به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قوه قضائیه در سیزدهم اردیبهشت ماه به دادستان کل کشور، دستور داد تا با بررسی دقیق پروندهها طی دو هفته، ۵۰۰۰ زندانی، تعیین تکلیف شوند. در همین راستا، شب گذشته دادستان کل کشور با حضور در ندامتگاه تهران بزرگ ضمن بازدید از این مرکز، مشکلات قضائی زندانیان را مورد بررسی قرار داد و بر سر سفره افطار زندانیان حضور یافت.
در این بازدید حاج محمدی رئیس سازمان زندانها، خرم آبادی معاون قضائی دادستان کل کشور، مهرانگیز مدیرکل دفتر نظارت بر زندانهای دادستانی کل و تنی چند از مقامات قضائی، دادستان کل کشور را همراهی میکردند.
در بازدید شب گذشته حجت الاسلام و المسلمین منتظری و هیأت همراه در جریان آخرین وضعیت پرونده زندانیان قرار گرفتند.
بنا بر این گزارش دادستان کل کشور با حضور در اندرزگاههای مختلف به گفتوگوی چهره به چهره با برخی مددجویان پرداخت و نسبت به شرایط آنها کسب اطلاع و در موارد مورد نیاز دستورات لازم را صادر کرد.
این گزارش حاکی است؛ دادستان کل کشور با حضور در جمع زندانیها نماز جماعت مغرب و عشا را در میان آنها اقامه و پس از صرف افطار در بین مددجویان در صحبتهایی بر تسریع در رسیدگی به مشکلات مددجویان تاکید کرد و گفت: همان گونه که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فرمودند باید با مدیریت صحیح، زندان به آموزشگاه نیکیها تبدیل شود.
وی در ادامه ضمن اشاره به نگاه دستگاه عدلیه در سند تحول قضائی به زندان و زندانیان این نگاه را اصلاحی توصیف کرد و افزود: در نگاه اصلاحی زندانی باید پس از طی کردن دوران محکومیت باز اجتماعی شده و سپس به جامعه بازگردد.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری تصریح کرد: یکی از وظایف دادستانها، نظارت بر زندانها و اجرای احکام است که در جریان این بازدیدها، هم اقدامات انجام شده مورد ارزیابی قرار میگیرد و هم اگر مشکلاتی باشد در جهت رفع آن، پیگیریهای لازم تا حصول نتیجه صورت میپذیرد.
دادستان کل کشور در جریان این بازدید دستور داد که حداقل دو نفر دادیار دادسرای دیوان عالی کشور جهت شناخت دقیق مسائل و مشکلات زندانیان چند روز در ندامتگاه تهران بزرگ مستقر شوند.
رئیس سازمان زندانها هم در این بازدید بر ضرورت رصد وضعیت زندانیان و اعمال هدفمند و دقیق ارفاقات قانونی به ویژه برای زندانیان نادم تاکید کرد و گفت: دولت و نهادهای متولی آموزش و تربیت اگر به موقع و به اندازه برای تربیت و آموزش هزینه نکنند، باید هزینه بیشتری صرف تادیب بزهکار کنند و این هزینه البته اجتناب ناپذیر است.
محمدمهدی حاج محمدی با اشاره به لزوم حضور نهادهای متولی آموزش در کشور تصریح کرد: تربیت صحیح و توجه به زمینهها و علل بزهکاری از سوی جامعه و خانواده میتواند مانع صرفه هزینههای بیشتر برای باز اجتماعی کردن بزهکاران شود.
وی افزود: حتماً ما از حبس زندانی اهدافی را دنبال میکنیم که برای رسیدن به آن اهداف باید رفتار، گفتار و نگاه ما و همکاران قضائی هدفمند باشد؛ گاهی فقط توجه به صحبت مددجو و یک برخورد محبت آمیز و دلسوزانه یک قاضی میتواند شخص خطاکار را به سمت زندگی صحیح و راه درست رهنمون سازد و او را از سو تفاهم خارج کند.
شایان ذکر است بازدید صورت گرفته در پی گزارش رئیس سازمان زندانها در جلسه مسئولان عالی قوه قضائیه مبنی بر وجود زندانیان بلاتکلیف و دستور آیت الله رئیسی به دادستان کل کشور برای رسیدگی به این موضوع انجام شد.
نظر شما