۲۳ خرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۵۷

راهکاری موثر برای افزایش ایمنی منزل در برابر آتش سوزی

راهکاری موثر برای افزایش ایمنی منزل در برابر آتش سوزی

تمام ساختمان‌های اداری تجاری و مسکونی باید مجهز به انواع تجهیزات اعلام حریق باشند تا در صورت آتش سوزی به سرعت به افراد اطلاع داده شود و بتوان از خسارت‌ها جلوگیری شود.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، آتش سوزی یکی از حوادثی می‌باشد که همواره در کمین زندگی افراد از قدیم بوده است و می‌تواند خسارت‌ها و ضررهای جبران ناپذیری را برای مال و جان افراد ایجاد کند که یکی از پر ضررترین حوادثی که اخیراً اتفاق افتاده است آتش سوزی ساختمان پلاسکو می‌باشد.

حوادث دیگری که از این دست موارد تا کنون برای سایر پاساژها اتفاق افتاده است، آتش سوزی اتاق برق پاساژ میلاد قائم واقع در خیابان جمهوری می‌باشد. علت این حادثه قدیمی بودن اتاق برق این پاساژ و عدم بهینه سازی تجهیزات مربوطه می‌باشد، این اتفاق در تابستان‌ها که بیشترین میزان مصرف برق برای استفاده از کولرها در جریان می‌باشد اتفاق می‌افتد.

این حوادث امکان دارد سال‌ها زمان ببرد تا بتوانیم عواقب جانبی آنها را جبران نماییم. برای جلوگیری از این اتفاقات لازم است تا اقدامات لازم برای جلوگیری از این حوادث را اتخاذ نماییم.

در این راستا تمام ساختمان‌های اداری تجاری و مسکونی باید مجهز به انواع تجهیزات اعلام حریق باشند تا در صورت آتش سوزی به سرعت به افراد اطلاع داده شود و بتوان از خسارت‌هایی که می‌تواند برای ساختمان ایجاد شود، جلوگیری کرد.

عملکرد کلی این تجهیزات به این صورت است که در صورت تشخیص هر گونه علائم حریق اعم از حرارت، دود و… شروع به دادن هشدارهایی مانند آژیر و چراغ چشمک‌زن می‌کنند و به این ترتیب ساکنین ساختمان پیش از گسترش آتش سوزی از حادثه مطلع خواهند شد و می‌توانند از حوادث جانبی جلوگیری نمایند.

ضرورت استفاده از تجهیزات اعلام حریق

استفاده از تجهیزات اعلام حریق در دنیا به چندین دهه قبل برمی‌گردد. امروزه استانداردهای معتبر بین‌المللی BS۵۸۳۹-۱ و NFPA ۷۲ و استاندارد داخلی ۱-۱۹۸۶۴ و علاوه بر این‌ها مبحث سوم و سیزدهم مقررات ملی ساختمان در ایران در رابطه با ضرورت استفاده از سیستم‌های اعلام حریق در ساختمان‌ها هستند.

بدیهی است که تمامی ساختمان‌ها و منازل در ایران هنوز به این سیستم مجهز نشده‌اند و اجرای دستورالعمل‌های مربوط به آن‌ها در ساختمان‌های نوساز در حال رشد است. استفاده از تجهیزات اعلام حریق مزایای بسیاری را شامل می‌شود که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

حفظ و نجات جان ساکنین ساختمان: بدون تردید اولین مزیت استفاده از سیستم‌های اعلام حریق نجات جان ساکنان ساختمان دچار آتش سوزی شده می‌باشد. این سیستم‌ها پیش از گسترش آتش سوزی با دادن هشدار، ساکنین را از حادثه مطلع می‌کنند که آن‌ها هم در صورت امکان می‌توانند اقدام به اطفاء و یا در غیر اینصورت محل را سریع ترک کرده و جان خود را نجات دهند.

پیشگیری از خسارت یا کاهش ضرر مالی: بدیهی است که با اطلاع سریع از آتش سوزی می‌توان در زمان کوتاه‌تری اقدام به خاموش کردن آن کرد و در نتیجه آتش فرصت زیادی برای گسترش خسارات ایجاد شده نخواهد داشت.

عملکرد تجهیزات اعلام حریق به صورت شبانه روزی: سیستم‌های اعلام حریق به صورت شبانه‌روزی و همیشگی جهت تشخیص هر گونه علامت آتش سوزی آماده است. حتی اگر ساختمان مورد نظر از ساکنین خالی باشد، در صورت بروز هر گونه حریق نیروهای امدادی از طریق شبکه‌های تلفنی از آن مطلع شده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن خود را به محل مورد نظر می‌رسانند.

تجهیزات اعلام حریق

انواع تجهیزات اعلام حریق

تجهیزات اعلام حریق به صورت کلی به سه گروه تقسیم می‌شوند.

سیستم اعلام حریق متعارف

در این سیستم‌ها جریان برق عبور کننده از مدار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در حالتی که هیچ اتفاقی رخ نداده و آتشی در کار نیست، جریان کمی از دتکتورها (آشکار ساز) عبور می‌کند. در وقوع آتش سوزی جریان عبوری از مدار بیشتر شده و آلارم حریق روشن می‌شود. این سیستم‌ها به صورت‌ها و شکل‌های مختلف در طول زمان مورد استفاده قرار گرفته‌اند. سیستم‌های متعارف بیشتر در ساختمان‌های کوچک‌تر و در جاهایی که با محدودیت بودجه مواجه باشیم می‌توانند انتخاب مناسبی باشند.

عملکرد کلی سیستم‌های متعارف به این صورت است که دتکتورهای موجود در نقاط مختلف ساختمان در صورتی که هرگونه علائم حریق را تشخیص دهند، سیگنال مورد نظر را به پنل اصلی دستگاه منتقل کرده و سپس دستور هشدار توسط پنل اصلی به سیستم‌های هشدار دهنده که شامل آژیر و چراغ چشمک‌زن می‌شود صادر خواهد شد. تغذیه سیستم مذکور از طریق برق شهر انجام شده و در صورت قطعی آن از باطری‌های پشتیبان صورت می‌گیرد.

سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر

سیگنال‌های ارسال شده در این سیستم‌ها که توسط هر کدام از دتکتورها و شستی‌ها به پنل کنترل ارسال می‌شود به صورت انفرادی قابلیت شناسایی را دارد. این سیستم‌ها معمولاً شامل ۱ الی ۳۰ مدار می‌شوند. مدارات در سیستم‌های آدرس پذیر به صورت حلقه‌ای هستند که در آن‌ها دو رشته سیم از پنل کنترل به تمامی دتکتورها و شستی‌ها متصل شده و در نهایت دوباره به پنل کنترل باز می‌گردند که به این صورت یک حلقه یا اصطلاحاً یک لوپ را تشکیل می‌دهند. هر حلقه می‌تواند شامل چندین دتکتور، شستی و سایر ماژول‌های ورودی و خروجی شود.

اعلام حریق سنس

عملکرد تشخیص و کشف آتش در سیستم‌های آدرس‌پذیر مشابه سیستم‌های متعارف است. تفاوت اصلی این دو سیستم در این است که در سیستم آدرس‌پذیر هر کدام از دتکتورها یا شستی‌ها دارای آدرسی منحصر به فرد بوده و حین راه اندازی سیستم یک کد مخصوص برای هر دتکتور یا شستی تعریف می‌شود. به این صورت کنترل کننده دستگاه می‌تواند محل دقیق آتش سوزی را تشخیص دهد. در این سیستم‌ها هر حلقه می‌تواند مساحتی به اندازه ده هزار متر مربع را پوشش دهد.

دستگاه‌های ورودی سیستم آدرس پذیر شامل دتکتورهای دودی، دتکتورهای حرارتی، شستی اعلام حریق، پاسخ دهنده و اینترفیس ورودی می‌شود. همچنین دستگاه‌های خروجی که تحت عنوان رله نیز شناخته می‌شوند می‌توانند شامل مواردی از جمله رله‌های سیستم اخطار یا زنگ، رله‌های باز کننده درب، کلید زنی هواکش‌ها، فعال ساز سیستم اطفا حریق و کنترل کننده آسانسور باشد.

سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر آنالوگ

این سیستم‌ها بر اساس ظرفیتی که دارند می‌توانند شامل یک یا چند مدار حلقه‌ای باشند. یکی از ویژگی‌های این سیستم‌ها تشخیص مقدار آلودگی داخل دستگاه (گرد و خاک و…) است. دتکتورها می‌توانند در صورتی که دود یا دیگر علائم حریق به حد معینی برسد اقدام به دادن پیش هشدار کنند.

برندهای تجهیزات اعلام حریق

تجهیزات اعلام حریق آریاک

یکی از سیستم‌های اعلام حریق موجود در بازار ایران با برندی تحت عنوان آریاک شناخته می‌شود. سیستم‌های تولیدی توسط این برند شامل اجزای مختلفی از جمله آژیرهای داخلی و خارجی، آلارم‌های دود و حرارت، حسگر تشخیص دهنده نشتی گاز و… می‌شوند. این سیستم‌ها به سه دسته ۲، ۴ و ۶ زون تقسیم می‌شوند.

تجهیزات اعلام حریق تسلا

در سال ۱۳۹۰ شرکت آشکارسازان ایرانیان فعالیت خود را در زمینه محصولاتی از جمله پنل کنترل، دتکتور دود و حرارت، شاسی اعلام حریق، آژیر فلاشر و… را با برند تسلا آغاز کرد..

تجهیزات اعلام حریق سنس

Sens نام تجاری ثبت شده شرکت فن آوری سانا پژوهش گستر است. فعالیت این شرکت از سال ۸۷ در زمینه تولید تجهیزات اعلام حریق کانوشنال آغاز شد و امروزه یکی از برترین برندهای تولید کننده سیستم‌های اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر در داخل کشور است. طراحی دقیق و پیشرفته و مطابق با استانداردهای مورد اعتبار اروپایی از جمله ویژگی‌هایی است که این برند را به یکی از تولید کنندگان خوش نام در ایران و حتی در کشورهای منطقه تبدیل نموده است.

دیگر محصولات تولیدی این شرکت عبارت هستند از پنل اعلام حریق سنس، دتکتورهای حرارتی سنس، دتکتورهای دودی سنس، دتکتورهای مولتی سنس، ریموت اندیکاتور، آژیر و آژیر فلاشر و...

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5233550

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha