۶ تیر ۱۴۰۰، ۱۹:۲۱

مهر گزارش می دهد؛

کمبود زیرساخت‌های لازم برای کنترل اعتیاد در کرمانشاه

کمبود زیرساخت‌های لازم برای کنترل اعتیاد در کرمانشاه

کرمانشاه- به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، کمبودهای مبارزه با مواد مخدر در کرمانشاه بررسی شد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها-زهرا السادات کشمیری: اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی است که عوارض ناشی از آن تهدیدی جدی برای جامعه بشری محسوب شده و موجب رکود اجتماعی در زمینه‌های مختلف می‌شود؛ اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی، هیچگاه به طور کامل ریشه‌کن نخواهد شد، اما با تدبیر و تلاش می‌توان آن‌را کنترل کرد.

معضل اعتیاد به مواد مخدر، بلای خانمان سوزی است که جوامع بشری را در چنگال مرگ‌آور خویش گرفتار ساخته و این اختاپوس هراس‌آور، قدرت اندیشه، نوآوری، پشتکار، کوشش و سازندگی را در انسان‌ها به ویژه نسل جوان جامعه از بین می‌برد و بنیان خانوادگی و اعتقاد دینی آنان را به نابودی می‌کشاند.

بر اساس اعلام سازمان‌های جهانی ۲۶ ژوئن برابر با ۵ تیر روز جهانی مبارزه با مواد مخدر معرفی شده است و دلیل این نامگذاری کنفرانس بین‌المللی مبارزه با اعتیاد و قاچاق مواد مخدر بود که از تاریخ ۱۷ تا ۲۶ ژوئن ۱۹۸۷ در شهر وین به منظور ابراز عزم سیاسی ملت‌ها در امر مبارزه با پدیده خانمان‌سوز و شوم مواد مخدر تشکیل شد و در آن سندی با عنوان سی. ام. او به تصویب کشورهای شرکت‌کننده رسید.

ایران به دلیل استراتژیک، از گذشته پلی میان شرق و غرب بوده و با توجه به همسایگی با افغانستان به عنوان یکی از مهم‌ترین تولیدکنندگان مواد مخدر، همواره مسیری برای انتقال مواد مخدر به ترکیه و از آنجا به کشورهای اروپایی بود و این مجاور و مسیر ترانزیتی مواد مخدر از راه ایران، از عوامل مهم مصرف مواد مخدر در ایران است؛ بنابراین می‌شود ایران را قربانی اصلی مواد مخدر در جهان دانست که مصرف آن هر ساله جان افرادی که به آن گرفتار می‌شوند را می‌گیرد و در زمینه اقتصادی نیز خسارات زیادی به کشور وارد می‌کند.

در سال‌های اخیر هم زمان با کنترل ورودی مواد به کشور، اقدامات آموزشی و فرهنگ سازی در مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته است؛ که با این دیدگاه علمی، می‌توان امیدوار بود خودمهارگری انسان‌ها، زمینه هر گونه سو استفاده دشمنان از حربه مواد مخدر را از بین ببرد.

اهمیت اشتراک گذاری حقایقی درباره مواد مخدر

مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در چند دهه اخیر، مواد مخدر و روان گردان‌ها به عنوان یک مسئله پیچیده و چند وجهی، تنوع گسترده‌ای به خود گرفته است.

وی ادامه داد: بخشی از افراد جامعه وارد چرخه مواد مخدر شدند که با یک سیستم فعال به عنوان یک تهدید استراتژیک و ایجاد جذابیت‌های گوناگون در بین جوانان برای جذب مشتریان جدید از هرگونه پیشرفت و توسعه پایدار در مبارزه با مواد مخدر جلوگیری می‌کنند.

مازیار طهماسبی با اشاره به اهمیت اشتراک گذاری حقایقی درباره مواد مخدر، تصریح کرد: در همین راستا گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برنامه‌هایی را بر اساس روز شمار در هفته مبارزه با مواد مخدر با توجه به محدودیت‌های ناشی از کرونا برگزار کرده است.

نیاز کرمانشاه به راه‌اندازی مرکز نگهداری افراد معتاد شاکی خانواده

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه نیز در گفتگو با خبر نگار مهر با اشاره به وضعیت نگران کننده شیوع اعتیاد در استان کرمانشاه، گفت: کرمانشاه از نظر میزان شیوع اعتیاد در رده استان‌های درجه ۲ و سه قرار دارد؛ اما شدت اعتیاد در استان نگران کننده است.

کمبود زیرساخت‌های لازم برای کنترل اعتیاد در کرمانشاه

وی افزود: انتظار می‌رفت در سه ماهه نخست امسال نسبت به سه ماهه پایانی سال گذشته آمار پذیرش مرکز نگهداری معتادین کاهش محسوسی داشته باشد اما آمارها همچنان بالا است.

فرحناز محمدی تصریح کرد: ضرورت راه‌اندازی مرکز نگهداری افراد معتادی که شاکی آنها خانواده آنان است بیش از گذشته احساس می‌شود و باید در این خصوص اقدامات لازم با هماهنگی دستگاه‌های مربوطه تسریع شود.

وی با اشاره به اینکه پذیرش در مرکز معتادین متجاهر صرفاً با دستور مقام قضائی امکان‌پذیر است، افزود: در مرکز نگهداری ماده ۱۶ خدماتی از قبیل مددکاری، مراقبتی، آموزشی، بهداشتی و غیره ارائه شود.

افزایش ۱۱ درصدی کشفیات مواد مخدر نسبت به مدت مشابه سال گذشته

معاون اجتماعی انتظامی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون ۱۳۰۰ معتاد متجاهر در استان جمع‌آوری شده است اظهار کرد: تاکنون ۴۰۰ خرده‌فروش مواد مخدر در استان کرمانشاه دستگیر شده است.

وی افزود: از ابتدای امسال ۸۵۰ کیلوگرم مواد مخدر کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد افزایش یافته است.

کمبود زیرساخت‌های لازم برای کنترل اعتیاد در کرمانشاه

محمدرضا آمویی تصریح کرد: دستگاه قضائی قانون را برای موادفروشان دستگیر شده اعمال می‌کند و نمی‌توان بیشتر از قانون برای این افراد مجازات تعیین کرد؛ بنابراین با حداقل مجازات به جامعه برمی‌گردند و این نشان می‌دهد که قوانین بازدارندگی لازم در این حوزه را ندارند.

وی ادامه داد: چنانچه دستگاه‌های حوزه فرهنگی و آموزشی و اجتماعی که در زمینه مبارزه با مواد مخدر سهم دارند وظیفه خود را انجام دهند وضعیت بهبود خواهد یافت.

کد خبر 5245479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha