۳۰ تیر ۱۳۸۶، ۱۲:۱۳

دو خط تولید واگن پارس اراک تعطیل شد

دو خط تولید واگن پارس اراک تعطیل شد

اراک - خبرگزاری مهر‌: معاون برنامه ریزی استانداری مرکزی گفت: دو خط تولید کارخانه واگن پارس اراک تعطیل شده و 270 نفر از کارکنان آن بیکار شدند.

محمدرضا امامی امروز در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: این در حالی است که برای ایجاد شغل برای این تعداد بیش از 30 میلیون تومان سرمایه گذاری شده که اکنون بی ثمر ماند.

وی خاطر نشان کرد: این دو خط تولید که برای ایجاد آنها میلیاردها ریال از سرمایه ملی هزینه شده است به دلیل نداشتن کار و پروژه به تعطیلی کشیده شده اند.

امامی با اشاره به اینکه این خطوط در زمینه تولید واگن فعالیت داشتند افزود: این در حالی است که کشور برای توسعه حمل و نقل ریلی کشور با تولید کنندگان فرعی غیر مرتبط داخلی و شرکت های خارجی وارد قرارداد می شود.

وی با تاکید بر اینکه نیازمند استراتژی توسعه صنعتی هستیم و پس از سالها پیروزی انقلاب این کار باید انجام شود یادآور شد: نبود این استراتژی تولید کنندگان مادر در کشور را به زمین می زند و باعث هدر رفتن سرمایه های ملی کشور می شود.

معاون برنامه ریزی استاندار مرکزی در ادامه عنوان کرد: صنایع بزرگ و تجهیزات ساز اراک درگیر مشکلات مالی شده اند و هر چند با حمایت هایی این مشکلات کاهش یافته اما ادامه بی توجهی به این صنایع در تامین نیازها و انجام پروژه های داخلی ادامه مسیر را با مشکلات جدی مواجه می کند.

امامی تاکید کرد: شرکت آذرآب اراک نیز مشکلاتی داشت که اکنون با برنده شدن در مناقصه طراحی و ساخت نیروگاه 800 مگاواتی بیستون می تواند بخشی از مشکلات خود را حل کند.

وی در ادامه با تاکید بر این مطلب که صنایع استان در انجام پروژه های داخلی دارای توانمندی های بالایی است افزود: انتطار صنعتگران با سابقه استان این است که قانون استفاده حداکثر از توان داخل در کشور مورد توجه و اجرا قرار گیرد و با دادن پروژه ها به خارج از کشور، زمینه اشتغال داخلی که اکنون سرمایه هنگفتی برای آن در نظر گرفته شده از بین نرود و سرمایه کشور نصیب دیگران نشود.

شرکت واگن پارس اراک از کارخانه هایی است که پس از انقلاب توسط مهندسان و متخصصان کشور و در اوج مشکلات کشور در اراک ساخته شد.

این کارخانه بزرگترین صنعت مادر کشور و خاورمیانه در ساخت انواع واگن و صنایع ریلی است. علیرغم این امر سال گذشته بزرگترین قرارداد ریلی کشور با زیمنس آلمان بسته شد و شرکت مپنا سازنده تجهیزات نیروگاهی در این قرارداد خارجی به عنوان شرکت داخلی قرارداد مورد توجه است و عملا توانمندی تولید داخلی در این زمینه نادیده گرفته شد. این کارخانه نیز دچار مشکلات مالی شده است.

کد خبر 521303

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha