۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۲:۴۰

استاد دانشگاه:

شفافیت کاندیداها نرخ مشارکت در انتخابات را افزایش می دهد

شفافیت کاندیداها نرخ مشارکت در انتخابات را افزایش می دهد

بندرعباس - یک استاد دانشگاه گفت: شفافیت کاندیداها نرخ مشارکت در انتخابات را افزایش می دهد.

رضا هاشمی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که شفافیت بر عملکرد نامزدهای منتخب چگونه تأثیر می‌گذارد؟ عنوان کرد: زمانی که پایگاه‌های پشتیبان، خواسته‌های فکری، سیاسی، جناحی و خط و ربط‌های جناحی کاندیداها همچون برنامه‌های اقتصادی و پایگاه‌های اجتماعی مشخص باشد مردم می‌دانند هر یک از نامزدها چه وابستگی‌ها سیاسی و تفکراتی دارند.

وی عنوان کرد: این شفافیت حتی بعد از انتخابات و رأی آوری می‌تواند، راه یافتگان به پارلمان شهری را در برابر مطالبات مردم پاسخگو کند. در این شفافیت نسبت و تناسب مردم با منتخبین راه یافته مشخص خواهد بود.

این جامعه شناس ارتباطات بیان داشت: فکر می‌کنم این فضای تیره و خاکستری که برخی از کاندیداها در آن قرار می‌گیرند به این جهت است که زمانی که پرده‌ها بیفتد و پیکره فکری سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و جایگاه هر کدامشان مشخص شود بعد باید نسبت به مطالبات، ابهامات و اما و اگرهای که مردم و جامعه مشارکت جو در مقابل آنها دارد، پاسخگو باشند.

وی ادامه داد: لذا این کاندیداها تلاش می‌کنند که در یک فضای مه آلود و خاکستری پیش بروند و خودشان را از دید رس و تیررس سوالات اجتماعی و مطالبات مردمی دور نگه دارند. این در واقع فریب و اغفال افکار عمومی و جامعه مشارکت کننده در انتخابات است. این اتفاق باعث می‌شود تا به اعتماد و اطمینان که یکی از ستون‌های اصلی سرمایه اجتماعی است خدشه وارد شود. این خدشه در دراز مدت به گسست اجتماعی می‌انجامد و در حقیقت فضای بی اعتمادی در میان مردم ایجاد خواهد کرد.

این جامعه شناس ارتباطات اضافه کرد: زمانی که خودمان را به عنوان یک نامزد انتخاباتی در معرض رأی دیگران قرار می‌دهیم باید به آن اندازه به خودمان اعتماد و اطمینان داشته باشیم که در اتاق شیشه‌ای قرار بگیریم و پاسخگوی هر نوع سوال باشیم.

به گفته هاشمی زاده، شفافیت به انتخاب درست تر مردم کمک می‌کند و یاری رسان ترمیم، گسست‌ها و گسل‌های است که در جامعه، بدنه اجتماعی و نهادهای منتخب به وقوع پیوسته است.

وی خاطرنشان کرد: شفافیت یک اصل اساسی دینی و اخلاقی و هم اجتماعی است. خیلی از کاندیداها این شعارها را می‌دهند ولی در عمل حاضر نیستند تا هزینه کردها و پایگاه‌های سیاسی و حامیان اقتصادی خود را مطرح کنند. در حقیقت خودشان را شفاف در دید دیگران قرار نمی‌دهند. این نوع رفتارها به شایعات دامن می‌زند. به نوعی مشارکت را در پرسش و ابهام جدی قرار می‌دهند و این امر شایسته ای نیست.

این استاد دانشگاه در هرمزگان یادآور شد: هر چه کاندیدا شفاف‌تر و در یک فضای زلال حرکت کند به همان میزان می‌تواند آرای مردم و مشارکت مردم را به سمت خود و نهاد انتخابات جلب کند. در واقع فضای ابها م و مه آلود، برخی سیاست زدگی‌ها و سیاس بازی‌های برخی کاندیداها باعث شده تا مردم به اصل نهاد ارزشمند انتخاب به عنوان یک ثمره شایسته انقلاب دچار تردید شوند و این تردید بسیار جدی است.

وی با بیان اینکه نهاد حزب به معنای واقعی در کشور نداریم، تاکید کرد: در فضای کنونی اکثر کاندیداها و نامزدها به صورت فردی شرکت می‌کنند و هر کدام نماینده گفتمان سیاسی در شهرهای خودشان هستند، اگر در ماتی، تیره گی قرار بگیرند باعث ایجاد تردید و ابهام و در حقیقت کاهش نرخ مشارکت مردم در امر انتخابات می‌شود. که این رفتار ضد ارزش‌هایی است که انقلاب برای آرای جمهور مردم قائل است.

هاشمی زاده تصریح کرد: هر گاه صداقت و شفافیت در میان باشد، بعد از انتخاب و راهیابی به شورا، زیر ذره بین مردم خواهد بود و برای منتخب مردم سلامت رفتاری را ایجاد خواهد کرد. به دلیل نوع نظارت مردم و افکار عمومی. اگر کسی در فضای دودآلود و تار تنها با شعار و فرآیند ناشفاف به شورا راه پیدا کند، بعدها هم دچار مشکل خواهد بود.

کد خبر 5216462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha