به گزارش خبرگزاری مهر، شاید کارل ایپک - نویسنده اهل جمهوی چک که برای نخستین بار واژه «روبات» را در سال 1921 مطرح کرد هرگز تصور نمی کرد که این سازه های الکترونیکی و هوشمند در ماموریت های پیچیده ای نظیر جستجو در بقایای کشتی های از هم پاشیده و غرق شده، کمک به فاجعه دیدگان از وقوع فجایای طبیعی، مطالعه سایر سیارات و از کار انداختن بمب و مین مورد استفاده قرار گیرند.
یکی از گسترده ترین حوزه هایی که روبات ها نقش تاثیرگذاری در آن داشته اند، جنگ و نبردهای نظامی بوده است. پیشرفت های صورت گرفته درخصوص استقلال روباتیک به توسعه بی سابقه تجهیزات فضایی بدون سرنشین منجر شده است. این تجهیزات فضایی درحقیقت هواپیماهای جاسوسی کنترل از راه دوری هستند که می توانند با تصمیمات خودکاری که اتخاذ می کنند در صورت قطع ارتباط با هدایت کنندگانشان به ماموریت خود ادامه دهند.
این هواپیماها همچنین می توانند برای کنترل آتش سوزی های ناگهانی و مهیب در جنگل ها مورد استفاده قرار گیرند. فناوری طراحی و ساخت برخی از این روبات ها تا آنجا پیشرفت کرده است که می توانند یاد بگیرند بر اساس سیستم های تصمیم گیرنده خود پرواز کنند.
پنتاگون نیز اخیرا ساخت و تجهیز برخی تجهیزات روباتیک پروازی خود را آغاز کرده است و توانسته است آنها را برای ارایه پاسخ علیه آتش دشمن در حملات تهاجمی آماده کند. استفاده از روبات ها در عرصه دیگری همچون جاسوسی جنگی و نظامی پدیده جدید و بحث برانگیز دیگری است.
روبات ها گام به فضای بالاتر گذاشته اند و هم اکنون طیف محدود اما تاثیر گذاری از آنها در برنامه های فضایی و اکتشافاتی آژانس های فضایی آمریکا و اروپا حضور دارند. مریخ نوردان ناسا شاید بارزترین نمونه در این خصوص باشند. ناسا در سالهای اخیر سیستم روباتیک حفاری و چشم های پرنده را نیز در کنار کاوشگرانی که به میان خرده سیارک ها فرستاده است، به عنوان تازه هایی از فناوری های روباتیکی و استفاده از آنها در عرصه تحقیقات فضایی به دنیای دانش و فناوری معرفی کرده است. کاوشگر هویگنس که هم اکنون در تیتان قرار داشته و همچنین روبات روسی «ونرا9» از دیگر مصادیق بارز استفاده از روبات ها در تحقیقات فضایی است.
این پایان کار روبات ها نیست. آنها از اعماق فضا به اعماق اقیانوس ها نیز شیرجه زده اند. طی سالهای اخیر عرصه جدیدی تحت عنوان زیردریایی های روباتیکی به خانواده بزرگ روبات ها افزوده شده است. کشف ناشناخته های اعماق اقیانوس ها و مناطق یخ زده جهان در مقابل جستجوهای تحقیقاتی روبات ها در کوههای آتشفشانی تقابل بی نظیری از رشد لحظه به لحظه روبات ها ایجاد کرده است.
به گزارش مهر، روبات پیشرفته سه بازوی اروپا موسوم به Eurobot تازه ترین دستاورد عرصه روبات سازی جهان در زمینه اکتشافات دریایی و درون اقیانوسی است. این روبات هوشمند می تواند به گونه ای مستقل از بدنه خارجی ایستگاه فضایی بین المللی بالا رفته و به فضانوردان در فرآیند تعمیر و نگهداری ایستگاه کمک کنند. این روبات که در آژانس فضایی اروپا و با حضور کنسرسیوم صنعتی به رهبری Thales Alenia Space در فرانسه ساخته شده است، مراحل آزمایشی خود را با موفقیت در آلمان پشت سر گذاشته است.
نظر شما