۳۰ خرداد ۱۴۰۰، ۹:۱۲

«نقش ارادت در آستان کرامت» با هنر و شعر پررنگ‌تر می‌شود

«نقش ارادت در آستان کرامت» با هنر و شعر پررنگ‌تر می‌شود

اصفهان- مراسم نقش ارادت در آستان کرامت به همت حوزه هنری اصفهان در دهه کرامت برگزار و بر نقش هنر و شعر در القا مفاهیم دینی و فضائل اهل بیت(ع) تاکید شد.

به گزارش خبرنگار مهر، هنر زبان فطرت آدمی را به خوبی از بَر است و با ظرافت طبع بر جان آدمی رخنه می‌کند. راهی است که برای ارتباط با روح و فطرت آدمی در مسیر نهادینه کردن زیبایی‌های دین و صفات اهل بیت (ع) می‌توان از آن بهره گرفت.

در این راستا حوزه هنری اصفهان رسالت خود را با برگزاری آئین «نقش ارادت در آستان کرامت» در تاریخ شامگاه شنبه ۲۹ خرداد با دعوت از شاعران اصفهانی و سرودن اشعاری در وصف امام هشتم در کنار رونمایی از دو اثر فاخر نقاشی به سرانجام رساند. کوروش اصلانی نقاش این دو اثر آبرنگ با بیان اینکه به عشق امام هشتم و امید به پذیرفتن این هدایا دستانم را رنگی کردم، گفت: مهد تکنیک آبرنگ استان اصفهان است و این دو اثر یکی با سبک آبرنگ آمریکایی و دیگری انگلیسی بر این تابلوها نقش بسته است.

القا مفاهیم دینی با زبان شعر و هنر

این دو تابلو به دست خادمان امام رضا (ع) و با حضور مصطفی حجه فروش، دبیر کانون‌های خدمت رضوی اصفهان و معاون کانون‌های خدمت رضوی استان رونمایی و به آستان قدس هدیه شد.

همچنین در ادامه معاون کانون‌های خدمت رضوی استان اصفهان با اشاره به اینکه شعرا و هنرمندان زبان گویای مباحث دینی و اسلامی بودند، اظهار داشت: شعرا می‌توانند در ترویج سبک زندگی رضوی با خلق آثار هنری در این مسیر قدم بردارند.

وی افزود: معتقدیم زبان هنر و شعر می‌تواند نکاتی را با ظرافت و لطافت به مخاطب القا کند که در واقع چنین مفاهیمی تنها با زبان هنر قابل گفتن است.

سید محمد حسین امامی از شاعران خواست که در سروده‌های آئینی توجه خاصی به ابعاد شخصیتی و سیره عملی ائمه داشته باشند زیرا

برشی از زندگی ائمه و القاب آنها را با زبان هنر و شعر می‌توان به مخاطب ارائه کرد.

«نقش ارادت در آستان کرامت» با هنر و شعر پررنگ‌تر می‌شود

مسیر اشعار از توصیفی به فضائل و القاب اهل بیت (ع)

وی با تاکید بر اینکه در اشعار از توصیفی به سمت فضائل و القاب اهل بیت (ع) پیش برویم، گفت: برای تبیین سبک و سیره آنها از شعر استفاده شود و برای مثال ویژگی عالم آل محمد حضرت رضا (ع) قابلیت وصف بسیاری دارد که باید به آن پرداخت.

معاون کانون‌های خدمت رضوی استان اصفهان خاطر نشان کرد: دبیرخانه خدمت رضوی آمادگی برگزاری جشنواره با همکاری حوزه هنری در طول سال را دارد که این دبیرخانه با فعالیت ۱۹ کانون تخصصی در راستای اهداف اجتماعی و فرهنگی مشغول به کار است.

وی ادامه داد: کانون تخصصی شعر و ادب نیز با مسئولیت آقای کاکایی فعالیت دارند و باید متذکر شد که خدمت رضوی از آنها متفاوت است زیرا از سرمایه معنوی بهره مند است و یکی از عرصه‌های تخصصی است.

در این مراسم پس از نقاره‌زنی خادمان و قرائت صلوات امام رضا (ع) خاصه پیچیدن حال و هوای صحن و سرای حرم، شاعران آئینی سرودن را آغاز کردند.

نقش ارادت به امام هشتم با هنر

همچنین محمد اسماعیل حاج علیان به عنوان مدیر فرهنگی حوزه هنری و آفرینش‌های ادبی این سازمان با بیان شعری اظهار داشت: خورشید بی غروب خراسانمان سلام- یا حضرت رئوف شاه مهربان سلام- وقتی ز سمت مشرقتان عشق می‌وزد گل می‌کند ز هر آئینه بر هر دم سلام

وی ادامه داد: ما ایرانیان مفتخریم که بیش از سایر ائمه ارادتمند شمس الشموس باشیم و در قالب ظاهر، خادم، مجاور و دوستدار حرم رضوی باشیم. هر جای ایران که باشیم دلمان پر می‌کشد دمی در بارگاه ملکوتی امام غریب و غریب‌نواز باشیم و غریبی را وا بگذاریم و طعم ملجا و پناهگاه داشتن را بچشیم و بی‌درنگ از خواسته‌هایمان بگوییم.

حاج علیان دلیل برگزاری اینگونه برنامه‌ها را عرض ارادت بیشتر دانست و گفت: با هنر نقش ارادت را پررنگ‌تر نشان دهیم و دل بسپاریم و

طلب کنیم و بخواهیم تا لطفش را نشانمان دهد.

«نقش ارادت در آستان کرامت» با هنر و شعر پررنگ‌تر می‌شود

اشعاری در وصف امام رضا (ع)

محسن ناصحی در این مراسم مخاطبان را به شعری مهمان کرد و گفت:

مس بود و کنار پنجره زر شد -دیدم که گدای شهر سر بر می‌شد

گفتند نمی‌شنوند ولی من دیدم در صحن کلامت هم کبوتر می‌شد

محمد حسین ملکیان نیز شاعر جوان دهه شصتی در این آئین قطعه‌ای از شعر خود را خواند:

به مادرم دکترهای آن زمان گفتند:

که بچه‌ی تو به قطع و یقین نمی‌ماند

و در جواب همه مادرم فقط می‌گفت:

محب فاطمه بارش زمین نمی‌ماند

همچنین فرزانه شفیعی از بانوان شاعر اصفهان و فعال در عرصه شعر و هنر سروده خود را اینگونه آغاز کرد: در سر دوباره حسرت یک شب زیارت است

تنها قدم زدن وسط صحن ساعت است

رفتن کنار پنجره فولاد و بستنِ

یک نخ به روی پنجره از روی عادت است

در گوشه‌ای نشستن و خلوت گزیدنی

با فکر اینکه گوشه نشینی ریاضت است

با چشم سر که سختی راه است پیش رو

با چشم دل بگو که چقدری مسافت است؟

ما روسیاه و خسته و دلتنگ آمدیم

صحن ورود ما به حرم پس هدایت است

از ما به تو هر آنچه رسیده شکایتُ

از تو به ما هر آنچه رسیده عنایت است

حرفی برای گفتن اگر نیست غیر اشک

یعنی زبان اشک، زبان بلاغت است

این جاست آن بهشت برینی که گفته‌اند:

خیره شدن به گنبد زردش عبادت است

این جاست آن بنای زمینی که دیده‌اند:

گشتن میان صحن و سرایش سیاحت است

حال و هوای ابری این دل نگفتنی ست

چشم انتظار لطف شما، محض دعوت است

کد خبر 5239673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha