بهزاد ستاری در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به نبود تعویق پرداختی مستمریهای مددجویان اردبیل اظهار کرد: طبق برنامهریزی در بودجه مصوب ۱۴۰۰ افزایش مستمری مددجویان بهزیستی با رشد چند درصدی نسبت به سال گذشته خواهد بود که در همین رابطه در استان اردبیل از ابتدای سال جاری تا به اکنون مستمری فروردین و اردیبهشت ماه طبق بودجه تعریفی به حساب مددجویان واریز شده است.
وی اضافه کرد: در برخی موارد افزایش دو برابری مستمری مددجویان در استان را شاهد بودیم که در همین راستا پرداخت مستمری به صورت ماهانه از ۲۰۰ هزار تومان برای یک نفر تحت تکلف در سال ۱۳۹۹ به ۳۵۰ هزار تومان در سال جاری رسیده است که تا پایان سال نیز با تخصیص بودجه مدنظر شاهد افزایش مستمریها خواهیم بود که این پرداختی از تمام هزینههای کمکی همانند هزینه درمان، مسکن، ازدواج، تحصیل، اشتغال و توانبخشی و توانپزشکی مددجویان تحت پوشش جدا است.
مدیرکل بهزیستی استان افزایش مستمری خانوارهای ۵ نفر و افراد با شرایط سلامتی خاص تحت پوشش بهزیستی را یادآور شد و تصریح کرد: برای خانوادههای دو نفره مبلغی در حدود ۴۵۰ هزار تومان و و ۵ نفر به بالا در حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در نظر گرفته میشود.
ستاری با بیان اینکه افزایش مستمریها از خرداد ماه امسال به صورت جدی اعمال خواهد شد، افزود: مستمری خرداد ماه مددجویان بهزیستی در اقدامی مضاعف به حساب سرپرستان و افراد واریز شده است که این مبلغ تا احتساب مابهالتفاوت افزایش سالانه و موعد اعمال این افزایش برای مددجویان قابل برداشت نخواهد بود.
۱۸ هزار نفر در اردبیل مستمری دریافت میکنند
مدیرکل بهزیستی استان ضمن اشاره به تعداد کل افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی استان گفت: در حالحاضر ۱۸ هزار نفر به صورت ماهانه علاوه بر خدمات کمک هزینهای بهزیستی استان مستمری را در قالب مبالغ تعیینی دریافت میکنند.
ستاری تصریح کرد: علاوه بر این تعداد افراد ۳۲ هزار پرونده دیگر در بهزیستی استان وجود دارد که در مجموع و با احتساب افراد خانوارهای تحت پوشش در حالحاضر ۵۸ هزار نفر مستقیماً از خدمات بهزیستی استان بهرهمند میشود که تعدادی از این افراد هم مستمری و هم خدمات کمکی و تعدادی فقط خدمات کمکی دریافت میکنند.
به گفته این مسئول افرادی با ضایعه نخاعی و معلولیت خیلی شدید در زمره افرادی قرار دارند که به صورت ماهانه از سوی بهزیستی مستمری دریافت میکنند، اما افرادی که معلولیت آنها حاد نبوده و در سطح متوسط یا پایینتر قرار دارد نمیتوانند از خدمات مستمری بهزیستی برخوردار شوند اما همین جامعه هدف میتوانند از خدمات کمکی همچون خدمات تحصیلی، شهریه دانشجویی و دانشآموزی، درمان، مسکن، ازدواج، اشتغال و مواردی از این قبیل بهرهمند شوند.
وی به پرداخت هزینه کمک پرستاری به معلولان ضایعه نخاعی اشاره و بیان کرد: این هزینه در سال گذشته ۶۰۰ هزار تومان بود که در سال ۱۴۰۰ بنا به افزایش هزینههای درمان تا سقف یک میلیون تومان افزایش یافته است.
معیشت مددجویان در وضعیت بغرنج قرار دارد
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل با اشاره به آخرین وضعیت معیشت مددجویان تحت تکلف بهزیستی استان گفت: در یک حالت کلی اگر قرار بر ارزیابی وضعیت معیشت مددجویان باشد باید بگوییم که این قشر حداقل در این یک مورد با مشکلات عدیدهای مواجه هستند و مستمری ماهانه این افراد مکفی نیازهای آنان نیست.
ستاری تصریح کرد: علیرغم تمامی افزایشها در مستمری و خدمات نقدی و کمکی بهزیستی به جامعه هدف اما متأسفانه باز هم در مواردی در استان شاهد گلایه و شرایط سخت و بغرنجی افراد هستیم که این مورد برای ما کاملاً قابل درک بوده اما برای حمایت بیشتر نیازمند اهتمام و توجه جدی دولت هستیم.
وی اذعان کرد: حتی در برخی موارد کمکهای موردی و مشارکتی بهزیستی برای تعدادی از افراد کفایت نمیکند چرا که شرایط سخت این قشر آسیبپذیر و نجات آنان از شرایط فعلی در این برهه از زمان واقعاً نیازمند تدابیر دلسوزانه و مسئولانه است.
این مسئول همچنین خاطرنشان کرد: در برخی از شهرهای استان در بحث مسکن و درمان مددجویان با مشکلاتی مواجه هستیم و این در حالی است که بهزیستی استان در مقاطعی از زمان در سالهای گذشته با ارائه تسهیلات مسبب و بانی اصلی خانهدار شدن تعداد زیادی از مددجویان بوده است.
افزایش مستمریها پاسخگوی بخشی از نیاز جامعه هدف است
مدیرکل بهزیستی استان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر راهکار و تدبیر اساسی برای خروج جامعه مددجویان از خیل مشکلات معیشتی اظهار کرد: مشکلات معیشتی مددجویان بهزیستی در حالحاضر به اقتضای شرایط فعلی کشور صرفاً با تدابیر دولت و راهکارهای اثربخش آن قابل رفع و رجوع است و مراکز استانها قادر به پاسخگویی به بخشی از مشکلات این جامعه عظیم در کشور هستند.
ستاری عنوان کرد: افزایش مستمریها که با توجه به افزایش بودجه ۱۴۰۰ در دستور کار بهزیستی قرار گرفته فقط بخشی از مشکلات مددجویان را برطرف میکند که در صورت برنامهریزی برای حل مشکلات این افراد در جامعه باید دو هدف را اساس تدابیر خود قرار دهیم که یکی از آنها معیشت و دیگری اشتغال جامعه مددجویان در کشور است.
وی به اختصاص بخشی از بودجه مصوب ۱۴۰۰ به بحث اشتغال مددجویان اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه در بودجه امسال مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان به اشتغال مددجویان بهزیستی در کشور اختصاص یافت که مبلغ مصوب برای هر نفر از ۵۰ میلیون تومان در سال گذشته با افزایش دو برابری به ۱۰۰ میلیون تومان در سال جدید ارتقا یافته است.
این مسئول در خبری مسرتبخش به مددجویان اردبیل از افزایش سهم اشتغال این افراد در کارخانهها و واحدهای تولیدی اردبیل خبر داد و افزود: با رایزنیهایی که با مدیران عامل کارخانهها انجام شد سهم اشتغال مددجویان اردبیل در سال جاری در این واحدها با افزایش قابل توجهی روبهرو خواهد بود.
نظر شما