۲ مرداد ۱۳۸۶، ۱۳:۳۵

سالانه20 درصد برنج مازندران از چرخه تولید خارج می شود

سالانه20 درصد برنج مازندران از چرخه تولید خارج می شود

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: فرسودگی ماشین آلات کشاورزی و عدم بکارگیری روش های اصولی برای برداشت باعث از بین رفتن بیش از 20 درصد برنج های تولیدی مازندران در سال می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در واقع با خارج شدن این میزان برنج از چرخه تولید بخش قابل توجهی از درآمد کشاورزان از بین می رود که در واقع ضایع شدن زحمات چندین ماهه آنان برای برداشت برنج است.

رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: سالانه 20 درصد محصول برنج مازندران به عنوان ضایعات از چرخه تولید خارج می شود.

نصرالله خادم در گفتگو با خبرنگار مهر در ساری افزود: با یک حساب سر انگشتی رقم ریالی آن نزدیک به 900 میلیارد ریال است.

وی اذعان داشت: بخش قابل توجهی از درآمد کشاورزان توسط ضایعات ماشین آلات برداشت محصول از بین می رود.

خادم خاطر نشان کرد: طبق آمارهای رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، هزار و 117 دستگاه کمباین در استان وجود دارد که بیش از 60درصد آنها عمری بالای 13 سال دارند و از این حیث نیازمند برنامه ریزی و راهکاری عملی برای کاهش ضایعات در افزایش تولید است.

مدیر عامل اتحادیه کمباین داران مازندران نیز اظهار داشت: سیاست وزارت جهاد کشاورزی در جهت افزایش سطح ارتقاء دانش کشاورزان و بهره برداران برای افزایش تولید است.

احمد عالی با اشاره به درصد فرسودگی کمباین ها و تقسیم بندی صورت گرفته افزود: فرسودگی کمباین ها در برداشت موجب رشد تاسف برانگیز ضایعات شده است.

وی تصریح کرد: در برنامه بلند مدت اتحادیه طرح ایستگاه مرکزی کمباین های استان مازندران و مجتمع تعمیرگاهی و خدماتی با سرمایه ای بالغ بر 12 میلیارد ریال با تایید اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان در سطح چهار هکتار از اراضی منطقه لپو صحرا شهرستان جویبار اجرا خواهد شد.

وی بیان داشت: در صورت اجرای طرح و واردات کمباین های مخصوص برنج که موجب افزایش کمباین ها شده بسیاری از مشکلات کمباین داران کاهش یافته و دولت به سمت سیاستگذاری حرکت خواهد کرد و امور اجرائی به تعاونی هایی نظیر اتحادیه کمباین داران واگذار می شود.

مدیرعامل اتحادیه کمباین داران مازندران معتقد است: متاسفانه برای برداشت برنج هنوز از کمباین های مخصوص برداشت غلات استفاده می شود که ضایعات بسیاری را موجب می شود و تنها راه جلوگیری از ضایعات، وارد کردن کمباین های مخصوص برنج است.

وی با تاکید بر طرح اتحادیه کمباین داران و نگاه مثبت استاندار مازندران نسبت به کاهش ضایعات در برداشت افزود: وزیر جهاد کشاورزی و رئیس امور اراضی کشور نسبت به اجرای طرح تخصیص زمین دستور داده اند.

عالی ادامه داد: به رغم موافقت فرمانداری و جهاد شهرستان جویبار هنوز شجاعت لازم برای اجرائی شدن شرایط واگذاری وجود ندارد و در صورت تعلیق طرح و افزایش سالانه تورم، اتحادیه با 120 میلیون تومان هزینه اضافی مواجه خواهد شد.

وی از استاندار و رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خواست تا در واگذاری زمین اقدامات عاجل صورت دهند و اتحادیه را در برنامه ریزی های لازم جهت کاهش ضایعات، نوسازی و بازسازی ناوگان کمباین های استان یاری دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره ضایعات و برنامه های سازمان در محصولات کشاورزی عنوان کرد: هئیت چینی برای عرضه کمباین هایی با تکنولوژی جدید به استان آمده بود .

عنایت الله تورنگ گفت: کمباین های مخصوص برداشت برنج یکی از راهکارهای اساسی برای کاهش ضایعات است.

در مازندران سالانه یک میلیون و 370 هزار تن برنج، 130 هزار تن گندم و 48هزار و 500 تن کلزا تولید می شود.

کد خبر 523399

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha