به گزارش خبرنگار مهر، غلام عباس بهرامی نیا عصر سهشنبه در حاشیه نشست هماهنگی و تسهیل امور تجاری در مرز شلمچه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در مرزها، وظایف و مسئولیتهای تعریف شدهاند و تعداد زیادی دستگاه اجرایی مستقر هستند و مدیریت واحد پایانه بر اساس آخرین ابلاغیه نهاد ریاست جمهوری به وزارت راه و شهرسازی و سازمان حملونقل جادهای کشور که در استانهای ادارات کل راهداری و حملونقل جادهای هستند، واگذار شده است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای خوزستان، وظایف مسئول مدیریت واحد را در مرزها تشریح کرد و گفت: در مدیریت مرزها هر دستگاه یکسری مسئولیتهای حاکمیتی دارد و مدیریت واحد یعنی اینکه یک دستگاه متولی در مرز شود که مسائل و مشکلات را رصد کرده و هماهنگیهای لازم را انجام دهد و اگر نیاز به انتقال به دستگاههای بالاتر در استان و کشور وجود داشته باشد بتواند هماهنگ کرده و پاسخگوی موضوعاتی باشد که در مرز وجود دارد.
وی ادامه داد: به این منظور هماهنگیهای لازم در مرز را اداره راهداری انجام میدهد اما هر دستگاه باید وظایف حاکمیتی خود را به نحو احسن انجام دهد که مراودات تجاری و تردد مسافری از این مرزها تسهیل و اگر مشکلاتی وجود داشته باشد، رفع شود.
بهرامی نیا جلسه امروز را در راستای دستیابی به این هدف دانست و گفت: جلسهای که امروز با ریاست استاندار و حضور نماینده ولیفقیه در استان تشکیل شد نیز به دلیل اهمیتی است که مرز شلمچه در بحث زائران دارد به خصوص در ایام اربعین و حجم عظیم حضور زائران از سراسر کشور که از این مرز عازم سفر به عتبات عالیات عراق هستند؛ همچنین این مرز در بحث رونق تجارت نقش مهمی را در شکوفایی اقتصاد این منطقه خواهد داشته و دارد و باید موانع پیش روی آن برداشته شود.
وی ادامه داد: اگرچه بسیاری از کارها انجام و خیلی از موانع برطرف شده ولی نیاز است که در راستای تسهیل امور مرز شلمچه تصمیمات جدیدی گرفته شود که در این جلسه تصمیمات خوبی گرفته شد که با اجرای آنها میتوان شاهد تسهیل در بحث ترانزیت کالا و مسافر در مرز شلمچه بود.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای خوزستان در ادامه به تمهیدات دیده شده در مرز شلمچه برای اربعین اشاره و بر آمادگی این مرز برای میزبانی از زائران تأکید کرد و گفت: برای اربعین امسال هر تصمیمی که گرفته شود این آمادگی به صورت ۱۰۰ درصدی در پایانه وجود دارد تا بتوان به هر تعداد مسافر که از این مرز عبور کنند، خدمات مناسب ارائه کرد.
بهرامی نیا به تشریح اقدامت انجام شده در شلمچه پرداخت و توضیح داد: زیرساخت پایانه مرزی شلمچه تکمیل شده و فاز دوم این پایانه نیز به بهرهبرداری رسیده است؛ همچنین تسهیل عبور و مرور نیازمند افزایش گیتها بود که گیتها، سایبان و آبخوری افزایش یافته و هم اکنون هیچ مشکلی در پایانه شلمچه وجود ندارد.
وی افزود: در فاز دوم از توسعه پایانه شلمچه، ۲۴ گیت اضافه شده و اکنون در مجموع ۵۲ گیت در این پایانه وجود دارد که به سرعت دادن به عبور از مرز به خصوص در ایام اربعین کمک کرده و از تجمع و شلوغی جلوگیری میشود.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای خوزستان اعتبار دیده شده برای این پروژه عمرانی را ۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در فاز دوم که فاز تکمیلی پایانه شلمچه بود و در قالب این پروژه علاوه بر احداث و اضافه کردن گیتها، سایبان، پارکینگ جدید و محوطهسازی در مساحتی در حدود یک هکتار انجام گرفت که حدود ۲۰ میلیارد تومان هزینه شد.
وی همچنین از پیشرفت ۴۰ درصدی احداث پاسگاه مرزی در شلمچه خبر داد و بیان کرد: یک پاسگاه مرزی در ساختمان دوطبقهای با زیربنای یک هزار و ۲۰۰ مترمربع و با پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی در حال احداث است که طبق برنامه زمانبندی تا پایان امسال بهرهبرداری میرسد.
نظر شما