به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، شامگاه چهارشنبه به وقت واشنگتن با اذعان به احتمال تهیه پیش نویس متنهایی از سوی مذاکره کنندگان ادعا کرد: «تا زمانی که همه مسائل حل و فصل نشود، توافقی در کار نخواهد بود».
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «در طول مذاکرات با این پیچیدگی، مذاکره کنندگان سعی میکنند متنی را تهیه کنند که مسائل عمده و اصلی را در بر بگیرد، اما تکرار میکنم، تا زمانی که درباره همه مسائل توافق نشود، هیچ توافقی در کار نیست!»
روز گذشته «فرانک ریستر» وزیر فرهنگ فرانسه نیز در سخنانی گفت که مذاکرات مربوط به برنامه هستهای ایران باید هرچه سریعتر به نتیجه برسند؛ چراکه زمان در حال از دست رفتن است.
بر اساس این گزارش، ریستر که این سخنان را در جلسه مشترک خود با پارلمان فرانسه مطرح میکرد، گفت در صورتیکه شاهد پیشرفت در روند مذاکرات هستهای وین نباشیم، طی روزها یا هفتههای آتی تصمیمات سختی باید اتخاذ شود.
این مقام ارشد دولت فرانسه توضیح بیشتری در خصوص ماهیت آنچه وی، از آن به عنوان تصمیمات سخت یاد کرد، نداد.
این در حالیست که سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه روز چهارشنبه در بیست و پنجمین کنفرانس سالانه سرمایه گذاران این کشور اعلام کرد: مذاکرات وین درباره برنامه هستهای ایران عملاً به مرحله نهایی خود رسیده است.
معاون وزیر خارجه روسیه در این باره گفت: «شرکت کنندگان در گفتگوهای وین در مورد احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) عملاً به خط پایان رسیدهاند. اما همانطور که میگویند، آخرین مرحله دشوارترین مرحله است. این فقط تصمیمات سیاسی است که در پایتخت کشورهای متبوع گرفته میشود. ما از آنها میخواهیم این کار را انجام دهند. البته، این امر به ایالات متحده و ایران بستگی دارد. زمینههای خاصی وجود دارد که ایالات متحده از دیدگاه ما باید در آنها انعطاف پذیری بیشتری نشان دهد و ایرانیها نیز باید در رابطه با برخی از مسائل سیاسی از موضع گیری هایی خودداری کنند».
به گزارش رویترز، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان نیز چنین دیدگاهی در خصوص مذاکرات احیای برجام دارد و گفته است، کماکان موانع کلیدی پابرجاست.
هایکو ماس روز گذشته (دوم تیرماه) در یک کنفرانس خبری به همراه آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت، ما پیشرفتهایی داشتهایم، اما هنوز موانعی وجود دارند.
وزیر امور خارجه آلمان تأکید کرده است حتی پس از انتخاب ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری ایران، بازهم امکان دستیابی توافق وجود دارد.
گفتنی است، ششمین دور مذاکرات احیای برجام با شرکت هیأتهای نمایندگی ایران و کشورهای حاضر در این توافق روز یکشنبه ۳۰ خرداد به پایان رسید و نمایندگان ایران، آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین برای مشاوره با مقامات عالی، به کشورهای خود بازگشتند. آمریکا در این مذاکرات به طور غیرمستقیم حضور دارد.
نظر شما