و جایگاه این پایگاه در اسلام اتخاذ شود .

از جمله اقداماتی که می تواند پیامدهای مثبتی در این زمینه داشته باشد، تشکیل شوراهای محلی در مساجد با هدف حل و فصل مشکلات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، نظرخواهی از مردم و مشورت با آنان  است، این شوراها باید برای گروه های مختلف سنی در مساجد هر محله  سازماندهی معین و منظمی داشته باشند .

در صورت تشکیل این شورا در مساجد، امام جماعت هر مسجد به صورتی فعال به برنامه ریزی امور مسجد می پردازد و هر روز را به امری خاص اختصاص می دهد، در این زمینه حتی می توان از مشاوران امور خانوادگی نیز در مساجد بهره جست و با جذب خانواده ها در این مجالس و محافل و دعوت از کارشناسان امر یا خود ائمه جماعات مساجد، بسیاری از مسائل خانوادگی در هر محله را رفع کرد .

امام جماعت هر مسجد باید با مردم همان محله زندگی کند و در مسائل و مشکلات آنان شریک باشد، علاوه بر این، امام جماعت مسجد باید اطلاعات کافی داشته باشد و اطلاعات خویش را نیز در زمینه های مختلف علمی، احکام فرهنگی و سیاسی و غیره تقویت کند .

همچنین انتشار نشریه ای کاربردی که حاوی مطالبی به منظور شناساندن فرهنگ اصیل اسلامی، هنر اسلامی، معرفی فعالیتهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی مساجد در سطح کشور و همچنین دیگر کشورهای اسلامی و غیر اسلامی جهان باشد در این زمینه بسیار راهگشاست.

انتخاب هر ساله مسجد نمونه و مدیران نمونه مساجد و معرفی فعالیتهای مساجد کشور از طریق رسانه های گروهی، ایجاد و گسترش کلاسهای متفاوت در مساجد در زمینه های متنوع اسلامی، فرهنگی به منظور جذب جوانان به مساجد، همکاری سازمان ها و ارگانهای  مختلف کشور به منظور تأمین امکانات مورد نیاز مساجد و کمک و همکاری با مساجد ، از دیگر راهکارهایی است که می توان فعالیتهای مساجد را تقویت و عملکرد مناسبی برای جذب هر چه بیشتر اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان به مساجد داشت و در سازندگی و بالندگی آنها موفق عمل کرد .

بی تردید فعالیتهای خاصی باید در مساجد صورت گیرد تا تأثیر دلخواه بر مخاطبان گذاشته شود، آگاهی دادن به مردم وجوانان در زمینه های سیاسی و اجتماعی وارائه تحلیل های منطقی در مساجد ، برنامه ریزیهای طولانی و دراز مدت به منظور تقویت و رایج کردن ایمان در نوجوانان وجوانان، تشکیل نمایشگاه های فرهنگی از جمله اقدامات سازنده در راستای این هدف است .

کد خبر 520466

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha