به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل نجار ظهر سهشنبه در ستاد پیشگیری، هماهنگی فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مرکزی با بحرانی دانستن وضعیت آب در کشور اظهار کرد: کاهش بارندگی و خشکسالی برای کشاورزی، محیط زیست، حیات وحش، جنگل و مراتع، گرد و غبار، خشکی تالاب و بخش آشامیدنی معضلات جدی به وجود میآورد. و این خشک سالی در ۵۰ سال اخیر در کشور بی سابقه است.
وی ادامه داد: امسال کشور با بحران جدی خشکسالی در ۵۰ سال اخیر مواجه است و این خشکسالی به غیر از تغییرات اقلیمی زمینه ساز بحرانهای جدی در حوزه محیط زیست، کشاورزی و دامداری خواهد بود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: خشکسالی در بخش کشاورزی برای بهره برداران مشکلات عدیدهای را به وجود آورده است و دولت برای جبران بخشی از این خسارت به صندوق بیمه محصولات کشاورزی سه هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده است همچنین دولت در اجرای بند خ ماده ۳۳ برنامه ششم ۲ هزار میلیارد تومان برای امهال تسهیلات کشاورزان توسعه اعتبار پیش بینی کرده است.
نجار ادامه داد: همچنین سازمان برنامه بودجه با پیشنهاد سه هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت و یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرحهای کشاورزی موافقت کرده است.
وی با بیان اینکه متأسفانه در کشور در حوزه پیشگیری از حوادث طبیعی و غیر طبیعی باور جدی وجود ندارد، اظهار کرد: در سیل بهار سال ۹۸ ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار هزینه شد و در زلزله سرپل ذهاب هم دولت ۱۳ هزار میلیارد تومان هزینه متقبل شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه در سال ۹۸ طبق قانون پنج هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای مقوله پیشگیری اعتبار پیشنهاد شد، گفت: از مجموع اعتبار پیشنهادی سازمان برنامه و بودجه ۳۰۰ میلیارد تومان از آن را پذیرفت و سال گذشته نیز هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پیشنهاد شد که سازمان برنامه و بودجه ۶۰۰ میلیارد تومان از این بودجه پیشنهادی را اختصاص داد.
نجار با تاکید بر اینکه باید از تمام ظرفیتهای کشور برای کاهش نیازها استفاده شود، عنوان کرد: در این راستا مدیریت بحران کشور موفق به تهیه ۲۵ فروند بالگرد امداد برای کمک به حادثه دیدگان شد.
وی گفت: ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای بیمه اجباری ساختمان برای ۳۰ میلیون خانوار عملیاتی خواهد شد که اولویت با نهادهای حمایتی کمیته امداد امام، بهزیستی و خانوادههای ناتوان است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت در پایان بیان کرد: عشایر محور تولید هستند و به این بخش نیز ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت و ۲۰۰ میلیارد تومان هم کمک بلاعوض در نظر گرفته شده است و نیز یک میلیارد رأس دام توسط جهاد کشاورزی از دامداران خریداری میشود تا از کشتار دام و حضور واسطهها جلوگیری به عمل آید.
نظر شما