مهرداد علی قارداشی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد نهایی شدن حضور تنیس روی میز ایران در المپیک توکیو تنها با یک سهمیه و دلیل آن توضیح داد و گفت: تغییر قوانین در یک رشته گاه باعث می شود تیمی در آن رشته موفق به نظر برسد اما گاهی هم خلاف آن انجام می شود. این موضوعی است که برای تنیس روی میز ایران به واسطه تغییر قوانین فدراسیون جهانی در توزیع سهمیه های المپیک ایجاد شده است.
وی به اضافه شدن بخش «میکس دوبل» به رقابت های تنیس روی میز المپیک توکیو اشاره کرد و ادامه داد: این موضوع و تاکیدی که فدراسیون جهانی بر روی عدم افزایش کلی شرکت کنندگان - با وجود اضافه شدن یک بخش جدید- داشت تمام معادلات را به هم ریخت و اجازه نداد نوشاد عالمیان المپیکی شود. در این دوره المپیک و به خاطر این تغییر قوانین برای نخستین بار در بخش انفرادی مردان ۶۵ بازیکن و در بخش بانوان ۷۰ بازیکن حضور دارند؛ در صورتی که همیشه تعداد شرکت کنندگان در این دو بخش یکسان بود.
رئیس فدراسیون تنیس روی میز تاکید کرد: برای تنیس روی میز مردان المپیک، بازیکنانی که در بخش میکس دوبل کسب سهمیه کردند در بخش تیمی و انفرادی به سهمیه نرسیده بودند؛ در حالی که در بخش بانوان شرایط اینگونه نبود. به همین دلیل در این بخش (بانوان) به تعداد ۵ بازیکن بیشتر از بخش مردان از رنکینگ جهانی صاحب سهمیه شدند. اختلافی که میان شر کت کنندگان در دیدارهای انفرادی بخش مردان و بانوان المپیک ایجاد شده به همین دلیل است.
قارداشی با اشاره به اینکه از المپیک ۱۹۸۸ سئول تنیس روی میز وارد این بازی ها شد، گفت: از آن زمان تمام رویدادهای تنیس روی میز در المپیک با تعداد برابر بازیکن در بخش انفرادی مردان و بانوان برگزار شد. این برای نخستین بار است که تعداد شرکت کنندگان در این دو بخش یکسان نیست. در صورتی که در بخش مردان هم شرایط حضور ۷۰ بازیکن مهیا می شد، نوشاد عالمیان در فهرست المپین ها قرار می گرفت.
وی به تاثیر رقابت های انتخابی در دیگر قاره هم اشاره کرد و یادآور شد: در قاره اروپا چند نفر از بازیکنان و از جمله «سامسونوف» از حضور در مسابقات انتخابی انصراف دادند تا از طریق رنکینگ به سهمیه برسند.
قارداشی با یادآوری اینکه در بخش بانوان هم تنیس روی میز ایران نتوانست به سهمیه دست یابد، خاطرنشان کرد: برای این ناکامی هیچ توجیهی نیست. قبول داریم که باید کسب تلاش بیشتری می شد و کسب سهمیه صورت می گرفت. البته ندا شهسواری در شرایطی نتوانست صاحب سهمیه شود که خیلی بهتر و آماده تر از دو دوره قبل بود. این دوره ندا شهسواری با هدایت حمیده ایرانمنش در مسابقات شرکت کرد و عملکرد عالی هم داشت اما امتیاز یک گیم و یک امتیاز سرنوشت او را تغییر داد.
رئیس فدراسیون تنیس روی میز یادآور شد: دیداری که منجر به کسب سهمیه ندا شهسواری برای المپیک ریو شد در شرایطی پیش می رفت که او با سهمیه فاصله داشت، ندا سه گیم را واگذار کرده بود و تنها صاحب نتیجه یک گیم شده بود، در گیم پنجم هم ۱۰ به ۶ عقب بود، اگر همین گیم را ۱۱ به ۶ می شد ندا از المپیک بازمانده بود اما او این گیم را برد و در دو گیم بعدی هم پیروز شد و اینگونه به سهمیه دست یافت. در رقابت های گزینشی المپیک توکیو اما درست برخلاف این موضوع اتفاق افتاد. او در رقابت نیمه نهایی گزینشی آسیای میانه ۴ به ۳ مقابل «لاوروا» از قزاقستان باخت و حذف شد. با همه اینها نسبت به المپیکی نشدن ندا شهسواری تسلیم هستیم.
قارداشی تاکید کرد: البته که نباید از کنار دیگر افرادی که به عنوان نماینده تنیس روی میز ایران در المپیک حضور دارند به راحتی گذشت. سیمین رضایی به قضاوت در این دیدارها دعوت شده است. در هیات ژوری مسابقات هم افشین بدیعی به عنوان تنها نماینده قاره آسیا حضور دارد. کنار نام هر یک از این افراد نام ایران عنوان شده است.
وی با تاکید بر اینکه نباید از کنار موفقیت و به نوعی المپیکی شدن این دو نفر که هزینه و حمایت های فدراسیون در آن بی تاثیر نبوده است به راحتی گذشت، تصریح کرد: در مورد ناکامی در کسب سهمیه بخش بانوان تسلیم هستیم اما در مورد نوشاد عالمیان واقعاً تغییر قوانین فدراسیون جهانی و پیچیدگی های آن به ضررمان شد وگرنه این بازیکن به قدری آماده بود که در مسابقات «کانتندر» و «استار کانتندر» قطر هم خیلی از حریفانش با رنکینگ بالا را شکست داد.
رئیس فدراسیون تنیس روی میز گفت: در کل خیلی از عوامل دست به دست هم داد تا نوشاد عالمیان نتواند صاحب سهمیه المپیک شود در حالیکه فدراسیون مثل همیشه حمایت های لازم را از او داشت. امیدواریم با تنها نماینده خود بتوانیم حضوری قابل توجه در توکیو داشته باشیم.
نظر شما