به گزارش خبرگزاری مهر، مطبوعات جهان عرب درشماره های امروزخود واکنش های مختلفی نسبت به مذاکرات ایران و آمریکا به میزبانی عراق داشتند.
روزنامه المستقبل چاپ بیروت فقط به ارائه گزارشی از این نشست اکتفا نکرد، بلکه درصفحه کاریکاتور خود با زبانی طعنه آمیز، میز مذاکره ای را نشان می دهد که دو طرف تهران و واشنگتن روبه روی یکدیگر برسر آن قرارگرفتند و دو طرف مذاکره کننده ایرانی و آمریکای با گرفتن دستان یکدیگر به نوعی درحال زورآزمایی هستند، از سوی دیگر میزبان این مذکرات که طرف عراقی است را به صورت پایه این میز ترسیم کرده است که دو مسئول ایرانی و آمریکایی پاهای خود را بر دوش طرف عراقی که دراین کاریکاتور "نوری المالکی" نخست وزیرعراق است، قرار دادند.
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن نیز دراین باره ضمن ارائه گزارشی خبری از نشست روزگذشته واظهارات مسئولان ایرانی و آمریکایی وعراقی از این مذاکرات ، کاریکاتور شماره امروز خود را به این مذاکرات اختصاص داد.
دراین کاریکاتورنقطه قابل توجه این است که این مذاکرات بدون حضورعراق و به صورت دوجانبه بین ایران و آمریکا درحال برگزاری است و دو طرف ایرانی و آمریکایی مشغول بده و بستانکاری هستند، طرف ایرانی شش دست دارد و طرف آمریکایی دو دست دارد، اما برسر تصویر طرف آمریکایی تبری ترسیم شده است که می توان به تاکید الشرق الاوسط براین موضوع که آمریکا در هرحال این مذاکرات را برهم می زند، پی برد.
روزنامه الوطن عمان نیز درمقاله ای با اشاره به مسئله هسته ای ایران و موضوع عراق می نویسد: آمریکا راهی ندارد به جز اینکه با ایران مانند کره شمالی رابطه دیپلماتیک برقرار کند.
روزنامه الوطن عربستان نیز درمقاله امروزخود با اشاره به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در بغداد درتیتر این مقاله نوشت: شکست پیش بینی شده مذاکرات ایران و آمریکا.
روزنامه عکاظ عربستان نیز درواکنش به این نشست در تیتر مقاله خود نوشت: "گفتگوی کَرها بین تهران و واشنگتن". به نظرمی رسد که این روزنامه نه تنها به نتایج این گفتگوها خوش بین نیست، بلکه انجام چنین گفتگوهایی را صوری و ظاهری می داند که هیچ یک از دو طرف مذاکره کننده حاضربه شنیدن درخواست های دیگری نیست و دوطرف تلاش دارند تا ازطریق دیگربه منافع خود دست یابند.
این روزنامه ها بدون توافق سه جانبه ایران، عراق و آمریکا به تشکیل کمیته امنیتی مشترک به نوعی با درج چنین مطالبی نگرانی خود را از برگزاری این نشست ها اظهار داشتند.
دراین راستا روزنامه النهار لبنان به این مسئله توجه کرد و درتیتر یکی ازخبرهای خود درصفحه اصلی این روزنامه نوشت: توافق ایرانی، عراقی و آمریکایی برای حل بحران امنیت عراق.
به نظر می رسد ازآنجایی که این روزها امنیت درلبنان مسئله مهمی است، تشکیل چنین کمیته ای برای این روزنامه لبنانی بسیار حائز اهمیت به شمارمی رود چراکه این روزها برای لبنانی ها برقراری امنیت یکی از نیازهای ضروری آنها به شمار می رود.
روزنامه عرب زبان الحیات چاپ لندن نیز دراین راستا دریکی ازخبرهای خود که به این مطلب اختصاص داد، نوشت: "توافق ایرانی آمریکایی برای فعال کردن کمیته امنیتی و "رایان کروکر" سفیر آمریکا در بغداد تهران را به افزایش حمایت از شبه نظامیان متهم کرد".
نکته قابل توجه دیگری که درواکنش روزنامه الحیات دیده می شود، این است که دردل این خبر به نقل از یکی از منابع نزدیک به "نوری المالکی" نخست وزیرعراق براین مسئله تاکید کرد که موضوع تشکیل کمیته امنیتی سه جانبه پیشنهاد ایران بود، مسئله که خود می تواند دلیلی نقض ادعاهای آمریکایی ها وهمپیمانان آنها باشد، چرا که آنان مدعی هستند که ایران امنیت و ثبات عراق را با حمایت از شبه نظامیان برهم می زند، حال این سوال مطرح می شود، به راستی چنین مسئله ای می تواند امکان پذیر باشد که ایران که به ادعای آنان برهم زننده امنیت عراق است، خود تشکیل کمیته امنیتی را برای حفاظت از امنیت مرزها پیشنهاد بدهد؟.
روزنامه البیان امارات در سرمقاله خود با این عنوان که عراق نباید غرامت خصومت ودشمنی دیگران را پرداخت کند، با اشاره به اوضاع بد امنیتی عراق ، درباره دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا نوشت: دولت عراق براین باوراست که بهبود روابط ایران و آمریکا به نفع عراقی ها است، اما عکس این موضوع صحیح است.
نظر شما