به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید حسین حسینی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه با تقدیر از مشارکت مردم کردستان در انتخابات اظهار کرد: امیدواریم منتخب مردم و سایر مسئولان با تشکیل یک دولت مردمی و انقلابی حضور و مشارکت مردم در عرصههای مختلف اجتماعی را حداکثری کنند.
وی افزود: در آستانه هفته قوه قضائیه هستیم و یاد و نام شهدای انقلاب از جمله شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران ایشان را گرامی میداریم.
رئیس کل دادگستری کردستان خاطرنشان کرد: ارزش هر حکومت و نظامی به این است که بتواند احقاق حق و اجرای عدالت کند که ظهور این مهم از طریق دستگاه قضائی است.
وی افزود: عدالت اساس کار حیات طیبه انسان هاست و این وظایف ذاتی دستگاه قضائی است و بر اساس قانون اساسی یکی از سه رکن نظام جمهوری اسلامی است.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی در ادامه سخنان خود به اقدامات دادگستری استان اشاره کرد و گفت: در حوزه پیشگیری و امور اجتماعی اقدام به راه اندازی دفتر مشارکتهای اجتماعی کردیم و تا به حال ۱۷۰ نهاد مردمی اعلام همکاری کردند و ۱۵ نشست توجیهی انجام شده و کارگروههای تخصصی شکل گرفته است.
وی افزود: فعال شدن دیدبانان پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی از دیگر اقدامات انجام شده است که تاکنون حدود دو هزار و ۵۰۰ نفر ثبت نام کردند و هزار و ۵۰۰ نفر هم به صورت گمنام فعالیت میکنند که تاکنون حدود هزار گزارش به سامانه واصل شده و ۶۰۰ فقره ارجاع شده است.
رئیس کل دادگستری کردستان اظهار داشت: در کل سال ۹۹ بیش از ۳۷۱ هزار پرونده به دادگستری استان وارد شده است و بیش از ۳۷۴ هزار پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته است یعنی علاوه بر پروندههای وارده حدود دو هزار و ۸۰۰ پرونده از موجودی دادگستری کم شده است.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی به آمار مقایسه دو ماهه اول سال ۱۴۰۰ با مدت مشابه سال قبل اشاره کرد و گفت: در دو ماهه اول سال ۹۹ حدود ۴۸ هزار پرونده ورودی داشتیم که در سال ۱۴۰۰ این تعداد به ۶۲ هزار پرونده رسیده است و این میزان پرونده ورودی رشد ۲۹ درصدی را نشان میدهد.
وی افزود: یکی از دلایل رشد این میزان ناشی از ثبت همه پروندههای ثبت نشده است و الان هیچ پرونده ثبت نشدهای نداریم.
رئیس کل دادگستری کردستان اعلام کرد: الکترونیکی کردن پرونده راکد در بایگانی دادگستری استان از دیگر اقدامات انجام شده است که در کل سال ۹۹ حدود ۱۹۸ هزار پرونده الکترونیکی شد و از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۲۸۵ هزار پرونده دیگر الکترونیکی شده است.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی افزود: تاکنون ۱۵۰ تجهیزات ویدئو کنفرانس در شعبات استان نصب شده است و حدود دو هزار و ۵۰۰ جلسه دادرسی به شکل ویدئو کنفرانسی انجام شده است.
وی اعلام کرد: هم اکنون حدود ۹۲ درصد از امور دادرسی در استان به صورت الکترونیکی انجام میشود.
رئیس کل دادگستری کردستان از کسب رتبه سوم کشوری در حوزه پایش زندانیان خبر داد و گفت: در فروردین ۱۴۰۰ نیز از نظر رشد و بهبود شاخصهای زندان نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشترین رشد کشور را داشتیم.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی در ادامه سخنان خود به افزایش ۱۲۰ درصدی مشارکت خیرین در جشن گلریزان آزادسازی زندانیان جرایم غیر عمد اشاره کرد و گفت: در ماه رمضان امسال حدود ۳۰ میلیارد ریال کمک جمع آوری شد.
وی همچنین از کاهش ۳۲ درصدی ورودی به زندانهای استان و رشد ۱۵۶ درصدی آمار اشتغال زندانیان و رشد ۴۴ درصدی عفو زندانیان تا خرداد ماه جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
رئیس کل دادگستری کردستان به فعالیت ۱۳۰ شعبه شورای حل اختلاف در استان اشاره کرد و گفت: در سال ۹۹ شاهد صلح و سازش ۲۶ درصد پروندهها بودیم که نسبت به سال قبل رشد چهار درصدی را نشان میدهد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی از اقدامات ایثارگرانه کارکنان دادگستری استان در دوران کرونایی تقدیر کرد و گفت: طی دو سال اخیر هیچ خللی در رسیدگی به پروندههای مردم ایجاد نشد.
وی افزود: متاسفانه کمبود امکانات رفاهی و تفریحی و مشکلات مسکن برای قضات و کارکنان دادگستری استان مشاهده میشود چرا که بیش از ۸۰ درصد قضات استان غیر بومی هستند.
رئیس کل دادگستری کردستان در ادامه سخنان خود از آزادسازی ۴۴ هکتار اراضی راه و شهرسازی، ۷۶۰ هکتار اراضی منابع طبیعی و ۲۹ هکتار از اراضی رودخانهها در شورای صیانت از بیت المال استان خبر داد.
حجت الاسلام والمسلمین افزود: اجرای برنامه تحول قصائی، توجه به کمیت و کیفیت رسیدگیها، کاهش پروندهها، کاهش جمعیت کیفری زندانها با نگاه اصلاحی و تربیتی، حرکت به سمت دستگاه قضایی هوشمند و دادرسی تمام الکترونیک، تحول از رویکرد سنتی به رویکرد فناورانه، حفظ کرامت انسانی، مشارکتهای مردمی، مبارزه با فساد، رفع موانع تولید و بهبود امنیت اقتصادی، حفظ حقوق عامه و تغییر رویکرد انفعالی به رویکردی فعال و پویا از جمله اولویتهای دادگستری کردستان در سال ۱۴۰۰ است.
نظر شما