به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد آذری جهرمی بعد از ظهر چهارشنبه در آئین افتتاح مرکز خدمات ارتباطی بینالمللی شهید محسن فخریزاده در محل فرودگاه پیام در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مهمترین ویژگی این مرکز این است که شرایطی را فراهم کردیم تا زیرساخت خرید و فروش اینترنت بینالملل که در اختیار دولت بود از انحصار خارج شود و بخش خصوصی و اپراتورها بتوانند، اینترنت خود را مستقیماً از شرکتهای بینالمللی ضمن رعایت اصول شبکه مخابراتی تأمین کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در بسیاری از کشورهای خارجی که ایرانیان در آن زندگی میکنند، برای مطلع شدن از اخبار و اطلاعات از پلت فرمهای ایرانی استفاده میشود، بر این اساس پلتفرمهای ایرانی باید خدمات باکیفیت فراهم کنند.
وی خاطرنشان کرد: آنها وقتی اینترنت را از داخل کشور تأمین میکنند، اینترنتی که طبیعتاً از سیستمهای فیلترینگ و امثال آن گذر کرده و کیفیت آن نامناسب شده، به تبع کیفیت نامناسبی را تحویل مشتریان در خارج از کشور میدهند.
آذریجهرمی با بیان اینکه اما در اینجا این محدودیتها برای آنها وجود ندارد، گفت: آنها میتوانند با بهترین کیفیت خدمات خود را به ایرانیان خارج از کشور ارائه دهند و این امر گام مهمی است برای توسعه محتوای ایرانی در کشورهای منطقه و در خارج از ایران و یک مانعزدایی برای شرکتهای ایران برای کسب سهم در بازارهای منطقهای است.
وی ادامه داد: سومین ویژگی این مرکز این است که ما تصمیم گرفتیم البرز در سند شبکه ملی اطلاعات که قطب مراکز داده دیده شود و این استان به عنوان بزرگترین قطب مرکز داده کشور محسوب میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه این مرکز حضور محکم دولت در توسعه این منطقه است، اظهار کرد: به غیر از افتتاح این مرکز داده، سه مرکز داده دیگر بر روی شبکه ملی اطلاعات احداث میشود.
وی با بیان اینکه اولین مرکز داده به پایان رسیده است، تصریح کرد: دومین مرکز ۹۰ درصد پیشرفت دارد و یکی از اپراتورها میخواهد دیتاسنتر بزرگی را در این مرکز دایر کند که مطالعات آن تمام شده است و کار احداث را آغاز کرده و ظرف ۲ تا ۳ سال آینده این مرکز یکی از بزرگترین قطبهای بینظیر مراکز خاورمیانه خواهد بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: آخرین روستای استان البرز به عنوان سومین استان کشور که جمعیتی بالای ۲۰ خانوار داشت، به اینترنت متصل شد و زیرساخت الکترونیکی در تمام مناطق جمعیتی استان ایجاد و دسترسی آن به اینترنت فراهم است.
وی اظهار کرد: بر اساس زیرساختها، امکان برگزاری انتخابات الکترونیکی در تمام مناطق روستایی نیز فراهم است.
وی متذکر شد: از بعد سرور، سختافزار و نرمافزار انتخابات نیز وزارت کشور با همکاری شورای نگهبان کار را پیش بردند و ما مساعدت و کمک میکنیم، البته وظیفه اصلی ما تهیه زیرساختها بود که در دور دست ترین روستاهای البرز امروز ارتباط اینترنت و شبکه ملی اطلاعات فراهم است و مورد استفاده قرار میگیرد.
نظر شما