۱۹ خرداد ۱۴۰۰، ۱۷:۳۴

رئیس مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان افغاستان:

حضور نظامی آمریکا در افغانستان ادامه دارد

حضور نظامی آمریکا در افغانستان ادامه دارد

رئیس مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان افغانستان با تاکید بر اینکه آمریکا حضور نظامی خود در افغانستان را حفظ خواهد کرد، گفت: واشنگتن به دنبال صلح در افغانستان نیست.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید عیسی مزاری، رئیس مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان افغانستان در نشستی در آغاز با اشاره به اهمیت انتخابات ریاست جمهوری ایران برای دو کشور ایران و افغانستان گفت: در مورد اهمیت این انتخابات همین بس که مخالفان این انقلاب و دشمنان این نظام از راههای مختلف در جهت تخریب این انتخابات برآمدند؛ چه جریان‌های ضد انقلاب داخلی و چه کشورهای منطقه و غربی که با استفاده از ابزار و اهرم‌های مختلف به دنبال تخریب این انتخابات هستند.

وی ادامه داد: اگرچه در گذشته هم تخریب‌هایی وجود داشته است اما در این دوره شاهد تخریب‌های بی‌شرمانه و بی‌پرده هستیم. دلیل تخریب انتخابات پیش‌رو در ایران هم مشخص است؛ چون اگر این انتخابات با حضور پرشکوه و گسترده مردم این کشور برگزار شود، باعث استحکام و اقتدار بیش از پیش نظام اسلامی می‌گردد. وی افزود: ایران به عنوان الگو در منطقه و دنیا مطرح می‌شود. واقعیت امر این است، انتخاباتی که در ایران جاری است، در کشورهای منطقه وجود ندارد. به اعتقاد من، انتخابات در ایران حتی در دنیا سالم‌ترین و کامل‌ترین انتخاباتی است که طی این ۴۰ سال برگزار شده و طبیعی است که این روند به عنوان یک الگو در دنیا و منطقه مطرح می‌شود.

اهداف حضور آمریکا در افغانستان اهداف درازمدت است و هر کشور و شخصیت حقیقی و حقوقی که گمان می کند آمریکایی‌ها به این راحتی از منطقه بیرون می‌روند، سخت در اشتباه هستند رئیس مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان افغاستان اظهار داشت: برگزاری پرشکوه این انتخابات باعث می‌شود کارایی اسلام نشان داده شود. در گذشته تبلیغات این بود که اسلام از کارایی برخوردار نیست، اما انتخابات ریاست جمهوری در ایران و ادامه فعالیت مقتدرانه نظام اسلامی در این کشور نشان داد که اسلام از کارایی بسیار مؤثر برخوردار است؛ به گونه‌ای که سایر ادیان و مکاتب این کارایی را ندارد. اسلام توانست ملت و مردمی را در جغرافیای جمهوری اسلامی ایران مدیریت کند که در منطقه موج ایجاد کرد و در دنیا تأثیرگذاری داشته باشد.

او ادامه داد: طبعاً یک چنین انتخاباتی هم به نفع مردم ایران است و هم به نفع مردم منطقه حتی دنیای آزادی‌خواه در جهان، چون در صورت برگزاری انتخابات باشکوه ریاست جمهوری در ایران، هم دنیا و آخرت مردم این کشور تأمین است و هم نظام پرقدرت برآمده از دل این انتخابات قطعاً در منطقه و دنیا تأثیرگذار خواهد بود، به ویژه این‌که ایران به عنوان یک عقبه بسیار جدی حمایتی کشورهای اسلامی و مردم مستعضف و مبارز دنیا مطرح است. به همین لحاظ برگزاری انتخابات پرشکوه در ایران، به نفع مردم، دولت و نظام افغانستان نیز خواهد بود.

رئیس مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان افغاستان تصریح کرد: خواست اول ما به عنوان عضو کوچک امت مسلمان این است که مردم ایران همچون گذشته در این انتخابات پرشورتر از همیشه بروز و ظهور داشته باشند. اگرچه ملت ایران طی ۴۰ سال گذشته بسیار هوشیارانه عمل کرده و حضور بسیار جدی در صحنه داشتند، نظام اسلامی را همراهی کرده و انقلاب را تداوم بخشیدند، در کنار رهبر انقلاب چه در زمان امام خمینی (ره) و چه در زمان حاضر، در کنار حضرت امام خامنه‌ای و پشت سر ایشان قرار داشتند و باعث اقتدار و استحکام نظام جمهوری اسلامی شدند، ولی در شرایط موجود و با توجه به حساسیت دشمن و منطقه و موقعیت محور مقاومت، لازم است که ملت ایران بسیار جدی تر و پرشکوه‌تر از گذشته و با انگیزه تر از قبل در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری حضور یابد.

حجت الاسلام عیسی مزاری گفت: خواسته دوم در رابطه با افغانستان است. اگرچه افغانستان در گذشته هم یعنی همزاد با با انقلاب اسلامی تاکنون مورد توجه رهبر انقلاب و دولت و مردم ایران بوده، اما واقعیت این است آنگونه که باید از ظرفیت افغانستان برای کشورهای اسلام و منطقه بهره برداری صورت نگرفته است، لذا انتظار داریم افغانستان در اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار داشته باشد، افغانستان از ظرفیت خوبی در حوزه اقتصاد، تجارت، سرمایه گذاری، فرهنگ، سیاست، امنیت، مبارزه با تروریسم، و عرصه گردشگری و همچنان تور درمانی، برخوردار است.

وی اظهار داشت: اگرچه در طول ۲۰ سال گذشته دولت و ملت ایران سعی کردند در کنار مردم افغانستان باشند، اما متأسفانه آن گونه که انتظار می‌رفت، این خواسته‌ها برآورده نشده، به جای اینکه نظام و کشوری مثل ایران در عرصه افغانستان نقش مثبت و برجسته ای ایفا کند، کشورهای غربی در رأس آمریکا در افغانستان نقش منفی بازی کردند و باعث تخریب کشور و بی ثباتی در عرصه‌های مختلف افغانستان شدند، و این در حالی بود که ایران می‌توانست قدرتمندتر در همه عرصه‌ها حضور داشته و کمکی برای مردم ما و دولت افغانستان باشد.

وی ادامه داد: تقاضای ما به عنوان یک افغانستانی و جز پیکره امت مسلمان این است که در آینده، افغانستان در اولویت سیاست جمهوری اسلامی قرار گیرد چون ما در دنیا کشور و نظامی دلسوزتر از نظام ایران برای مستضعفین و ملل مسلمان به ویژه افغانستان ندیدیم و طبیعتاً به دلیل همین دلسوز بودن و حمایت از مسلمانان جهان خواسته ما این است که انشالله جمهوری اسلامی توجه بیش از پیش داشته باشد.

حضور نظامی آمریکا در افغانستان ادامه دارد

رئیس مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان افغاستان تصریح کرد: آرامش و امنیت در افغانستان به آرامش و امنیت در منطقه و حتی جهان اسلام کمک می‌کند. امروز بستر افغانستان در جهت گسترش جنگ در سوریه، یمن و … مورد بهره برداری قرار می گیرد، چون غربی‌ها از امکانات و نیروی انسانی ارزان افغانستان بهره برداری می‌کنند، اتباع سایر کشورها را در افغانستان آموزش داده و به سایر کشورهای اسلامی اعزام می کنند تا موجب ناامنی این کشورها حتی ایران را فراهم کنند. بنابراین اگرچه کشورهایی مثل عراق، سوریه، لبنان و یمن برای جمهوری اسلامی خیلی مهم است، برای جهان اسلام و ما مردم افغانستان نیز دارای اهمیت است، اما واقعیت امر این است که امنیت و صلح و ثبات در افغانستان بسیار بسیار کمک می‌کند به اقتدار و عظمت ایران و جمهوری اسلامی و سایر کشورهای دنیا، بنابراین لازم است که رئیس جمهور منتخب آینده ایران در مورد صلح و موضوعات صلح افغانستان برنامه جدی داشته باشد.

وی یادآور شد: آینده افغانستان هم متأسفانه مبهم است و افق روشنی دیده نمی‌شود، چرا؟ به خاطر اینکه آمریکایی‌ها در افغانستان برنامه دارند و اینکه اعلام می‌شود آمریکایی‌ها در افغانستان شکست خورده و می‌خواهند خارج شوند، نزدیک به حقیقت نیست، آمریکایی‌ها عرصه افغانستان را رها نمی کنند، قطعاً به نحوی حضورشان را حفظ خواهند کرد و چون آمریکایی‌ها از حضور در افغانستان اهداف کلان دارند و عمده ترین هدف آنها اشرف بر چهار کشور چین، هند، روسیه و ایران است و چون سال‌ها قبل سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا اعلام کردند که به زودی قدرت اقتصادی غرب به شرق منتقل می‌شود، باید راهکاری پیدا کنند که این انتقال اصلاً صورت نگیرد.

غربی‌ها از امکانات و نیروی انسانی ارزان افغانستان بهره برداری می‌کنند، اتباع سایر کشورها را در افغانستان آموزش داده و به سایر کشورهای اسلامی اعزام می کنند تا موجب ناامنی این کشورها حتی ایران را فراهم کنند رئیس مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان افغاستان تصریح کرد: اهداف حضور آمریکا در افغانستان اهداف درازمدت است و به این راحتی نیست و هر کشور و شخصیت حقیقی و حقوقی که گمان می کند آمریکایی‌ها به این راحتی از منطقه بیرون می‌روند، سخت در اشتباه هستند، مگر اینکه در داخل افغانستان اتفاقات خوبی بیفتد، از طرف مردم، انسجام ایجاد شود، وحدت بین جریان‌های اسلامی و سیاسی و ملی هماهنگی شود و همان طوری که فعلاً مردم افغانستان حضور آمریکایی‌ها را نمی‌خواهند، این نخواستن به صورت جدی سازماندهی شود.

وی ادامه داد کشورهای منطقه هم همسو با مردم افغانستان زمینه اخراج آمریکایی‌ها را از افغانستان فراهم کنند و استقلال واقعی در افغانستان به دست بیاید، در غیر این صورت، شرایط افغانستان فعلاً شرایط بغرنجی است و روز به روز مشکلات بیشتر می‌شود، اما اینکه طالبان باز بیاید مسلط شود بر اوضاع افغانستان، این هم امکان پذیر نیست، البته طالبان ممکن است برای یک مدتی بعضی شهرها و ولایات را تصرف کند، حتی بتواند کابل را هم تصرف کند، اما اینکه بتواند یک حاکمیت باثبات در افغانستان به وجود بیاورد، محال است، چون مردم افغانستان تحت هیچ شرایطی حکومت و امارت طالبانی نمی‌خواهند، بنابراین بهترین راه برای طالبان و طرف‌های درگیر در افغانستان گفتگو و تفاهم است، در کنار هم نشستن است و با هوشیاری عمل کردن است. آمریکایی‌ها عمداً تلاش دارند که در افغانستان جنگ گسترش پیدا کند، میان جناح‌های مختلف افغانستانی جنگ صورت بگیرد، طبیعتاً در این صورت قربانیان اصلی هم مردم افغانستان خواهند بود و به نفع آمریکا و به نفع اهداف آمریکایی‌ها خواهد بود.

کد خبر 5231112

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha