به گزارش مهر به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، محمود فرشچیان شامگاه جمعه در نمایشگاه بزرگ آثار نگارگران قمی در فرهنگسرای نیاوران در خصوص وضعیت هنر نگارگری قبل و بعد از انقلاب اظهار داشت: از هنر نگارگری قبل و بعد از انقلاب استقبال چندانی نمی شد به نحوی که در صورت برپایی نمایشگاه در مجموع 10 تا 12 نفر اعلام آمادگی و مشارکت می کردند در حالی که پس از انقلاب، هنرهای نقشی و نگارگری به دلیل آمیخته شدن مذهب با هنر به شدت مود استقبال جوانان قرار گرفت و هم اکنون شاهد برپایی دو سالانه های عظیم و نمایشگاه های بزرگی با آثار قابل قبول از سوی نسل جوان هستیم.
وی افزود: هنر نگارگری می تواند در صورت توجه و حمایت مسنئولان به اقتصاد کشور کمک قابل توجهی کند زیرا صنایع دستی و فرش ایرانی از ارزش بسیاری در ممالک مختلف برخوردار است و به کار گیری هنر نگارگری در فرش نیز می تواند مانع انحطاط این هنر پرقدمت ایرانی شود.
فرشچیان خاطرنشان کرد: هنرهای اصیل نظیر نگارگری شناسنامه فرهنگ ملت ایران محسوب می شود و در صورتی که مسئولان به این هنر بها دهند و از هنرمندان تازه کار حمایت کنند به طور قطع هنر ایرانی به بازدهی اقتصادی می رسد و وقفه های مکرر در هنر ایرانی در طول سال های گذشته جبران می شود.
وی در خصوص لزوم نوآوری در هنر ایرانی یادآور شد: در حال حاضر هنرهای دستی هنرمندان چینی و هندی به رغم حفظ اصالت ها از جایگاه مطلوبی برخوردار است و نوآوری مهمترین عامل حفظ این جایگاه است . هنرمندان ایرانی نیز باید با نوآوری و حفظ اصالت هنر ایرانی، جایگاه این هنر را حفظ کنند.
استاد فرشچیان ادامه داد: استفاده از قرآن و داستانهای قرآنی در هنر نقاشی بسیار تاثیرگذار است به نحوی که من در بسیاری از کارها از جمله تابلوی غدیرخم یا حضرت یونس(ع) که از قرآن و داستان های قرآنی استفاده کردم، نیرو و اندیشه ای ماورایی را احساس کردم و امیدوارم این آثار جاوید و ماندگار باقی بمانند.
این هنرمند ایرانی در خصوص طرح ضریح امام حسین(ع) عنوان کرد: از 6 ماه پیش مذاکرات متعددی در این مورد انجام شده و تاکنون 6 طرح برای بارگاه ملکوتی امام حسین(ع) ارائه داده ام و تنها شرط من برای حضور در این طرح نظارت خودم بر کار است.
وی افزود: من بدون هیچ گونه چشم داشتی با کمال افتخار این طرح را می پذیرم حتی اگر مجبور باشم برای این طرح چهار تا پنج سال زندگی و دانشگاه را رها می کنم و تمام تلاش خود را برای ارائه اثری جاودانه به کار می گیرم.
فرشچیان در خصوص برگزاری این نمایشگاه اعلام کرد: نمایشگاه بسیار خوبی بود و با این که هنرمندان شرکت کننده سابقه طولانی در هنر نقاشی و نگارگری نداشتند اما کارهای بسیار قابل توجه و در خور تحسینی ارائه کردند و امیدوارم این نمایشگاه ها با همکاری مسئولان و توجه آنان به هنر اصیل نگارگری ادامه یابد.
در ادامه این مراسم معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن تجلیل از برگزار کنندگان این نمایشگاه گفت: متاسفانه در گذشته همه امکانات در تهران جمع شده است اما برگزاری این نمایشگاه و حضور هنرمندان شهرستان قم بدعتی در این زمینه بود و اداره ارشاد اسلامی از همه هنرمندان شهرستانی برای شرکت در این نمایشگاه دعوت می کند.
علی ایمانی همچنین از تصویب طرح ایجاد دانشگاه هنرهای ایرانی و ساخت آن در آینده ای نزدیک خبر داد و افزود: این دانشگاه به منظور ارتقا سطح دانش هنرمندان و آشنایی آنها با تئوری ها و تاریخچه هنرهای اصیل ایرانی دایر می شود.
نمایشگاه بزرگ آثار نگارگران قمی به همت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی استان قم در فرهنگ سرای نیاوران تهران برگزار شد و 130 اثر نگارگری 42 هنرمند نگارگر قمی در آن به نمایش درآمد. این نمایشگاه که حاصل تلاش 12 ساله هنرمندان نگارگری قم است، همه روزه تا 12 مرداد ماه جاری پذیرای عموم علاقمندان به هنر اصیل نگارگری ایرانی است.
نظر شما