به گزارش خبرنگار مهر، محسن ناصحی این روزها مجموعه اشعارش را با مضامین مقاومت و فلسطین گره زده است و شاعر آئینی بودن را یک تعهد میداند. او در کارنامه شعری خود ترجیح میدهد که برچسب شاعر آئینی خورده باشد زیرا معتقد است که هنر به ویژه شعر در کنار تعهد معنا پیدا میکند و فردی که هنرمند باشد، نمیتواند از آئین دور باشد.
این شاعر دهه پنجاهی که خود را همسن انقلاب میخواند درباره رسالت شاعر به خبرنگار مهر میگوید: زمانی یک شاعر میتواند رسالت خود را به سرانجام برساند که نسبت به موضوعات پیرامون خود بیتفاوت نباشد؛ در واقع تعهد و هنر در کنار هم معنا میشود و یک هنرمند نمیتواند صرفاً به کار هنری بپردازد. به همین خاطر بیشتر آثارم آئینی است و لفظ شعر آئینی را بیش از هر چیز دیگری ترجیح میدهم.
شاعران را گر هدف روشنگری است
او در سال گذشته و در همین حوالی ما مبارک رمضان شعری را درباره روز قدس سروده و حوزه هنری اصفهان نماهنگ آن را تهیه و منتشر کرده است. او در مورد این شعر خود میگوید: شعرهای بسیاری درباره جلوههای مقاومت و روز قدس سرودهام، زیرا روز قدس با توجه به تحولات منطقه و حضور کشور ایران به عنوان سردمدار مقاومت در منطقه جای کار بسیاری دارد و باید با زبان شعر اهمیت این مسائل را برای مردم به شیوه هنرمندانه بازگو کرد.
ناصحی به عنوان یک شاعر در خصوص رسالت خود در روز قدس با یک شعر سخن خود را آغاز میکند و میگوید: «شاعران را گر هدف روشنگری است شاعری دنباله پیغمبری است»؛ شاعر در اصل باید برای خود رسالتی را تعریف کند زیرا با زبان فطرت صحبت میکند.
اهمیت مقاومت و ایثار با زبان شعر
او با بیان اینکه شاعران بر تمام ارزشها دست میگذارد، معتقد است که روز قدس نماد مظلومیت، مقاومت و ارزشهایی مانند ایثار، ایستادگی، نفی ظلم و پرداختن به حق است که اگر با زبان شعر بیان شود مطمئناً تأثیرگذاری بیشتری دارد.
این شاعر آئینی در باب اهمیت ورود شعرا به موضوعات حساس و مهم جامعه میگوید: در واقع هر زمانی که در جامعه اتفاقی میافتد و شعرا به آن ورود پیدا میکنند، آن موضوع پررنگتر شده است. شعر زبانی است که فطرت همه انسانها را مخاطب قرار میدهد و مختص قشر خاصی هم نیست؛ در واقع با شعر سرایی پیرامون مسائل قدس و مقاومت گویی یک شعر بینالمللی سرودهای و کل جامعه ارزشی ما را شامل میشود.
ناصحی البته در این میان با اشاره به باور برخی از افراد مبنی بر اینکه شعر آئینی صرفاً یک شعر مذهبی مختص به مدح و مرثیه اهل بیت (ع) است، تصریح میکند: سرودن شعر مذهبی اغلب به دلیل علاقه شخصی است، اما مگر میشود در دنیا خانهای بر سر یک بیپناه ویران شود و یک شاعری که خود را مداح اهل بیت (ع) مینامد، تنها نظارهگر این موضوع باشد؟
راوی باش و کربلا را روایت کن
اغلب شعرهای ناصحی کلاسیک و در قالب غزل است و یک مجموعه شعر در سال ۹۶ تحت عنوان «راوی باش» خاصه اشعار مذهبی را چاپ و روانه بازار کرده و در سه روایت تا کربلا، در کربلا و از کربلا است.
محسن ناصحی متولد ۱۳۵۷ و هم سن انقلاب است و مدرک خود را در رشته کارشناسی حسابداری دریافت کرده است. او از سنین جوانی شروع به سرودن شعر کرده و از سال ۸۶ به بعد به صورت حرفهای شاعری را در تقویم زندگی خود ادامه داده است. او درباره سمت و سوی خود به شعر مذهبی و آئینی میگوید: در یک خانواده مذهبی در اصفهان به دنیا آمدهام و پدرم روحانی است و به همین دلیل توجه به شعر با مضامین عاشورایی آغاز شد.
نظر شما