۱ خرداد ۱۴۰۰، ۱۰:۰۲

معاون پژوهشی وزارت علوم:

صعودایران به رتبه ۱۴ تولید علم/دانشگاهها دغدغه تجمیع نداشته باشند

صعودایران به رتبه ۱۴ تولید علم/دانشگاهها دغدغه تجمیع نداشته باشند

آمل- معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: محققان با تولید و ثبت حدود ۷۰ هزار مقاله در پایگاه‌های بین‌المللی در سال ۲۰۲۰ باعث صعود ایران به رتبه ۱۴ دنیا شدند.

غلامحسین رحیمی شعرباف در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تعداد مقاله‌های تولیدی محققان ایرانی از حدود ۵۴ هزار مقاله در چهار سال گذشته به ۷۰ هزار مقاله در سال ۲۰۲۰ میلادی افزایش یافته به طوری که جمهوری اسلامی ایران در تولید مقاله‌های علمی، در سه سال گذشته توانسته رده ۱۵ جهانی خود را حفظ کند، اما از نظر کیفیت مقاله‌های تولیدی و منتشر شده به رده ۱۴ جهانی صعود کند.

وی با بیان اینکه برابر آمارهای منتشرشده بین‌المللی، حدود ۲ درصد کل مقاله‌های تولیدی از آن محققان ایرانی است، اضافه کرد: کیفیت در تولید مقاله‌های علمی به عنوان یک اصل مهم در حوزه معاونت پژوهشی و فناوری وزارت علوم مورد تاکید جدی است و بر همین اصل بوده که در هشت سال گذشته رتبه ۳۰ ایران اکنون به رده ۱۴ دنیا ارتقا یافته است.

رتبه تک رقمی ایران در جهان در برخی شاخص‌های علمی

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه اکنون تولیدات علمی محققان ایرانی در حوزه مهندسی جایگاه ۱۲ برای ایران به همراه داشته است، گفت، البته در برخی شاخه‌های علمی رتبه ایران حتی رتبه تک رقمی و کمتر از ۱۰ نیز قرارگرفته است.

رحیمی شعرباف اظهار کرد، که هرچقدر رتبه کمتر از ده جهانی و کیفی مقاله‌های تولیدی محققان علمی کشورمان پایین‌تر بیاید، زمینه برای رقابت با برجسته‌ترین دانشمندان دنیا مهیا می‌شود و آن زمان حفظ جایگاه و استمرار آن سخت‌تر از گذشته خواهد شد.

پیش‌بینی اعتبار پژوهشی ۲۰ هزار میلیارد تومانی برای طرح‌های پژوهش

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین از پیش بینی ۲۰ هزار میلیارد تومان که حدود ۸ دهم درصد بودجه عمومی کشوراست، برای انجام طرح‌های پژوهشی امسال در کشور خبر داد و گفت، علاوه بر پیش بینی بودجه پژوهشی، اعتبارهای دیگری نیز برای انجام طرح‌های تحقیقاتی ونیز توسعه فناوری در کشور پیش بینی شده و اختصاص داده خواهد شد.

رحیمی شعرباف گفت، البته این میزان بودجه پژوهشی و تحقیقاتی کشور به نسبت سال گذشته با توجه به مضیقه‌های بودجه، افزایش نسبتاً خوبی داشته، اما دولت، مجلس تاکید جدی بر حمایت از توسعه علمی و فناوری به ویژه فناوری‌هایی که به سمت تولید محصول، کالا و خدمات است دارند.

مازندران همچنان مهاجرفرست در زمینه علمی، مهاجرپذیر در سکونت

وی به ظرفیت‌های بالای علمی و توسعه دانشگاه‌های و مراکز آموزش عالی در مازندران که در دهه‌های اخیر رشد خوبی داشته است، اشاره کرد و گفت، با وجود توسعه خوب علمی در مازندران، متأسفانه این استان همچنان دانشجویان این استان متقاضی تحصیل در دانشگاه‌های دیگر استان‌ها و به نوعی مهاجرفرست هستند در حالی که استان مازندران همچنان در حال مهاجرپذیری از دیگر استان‌ها برای سکونت مواجه است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم و تحقیقات با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های این وزارتخانه و تأکید به دانشگاه‌ها به سمت مأموریت‌گرایی بر اساس طرح آمایش سرزمینی است، گفت، باید رشته‌ها متناسب با نیازهای کشور و به خصوص نیازهای استان تعریف و نیازسنجی شود تا کاربردی تر و متناسب با خواست عمومی باشد.

دانشگاه‌ها دغدغه تجمیع نداشته باشند

رحیمی شعرباف در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در خصوص دغدغه این روزهای برخی دانشگاه‌ها در خصوص تجمیع با دیگر دانشگاه‌های شهرهای همجوار گفت، البته این موضوع بررسی می‌شود وبا نظر شورای گسترش و ستاد نقشه جامع علمی کشور تصمیم گیری می‌شود.

وی اضافه کرد، که الان هیچ چیزی را به طور جدی نمی‌توانم بگویم، اما چیزی را که قطعی می‌توانم بگویم، هیچ مؤسسه یا دانشگاهی کوچک نخواهد شد، بلکه به فعالیت خود به شکل کنونی ادامه خواهد داد و جای نگرانی و دغدغه‌ای نیست.

کد خبر 5217462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
      3 0
      این صعود چه نفعی برای وضعیت بهتر تکنولوژی وپیشرفت کشور داشته اگر بخواهی شمارا نفر اول هم اعلام می کنند آیا مقیاس پیشرفت دانشگاها در ایران فقط تولید مقاله است دنبال حل مشکلات کشورمان با دانشگاها نیستیم وفقط سعی می کنیم برای نشاندادن کار خودمان دست به این آمار کم ارزش بزنیم که در حوزه سیاست بدرد بخو
    • استاد دانشگاه IR ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
      0 0
      این شاخصهای بین المللی مثل رتبه علمی و ...استعماری هستند و در جهت خدمت به کشورهای غربی. تو رو خدا بروید مقاله دکتر سبحانی در مورد شاخصهای بین المللی را بخوانید. چرا انرژی اساتید بجای رفع مشکلات صنعت باید صرف تولید مقاله شود؟ آن هم به زبان انگلیسی. درحالیکه زبان ما فارسی است. تا کی سیاست اشتباه؟
    • علی IR ۱۷:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
      0 0
      صعود رتبه علمی و نخبه پروری به تنهایی رشد و توسعه کشور را به ارمغان نمی آورد بلکه مرتبط کردن نخبگان فکری با نخبگان ابزاری موجب توسعه کشور میشود، ایده های علمی نخبگان دانشگاهی باید تجاری سازی شوند، همچنین نخبگان دانشگاهی در چهارچوب پژوهشکده ها باید با مسئولین در ارتباط باشند راهکار ارایه بدن
    • علی IR ۱۷:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
      0 0
      دانشگاهها با صنایع و پژوهشکده ها و نهادهای دولتی و مدیریتی کشور باید در ارتباط باشند و مطابق نیازهای توسعه ای کشور به تولید علم و دانش مبادرت ورزند، دستاوردهای علمی دانشگاهها نیز باید تجاری سازی شوند و منجر به رشد و توسعه اقتصادی و رفاه مردم شوند، همه دانشگاهها نیز باید زیرساخت پژوهشی داشته باشند