۳۰ تیر ۱۳۸۶، ۱۲:۰۴

زاهدی و فرشیدی در مجلس ؛

آغاز بررسی طرح حذف کنکور برای رفع ایرادات شورای نگهبان

آغاز بررسی طرح حذف کنکور برای رفع ایرادات شورای نگهبان

طرح ساماندهی نظام پذیرش دانشجوی معروف به حذف کنکور هفته جاری در کمیسیون آموزش مجلس بررسی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی فردا با حضور وزرای آموزش و پرورش و علوم به بحث و بررسی در مورد وضعیت برگزاری آزمون سراسری سال 86 خواهند پرداخت.

همچنین سه شنبه هفته جاری طرح پذیرش دانشجو ( حذف کنکور ) نیز با حضور وزرای علوم و آموزش و پرورش بررسی و راهکارهای برطرف کردن اشکال شورای نگهبان بر این طرح مطرح می شود.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی ششم خرداد ماه طرح حذف کنکور را به تصویب رساندند که با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

به گزارش مهر، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورا نگهبان در مورد اشکالات طرح حذف کنکور گفت: ضوابط موضوع ماده ‪ ۴‬این مصوبه، چنانچه "تقنین" باشد، مغایر اصل ‪۸۵‬ قانون اساسی است.

سخنگوی شورای نگهبان اضافه کرد: چنانچه ضوابط موضوع ماده ‪" ۴‬آیین‌نامه" باشد مغایر اصل ‪ ۱۳۸‬قانون اساسی و چنانچه از "امور اجرایی" باشد ، مغایر اصل ‪ ۶۰‬قانون اساسی است.

وی تاکید کرد : تبصره‌های یک تا چهار این ماده نیز دارای همین اشکال هستند.

 ماده چهار این طرح که مورد تایید شورای نگهبان نبوده است بیشتر مربوط به کمیته ای است که نحوه اجرایی پذیرش دانشجو را برعهده دارد.

ماده چهار این طرح به این شرح است : ماده 4- ضوابط احتساب سوابق تحصیلی داوطلبان مانند تعیین پایه های تحصیلی، دروس و میزان تاثیر هر یک از آنها و همچنین میزان تاثیر سوابق پرورشی و مهارتی بر عهده کار گروهی (کمیته ای) مرکب از افراد ذیل خواهد بود :
1- وزیر یا یکی از معاونین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به انتخاب وزیر (رئیس کارگروه (کمیته ))
2- وزیر یا یکی از معاونین وزارت آموزش و پرورش به انتخاب وزیر.
3- وزیر یا یکی از معاونین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به انتخاب وزیر
4- رئیس یا یکی از معاونین دانشگاه آزاد اسلامی به انتخاب رئیس دانشگاه
5- رئیس سازمان سنجش آموزش کشور
تبصره 1- در صورتی که داوطلب فاقد سوابق تحصیلی و پرورشی و مهارتی مطابق این قانون باشد تعیین نحوه انطباق سوابق تحصیلی و پرورشی و مهارتی او برای پذیرش در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی بر عهده کار گروه (کمیته) موضوع این ماده است .

تبصره 2- ضوابط و نحوه بهبود ارتقاء سوابق تحصیلی برای داوطلبانی که علاقه مند به جبران سوابق تحصیلی خود (در همه یا بعضی از مواد درسی) هستند بر عهده کار گروه (کمیته) موضوع این ماده است.

تبصره 3- دانشگاهها می توانند برای هر رشته شرایط و میزان تاثیر هر یک از دروس سوابق تحصیلی و پرورشی و مهارتی داوطلبان را برای پذیرش دانشجو در آن دانشگاه به کار گروه (کمیته) برای بررسی و اتخاذ تصمیم پیشنهاد کنند.

تبصره 4- در رشته هایی مانند هنر و تربیت بدنی که نیاز به سنجش و  مهارت خاص می باشد، دانشگاهها علاوه بر اعمال سوابق تحصیلی و پرورشی، مهارتی مجاز به برگزاری امتحان های علمی و استعدادسنجی با تایید کار گروه (کمیته) موضوع این ماده هستند.

طرح ساماندهی پذیرش دانشجو که چندی پیش توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و بر اساس آن کنکور سراسری تا پایان سال اول برنامه پنج ساله به تدریج حذف می شود و هر ساله بر میزان تأثیر سوابق تحصیلی دوران دبیرستان در کنکور اضافه می شود. هم اکنون این طرح از سوی شورای نگهبان با ایراداتی مواجه شده است و به مجلس باز گردانده شده است.

شورای نگهبان بر این نکته که اختیارات و تصمیم گیری هایی که بر عهده این کمیته گذاشته شده است، مبنای قانونگذاری دارد یا اجرا؟ بحث دارد و عنوان می کند در صورتی که این برنامه ها جنبه قانونی دارند باید به تصویب مجلس شورای اسلامی قرار گیرد و در صورتی که جنبه اجرایی دارد باید به تصویب هیئت دولت برسد.

کد خبر 521311

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha