در اين بخش از بررسي مطبوعات دفاع مقدس روزنامه هاي داراي صفحه مربوط به دوران دفاع مقدس هستند و از تاريخ بيست دي ماه تا 26 دي ماه منتشر شده اند مورد بررسي قرار مي گيرند .
روزنامه جوان در صفحه بسيج و دفاع مقدس خود كه يك شنبه هرهفته چاپ مي شود در اين شماره خود گزارشي از سفر به عراق را با عنوان " جاده اي زير گامهاي مرگ" به چاپ رسانده بود. در بخشي از اين مطلب آمده است : ".... عراقي ها به سرزمين خود باز مي گردند و حليه همچنان در انتظار روزي است تا جاده زير گامهاي مرد ، در سراب بلرزد و بازي كند ...." .
ديگر مطلب اين صفحه از روزنامه جوان مروري بر زندگي شهداي دانشجوست كه در اين شماره به زندگي شهيد غلامحسين شفيعي دانشجوي رشته شيمي دانشگاه اراك پرداخته است.
در ستون كنار صفحه بسيج ودفاع مقدس روزنامه جوان نيز شعري از عليرضا قزوه با عنوان " اين دوقدم...." به چشم مي خورد.
روزنامه كيهان در صفحه " فرهنگ مقاومت " خود كه روزهاي يكشنبه منتشر مي شود در اين شماره به مصاحبه با مصطفي رحيمي به مناسبت عمليات كربلاي پنج پرداخته است كه با عنوان " خواندن دارد....حكايت « بابا نظر» و دوئيجي " منتشر شده است.
در بخشي از مقدمه اين مصاحبه آمده است :".... اگر همه دارو ندار بچه هاي جبهه هاي جنگ را بگيرند صفاي آنها را نمي توانند دست بزنند واين صفا همان خصيصه ايست كه مصطفي رحيمي خوبش را دارد...".
روزنامه جمهوري اسلامي نيز در صفحه جبهه و جنگ خود كه روزهاي فرد هفته منتشر مي شود علاوه بر بررسي كوتاه عمليات كربلاي پنج مطلبي با عنوان " او مي خواست شرف ما باشد " براي هنرمند شهيد سيد علي اصغر ربيع نتاج دانشجوي ممتاز دانشكده الهيات دانشگاه تهران و بنيان گذار مجمع اسلامي كوثر منتشر كرده است .
روزهاي سه شنبه هر هفته سه روزنامه ايران ، جوان و جمهوري اسلامي صفحات مربوط به جنگ ودفاع مقدس دارند.
روزنامه ايران در صفحه " فرهنگ وادب پايداري " خود در اين شماره " بررسي ويژگيهاي عمليات كربلاي پنج " به قلم سرتيپ 2 پاسدار محمد علي آسودي از مسئولين بنياد حفظ آثار ونشر ارزشهاي دفاع مقدس را به چاپ رسانده بود .
در بخش با هنرمندان دفاع مقدس نيز كه هرهفته در ستون كناري نيم صفحه " فرهنگ وادب پايداري" منتشر مي شود در اين شماره به معرفي كامران شرفشاهي شاعر و نويسنده دفاع مقدس پرداخته است .
در پايين اين صفحه نيز مطلبي با عنوان " يك عكس يك خاطره " به چاپ رسيده است .
روزنامه جمهوري اسلامي نيز در اين روز در صفحه جبهه و جنگ خود به مصاحبه با سردار صفاري فرمانده نيروي دريايي سپاه پرداخته است .در بخش ديگري از نيم صفحه روزنامه جمهوري اسلامي مقاله با عنوان " هويت گمگشته " به چاپ رسيده است .
" سرو قامتان " عنوان ويژه نامه اي است از روزنامه جوان كه روزهاي سه شنبه هر هفته ويژه دفاع مقدس و جنگ منتشر مي شود اين هفته نيز مطالب متنوعي را در مورد مقولات مختلف دفاع مقدس به چاپ رسانده بود.
در اين شماره از سرو نيز همچون شماره قبلي مطالب زيادي با موضوع زلزله بم به چشم مي خورد.
حديث ولايت ، از لابه لاي خبرها ، گزارش جشنواره سراسري شعر بسيج در يزد ، تراكتور كوهستان ، گفت وگو با معاونت فرهنگي - پرورشي منطقه مقاومت بسيج سپاه كردستان ، گزارش سفر به مناطق جنگي غرب كشور ، ياران خرمشهر، پيروزي در ميان برف ويخ به مناسبت 25 دي ماه سالروز عمليات بيت المقدس 2 ، براي هميشه گمنام ماند ...، گزارشي از برگزاري هفتمين يادواره شهداي دانشجو و... از جمله مطالب چاپ شده در اين شماره از سرو قامتان است.
روزنامه رسالت در صفحه " شرح عشق " كه روزهاي چهارشنبه منتشر مي شود علاوه بر خاطرات كه در ستون كناري به چاپ رسيده بود . مطلبي تحت عنوان " ياري كه رفت ، يادي كه ماند " به مناسبت گراميداشت ياد خاطره شهيد حسين علم الهدي و يارانش به چاپ رسانده بود . كاركرديابي و آسيب شناسي فرهنگ ايثار به فلم خليل اسفندياري مطلب ديگر منتشر شده در اين صفحه از روزنامه رسالت است .
در بخش ديگري از صفحه " شرح عشق " درد دل يك رزمنده بسيجي به چاپ رسيده بود .
هفته نامه يالثارات نيز كه چهارشنبه هر هفته منتشر مي شود در هر شماره خود طي دو صفحه تحت عنوان"روايت ياران" به موضوع دفاع مقدس وجنگ مي پردازد. در شماره 260 هفته نامه يالثارات حجم وسيعي از مطالب به مو ضوع تغيير نام خيابان خالد اسلامبولي اختصاص داشت . بيشترين حجم مطلب مربوط به گزارشي بود از روند تغيير نام اين خيابان .
" سلام تهرانم " نيز شعري بود سروده محمد حسين جعفريان كه به همين مناسبت به چاپ رسيده بود . تنها مطلب با موضوع دفاع مقدس در اين شماره از هفته نامه يالثارات خاطره اي از يكي از رزمندگان بود تحت عنوان " آن شب باراني " .
روزنامه سياست روز نيز در در صفحه "فانوس " خود كه ويژه دفاع مقدس و جنگ است مطالبي چون ، گفتاري از حسن رحيم پور ازغدي با عنوان " حكومت ديني و كوسه هاي اروند " ، بخش دوم پاسخ به ابهامات ، تقويم عملياتهاي دفاع مقدس ، معرفي كتاب و مجلات مربوط به دفاع مقدس و اخبار پايگاههاي بسيج به چشم مي خورد.
روزنامه قدس نيز داراي صفحه اي به نام " عشقستان " است كه مربوط به جنگ و دفاع مقدس است و 5 شنبه هرهفته منشر مي شود . مطالبي چون گفتگو با حسنعلي محمد نيا همرزم شهداي هويزه با عنوان " لحظات پر التهاب هويزه " ، حماسه شهيدان سبزوار در هويزه ، به ياد شهيد عزيز و بزرگوار محمود رضا ناظمي و.... از جمله مطالب منتشر شده دراين شماره از صفحه "عشقستان" روزنامه قدس است .
روزنامه جمهوري نيز در صفحه جبهه و جنگ خود در روز پنجشنبه مطالبي چون ، " نا خوانده آمدند ، وحشيانه وسرزده " براي شهيد فرزاد مرادي ، نگاهي كوتاه به شهرستان دهلران و گردان محرم با عنوان " گرداني كه تصرف شهر را به دل دشمن گذاشت " و خاطره اي از محمد صابر زا به چاپ رسانده بود.
از مطالبي كه مطبوعات داراي صفحه دفاع مقدس به آنها به دلايل مختلف توجهي نكردند مي توان به ؛ عمليات بيت المقدس دو كه در يك روزنامه به آن اشاره شده بود ، اخبار مربوط به اولين كنگره بزرگداشت شهداي عرصه خبر ، عمليات كربلاي شش اشاره كرد .
از جمله مطالبي كه جاي آن همواره در بين مطبوعات دفاع مقدس خاليست بررسي و تحليل قضاياي مربوط به هشت سال دفاع مقدس است . اين امر با توجه به زمان كافي كه روزنامه ها در اختيار دارند مي تواند در جذب مخاطب بيشتر تاثير به سزايي داشته باشد . به نظر مي رسد هم اكنون پس از گذشت 15 سال از جنگ جاي آن دارد كه رسانه ها بويژه روزنامه ها ، فقط به چاپ زندگي شهدا و يا خاطراتي از آنها اكتفا نكنند و در كنار آن بخش اعظم كار خود را به بررسي و تحليل و ذكر ناگفته هاي جنگ از منظري ديگر اختصاص دهند .
در اين هفته نيز مانند هفته هاي گذشته ، چاپ مطالب بدون منبع ، نبود مطالب توليدي در روزنامه ها و دركنار آن صفحه آراييهاي ناموزون از جمله ضعفهاي عمده صفحات جنگ روزنامه ها در هفته اي كه گذشت بود.
لازم به ذكر است ، بيشترين حجم مطلب در مورد موضوع دفاع مقدس و جنگ اين هفته در روزنامه جوان به چاپ رسيده بود و پس از آن جمهوري اسلامي ، كيهان وايران ، قدس و سياست روزو هفته نامه يالثارات قرار دارند.
نظر شما