حجت الاسلام حسین روحانی نژاد رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران طی نشست خبری " اعتکاف ویژه استان تهران" که صبح امروز 2 مرداد ماه برگزار شد، اظهار داشت: مراسم اعتکاف یکی از سنتهای حسنه ای است که دین مبین اسلام بر آن تأکید بسیاری دارد و از آنجایی که قبل از اسلام در ادیان الهی و در فرهنگ جامعیت بود، اسلام با یکسری اصلاحات بر این مسئله صحه گذاشت و توصیه کرد تا مسلمانان آنرا برگزار کنند.
وی با اشاره به اینکه اعتکاف زمان خاصی ندارد و در هر روزی که بتوان روزه گرفت می توان معتکف شد، افزود: زمان اعتکاف حداقل 3 روز است که کمتر از آن امکان ندارد و بیشتر از آن مانعی ندارد. در واقع اعتکاف عملی مستحبی است که طی نذر، تعهد، قسم و عهد واجب می شود و در روزهای خاص به صورت عمومی و یا خصوصی برگزار می شود. در دو روز اول اعتکاف معتکف می تواند از حالت اعتکاف خارج شود، اما همین که وارد روز سوم شد، تداوم اعتکاف واجب می شود و امکان خروج از آن وجود ندارد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران با تأکید بر اینکه اعتکاف فرصتی برای تزکیه و تهذیب نفس بوده که همه جلوه های عبادت اعم از روزه، شب زنده داری، خواندن قرآن و دعا در این مراسم وجود دارد، تصریح کرد: در این ایام انسان خود ساخته می شود و هر جامعه و محیطی را می تواند تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین در روایات و احادیث مختلف بر روزه ماه رجب و فضیلت و جایگاه آن تأکید بسیاری شده است، به گونه ای که در روایات آمده مسلمانان 3 روز در ماه رجب ( 13، 14، 15 رجب) که ایام البیض نامیده می شود، روزه بگیرند که خداوند بین آنها و آتش جهنم فاصله ای به اندازه زمین و آسمان ایجاد می کند.
حجت الاسلام روحانی نژاد با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران رویکرد مردم معنویت بوده و روند اعتکاف در تهران نسبت به سنوات گذشته رو به رشد بوده است، یاد آور شد: در سال 81 در تهران تقریبا 9 هزارمعتکف داشتیم که در سال 85 به 49 هزار نفر رسید و پیش بینی می شود که در سال 86 این تعداد به بیش از 60 هزار نفر برسد. سال گذشته 60 درصد شرکت کنندگان خانم، 40 درصد آقا، گروههای سنی 70 درصد جوان و 30 درصد میانسال و مسن بودند که از نظر تحصیلاتی در سطح عالیه و یا در حال تحصیل هستند که روند امسال نیز مانند سال گذشته خواهد بود.
وی افزود: در سال گذشته 204 مسجد مراسم اعتکاف برگزار کرد و امسال در 280 مسجد این مراسم برگزار می شود که 53 مسجد در تهران ویژه آقایان، 62 مسجد ویژه خانمها و 165 مسجد مشترک خواهد بود. پیش بینی شده است 50 هزار جلد کتاب، مجله و نشریه پیرامون مراسم اعتکاف، چگونگی، فضیلتها و دعاهای آن میان معتکفین توزیع شود .
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران با اشاره به اینکه به مناسبت ولادت حضرت علی (ع) در روز 13 رجب ( اولین روز اعتکاف) و وفات حضرت زینب (س) در روز 15 رجب ( سومین روز اعتکاف) مراسم خاصی در نظر گرفته شده است، گفت: 600 مبلغ و روحانی در مراسم اعتکاف امسال در تهران سخنرانی می کنند. برگزاری مسابقات فرهنگی در مساجد، همچنین ارائه کتابهای مختلف در کتابخانه های مساجد به منظور استفاده معتکفین از فرصت مطالعه، تفکر و تأمل در راستای ارتقاء معرفت دینی آنها از دیگر برنامه های سازمان است.
وی از برگزاری 30 جلسه توجیهی در شهرستانها و استان تهران به منظر توجیه برگزار کنندگان این مراسم خبر داد و افزود: نیروی انتظامی، آتش نشانی، اورژانس، دستگاههای امنیتی، همچنین ائمه جماعات ما را در برگزاری این مراسم بسیار یاری کردند.
حجت الاسلام حسین روحانی نژاد با تأکید بر اینکه هزینه های اعتکاف به عهده مردم و یا خیرین است و دولت هیچ اعتباری برای آن اختصاص نداده است، یاد آور شد: در مساجدی که مخصوص گروه خاصی نیست و شرایط خاصی چون بهداشت و فضای عموی را دارند، این مراسم انجام می شود و تسهیلاتی چون نشریات، کتاب، برنامه افطاری و سحری برای آنها فراهم می شود.
نظر شما