بر اساس گزارش مذکور، 50 درصد دیگر تروریست های انتحاری از کشورهایی همچون سوریه، لبنان ، یمن و کشورهای شمال آفریقا وارد عراق می شوند.
یکی از فرماندهان ارشد نیروهای آمریکایی درعراق اعلام کرده که نیمی از 135 تروریست بازداشت شده در عراق عربستانی هستند.
به گفته این فرمانده ، بر اساس بازجویی های صورت گرفته از افراد دستگیر شده تقریبا نیمی ازعربستانی هایی که به عراق می آیند به دنبال انجام عملیات انتحاری هستند.
روزنامه الشرق الاوسط هم در شماره 30 تیرماه خود پرونده 400 جوان عربستانی را که در حال عبور برای انجام عملیات انتحاری به عراق دستگیر شده اند، گشوده و پدیده گرایش گسترده جوانان عربستانی به این عملیات ها، را مورد تجزیه وتحلیل قرار داد.
به نوشته این روزنامه فرا منطقه ای نزدیک به مراکز تصمیم گیری عربستان، فتوای شیوخ وهابی ، شبکه های ماهواره ای سلفی و البته شبکه اینترنت مهمترین علت گرایش این افراد به سوی انجام عملیات انتحاری در عراق است .این عده مراحل جذب خود را به ترتیب به تهییج ، بسیج ، تکفیر وبعد از آن اجرای عملیات انتحاری تقسیم بندی کرده اند.
مبلغان سلفی برای جذب جوانان ابتدا با پیش کشیدن حوادث و رخدادهایی که مثلا در عراق رخ می دهد و به ویژه عملیاتی که نیروهای آمریکایی علیه اهل تسنن در این کشور انجام می دهند ابتدا به تهییج آنها پرداخته وسپس آنها را به سوی این اندیشه ها جذب وسازماندهی می کنند.
بعد از آن با تغذیه فکری آنها درباره کافر بودن افرادی که با اشغالگران در یک کشور مسلمان همکاری می کنند و نیز القای اندیشه کافر بودن شیعیان وثواب بودن کشتن آنها، این جوانان را آماده انجام عملیات انتحاری می کنند و بعد از آن در فرصت مناسب از آنها به عنوان بمب های متحرک استفاده می نمایند.
برخلاف آنچه که جرج بوش رئیس جمهور آمریکا و تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس در اولین ماه های جنگ اشغال عراق سعی در تبلیغ آن داشته وهمچنان سعی دارند بر آن پافشاری کنند ، اشغال عراق توسط نظامیان آمریکایی وهمپیمانانش نه تنها از قدرت القاعده نکاسته است ، بلکه سبب قدرت گرفتن هرچه بیشتر گروه های تروریستی (سلفی جهادی) نه فقط در منطقه، بلکه در سرتاسر جهان شد.
بر اساس پژوهشی که مرکز قانون وامنیت موسسه پژوهشی " NYU " آمریکا برای مجله "مودز جونز" در این رابطه انجام داده شمار قربانیان تروریسم پیش از سقوط بغداد 729 نفر بود در حالی که بعد از اشغال کامل عراق این رقم به 4520 نفر رسید.
به اعتقاد تهیه کنندگان این پژوهش ، عراق یک انگیزه مضاعف برای تروریست ها بود به نحوی که شمار قربانیان آنچه که به اسلامگرایی افراطی مشهوراست درعراق از7 نفر به 3122 نفر دریک سال افزایش یافته است والبته این مسئله درباره افغانستان هم صدق می کند به نحوی که در سال 2003 از تقریبا صفر به 802 نفر قربانی رسید.
روزنامه نیویورک تایمز هم در یکی از شماره های هفته دوم جولای 2007 خود به نقل از گزارش سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) تاکید کرد شاخه عراق گروه القاعده خطرناکترین وفعالترین بخش این گروه تروریستی حال حاضر در جهان است و جایگاه عراق را برای تقویت و رشد القاعده همانند مناطق قبیله ای نشین پاکستان و بلکه بالاتر از آن دانست.
علاوه بر آنچه ذکر شد برخی از کشورهای عربی به طور مستقیم وغیر مستقیم سعی در تقویت وهدایت برخی از گروه های سلفی جهادی به سوی اهداف خود دارند.
سایت عراقی نهرین هفته سوم جولای 2007 در خبری به نقل از منابع مطلع خود در امان- پایتخت اردن- از توافق ارتش اسلامی (یکی ازگروه های نزدیک وهمکار با سلفی ها ) با سازمان اطلاعات یکی از کشورهای همسایه عراق خبر داد واز اختصاص بودجه ای هنگفت توسط شورای امنیت ملی این کشور بزرگ ومتمول عربی برای سوق دادن عملیات ارتش اسلامی به سوی تخریب جایگاه سیاسی واجتماعی شیعیان در عراق وترور شخصیت های شیعی در این کشور پرده برداشت.
همانطورکه اشاره شد اکنون عراق به بستر تولید وحتی صدور تروریست در منطقه وجهان تبدیل شده است؛ این مسئله به وضوح از تنوع گروه های سلفی فعال در عراق کاملا هویداست .
تلاش می شود در بخش بعدی، نام و نوع فعالیت گروه های سلفی جهادی درعراق تشریح شود.
نظر شما