محمدباقر حاج کاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر به بیماری تب اشاره کرد و افزود: همه ساله با فرا رسیدن فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنهها، احتمال بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه با اقدامات پیشگیرانه میتوان از وقوع این بیماری جلوگیری کرد.، اظهار کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافتهای آلوده دام و تنفس در تماس با دامهای آلوده قابل انتقال است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: در فصل گرما نظارتهای بهداشتی بر کشتارگاهها تشدید خواهد شد.
حاج کاظمی با بیان اینکه شهروندان گوشت موردنیاز خود را از واحدهای تحتنظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشتهای بستهبندی شده هویت دار استفاده کنند، ابراز داشت: مهمترین عامل در انتقال این بیماری از دام به دام و از دام به انسان کنهها میباشند.
وی افزود: مهمترین نشانه بیماری تب کریمه کنگو در دام تب است و دامهای مبتلا به کریمه کنگو چند روزی دچار تب گذرا و کمی بیاشتهائی شده که معمولاً برای دامداران قابل تشخیص نیست.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان تصریح کرد: گوشت دامهای ذبح شده در مراسم ملی، مذهبی و قربانی را ۲۴ ساعت و امعاء و احشای دام را ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری کنند.
حاج کاظمی گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود.
وی از مردم خواست از مصرف گوشتی که در خارج از کشتارگاه ذبح میشود پرهیز کنند و گوشتی که فاقد مهر بهداشتی است خریداری نکنند.
نظر شما