۱۰ خرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۳۶

با امضای ۳ تفاهم‌نامه؛

مطالعه میدان آزادگان به شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی واگذار شد

مطالعه میدان آزادگان به شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی واگذار شد

شرکت ملی نفت ایران، مطالعات میدان نفتی آزادگان را در قالب امضای سه تفاهم‌نامه به پنج شرکت اکتشاف و تولید ایرانی واگذار کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، تفاهم‌نامه‌های مطالعات میدان آزادگان در سه بخش جنوبی، مرکزی و شمالی، امروز (دوشنبه، ۱۰ خردادماه) در آئینی با حضور وزیر نفت، میان شرکت ملی نفت ایران و پنج شرکت اکتشاف و تولید ایرانی (صاحب‌صلاحیت برای تبدیل شدن به E&P) امضا شدند.

تفاهم‌نامه مطالعه بخش شمالی میدان آزادگان بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا، تفاهم‌نامه مطالعه بخش مرکزی میدان آزادگان میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌های پتروپارس و پتروایران و تفاهم‌نامه مطالعه بخش جنوبی میدان آزادگان میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌های گسترش انرژی پاسارگاد و انرژی‌دانا امضا شد.

میدان آزادگان بزرگ‌ترین میدان مشترک نفتی کشور است که با وسعت ۱۵۰۰ کیلومتر مربع در مجاورت مرز عراق (میدان مجنون) واقع شده است. نفت درجای این میدان حدود ۳۲ میلیارد بشکه نفت برآورد می‌شود و توسعه آن تاکنون در قالب دو بخش آزادگان جنوبی و آزادگان شمالی دنبال شده است.

طرح توسعه میدان آزادگان شمالی که از سوی شرکت چینی سی ان پی سی اجرا شده است، آبان‌ماه سال ۹۵ با ظرفیت تولید روزانه ۷۵ هزار بشکه نفت به بهره‌برداری رسید و توسعه میدان آزادگان جنوبی نیز پس از خلع ید همین پیمانکار چینی در سال ۹۳، از سوی شرکت ملی نفت ایران با اتکا به ظرفیت‌های داخلی در دستور کار قرار گرفت. برای تکمیل توسعه فاز نخست آزادگان جنوبی و احداث واحد فرآورش این میدان (CTEP) نیز قراردادهایی با شرکت پتروپارس امضا شده که در حال اجراست.

کد خبر 5224706

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۵:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۰
      0 0
      یکی از راههای بی اثر کردن تحریم و مقاوم سازی اقتصاد کشور در مقابل تحریم ها و تهدیدهای خارجی این است که دولت در پروژه های عمرانی، زیرساختی و توسعه ای از ظرفیت های داخلی استفاده حداکثری کند و اگر بخش خصوصی، پیمانکاران و شرکت های داخلی قادر به انجام کار هستند پروژه ها به آنان داده شوند نه به خارجی ها