۱۹ تیر ۱۴۰۰، ۱۴:۳۵

شرایط برخورداری کارفرمایان از بخشودگی جرایم بیمه‌ای

شرایط برخورداری کارفرمایان از بخشودگی جرایم بیمه‌ای

سازمان تأمین اجتماعی به منظور حمایت از کارفرمایان کارگاه‌های فعال تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی و اصناف مختلف، طرح بخشودگی جرایم بیمه‌ای کارفرمایان را در سال ۱۴۰۰ اجرا می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد قریب، معاون بیمه‌ای این سازمان به پرسش‌های پرتکرار در این زمینه پاسخ داده است:

-دلیل اجرای طرح بخشودگی جرایم بیمه‌ای کارفرمایان از سوی سازمان تأمین اجتماعی چیست؟

با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۰ به عنوان سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع زدایی‌ها از سوی مقام معظم رهبری و به‌منظور مساعدت با کارفرمایان واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی، خدماتی و اصناف در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، مقابله با تحریم‌های ظالمانه، مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا و بند (ث) تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، این سازمان نسبت به اجرای بخشودگی جرایم، آن بخش از بدهی کارفرمایان که لغایت اسفند ماه ۱۳۹۹ به مرحله قطعیت رسیده است اقدام کرد.

-کارفرمایان متقاضی این طرح چگونه باید اقدام کنند؟

کارفرمایان باید درخواست خود را از طریق سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی به نشانیeservices.tamin.ir حداکثر لغایت ۳۱‏‏/۰۴‏‏/۱۴۰۰ ثبت کنند. توصیه می‌کنیم برای سهولت کار درخواست خود را به روزهای پایانی مهلت ذکر شده موکول نکنند.

واحدهای اجرایی این سازمان حداکثر ظرف مدت ۷ روز از تاریخ ثبت درخواست کارفرما، مراتب پذیرش یا عدم پذیرش درخواست ثبت شده را از طریق صندوق شخصی سامانه خدمات غیر حضوری به متقاضی اعلام خواهند کرد. چنانچه کارفرما حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز از تاریخ اعلام پذیرش درخواست، نسبت به پرداخت یکجای (دفعتا) بدهی و یا ترتیب پرداخت (تقسیط) اقدام نکند، این امر به‌منزله انصراف کارفرما تلقی خواهد شد.

-نحوه محاسبه بخشودگی جرایم در صورت تقسیط بدهی (اصل حق بیمه و بیکاری) چگونه است؟

در صورتی که برای پرداخت بدهی تعداد اقساط ماهیانه ۱۲ ماه انتخاب شود کارفرما از صد درصد بخشودگی جرایم برخوردار می‌شود در صورتی که در ۱۸ ماه قسط بدهی خود را پرداخت کند از ۸۵ درصد بخشودگی جرایم استفاده می‌کند و در صورتی که تعداد را اقساط را ۲۴، ۳۰ و ۳۶ ماه انتخاب کند به ترتیب از ۷۵ درصد، ۶۰ درصد و ۵۰ درصد بخشودگی بهره مند می‌شود.

-چنانچه کارفرما قسط‌ها را سر موعد مقرر پرداخت نکند، وضعیت بدهی چگونه محاسبه می‌شود؟

چنانچه هریک از اقساط بدهی‌های تقسیط شده در سررسید مقرر پرداخت نشود بدهی تبدیل به حال شده و جرایم متعلقه، نسبت به مانده بدهی مطالبه و مجدداً قابل تقسیط نخواهند بود.

-شرایط شمول برای کارفرمایان متقاضی طرح بخشودگی جرایم بیمه‌ای چیست؟

۱- حداقل به مدت یک سال از زمان تقسیط نسبت به حفظ یا افزایش اشتغال نیروی انسانی کارگاه بر مبنای لیست بهمن ماه سال ۱۳۹۸ و ارسال لیست و پرداخت کامل حق بیمه کارکنان شاغل کارگاه در دوره تقسیط اقدام کنند.

۲- کارگاه‌هایی که بر مبنای لیست بهمن ماه ۱۳۹۸ داری تعدیل بیمه‌شدگان باشند، بعد از بازگشت نیروی کار تعدیل شده یا جایگزینی آنها در زمان درخواست و رعایت حفظ اشتغال در دوره تقسیط، از بخشودگی جرایم برخوردار خواهند شد.

۳- کارگاه‌هایی که در بهمن ماه ۱۳۹۸ فاقد لیست و پرداخت حق بیمه و یا در سال ۱۳۹۹ ایجاد شده باشند، لیست ماهی که بیشترین تعداد بیمه شدگان تا اسفند ۱۳۹۹ را دارا باشد ، مبنای تعیین نیروی انسانی آنها قرار خواهد گرفت.

۴- کارگاه‌هایی که در سنوات قبل ایجاد و فاقد فعالیت بوده و در سال ۱۳۹۹ به بعد مجدداً شروع به فعالیت کرده و لیست و حق بیمه کامل کارکنان شاغل خود را ارسال و پرداخت کنند، بیشترین تعداد بیمه شدگان لیست ارسالی در یکسال منتهی به قبل از آخرین لیست پیش از تعطیلی کارگاه، مبنای احتساب سطح اشتغال خواهد بود .

۵- در صورتیکه در طول دوران تقسیط (در مواردی که تقسیط بیشتر از یک سال است) نسبت به کاهش سطح اشتغال مقرر در بندهای فوق اقدام گردد، بدهی تبدیل به حال شده و جرایم متعلقه، نسبت به مانده بدهی از تاریخ تبدیل به حال محاسبه، مطالبه و مجدداً قابل تقسیط نخواهند بود.

-آیا تسهیلات ویژه‌ای جهت کارگاه‌های آسیب دیده از بیماری کرونا پیش بینی شده است؟

بله. برای مشاغل و کسب و کارهای آسیب دیده از بیماری کرونا که فعالیت آنها منطبق با فهرست اعلام شده از سوی کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا می‌باشد، شرط حفظ سطح اشتغال نیروی انسانی براساس لیست بهمن ماه ۱۳۹۸ برداشته شده است و برای آنها الزامی نخواهد بود.

-آیا کارفرمایان دارای قراردادهای پیمانکاری نیز می‌توانند از مزایای قانون مزبور بهره مند شوند؟

تمامی کارفرمایان کارگاه‌های مشمول این قانون در صورت درخواست بهره‌مندی از بخشودگی جرایم جهت ردیف‌های پیمان دارای بدهی قطعی لغایت اسفند ۱۳۹۹ چنانچه درخواست خود را جهت دفتر مرکزی و یا کارگاه که لیست حق بیمه ارسال می‌نمایند (صرف نظر از وجود بدهی قطعی) در سامانه ثبت نمایند، در صورت احراز شرایط، متعاقباً درخواست خود را جهت ردیف پیمان دارای بدهی قطعی مورد نظر لغایت اسفند ۹۹ به صورت جداگانه در مهلت مقرر ثبت نمایند، می‌توانند از مزایای قانون یادشده استفاده و برخوردار شوند.

وی در پایان تاکید کرد: از کارفرمایان مجدداً درخواست می‌کنم که ثبت تقاضای خود را به روزهای پایانی مهلت مذکور که منجر به بار ترافیکی در سیستم‌های مکانیزه می‌شود و همچنین جلوگیری از مواجه شدن با قطعی برق که این روزها با گرم شدن هوا شدت یافته است، موکول نکنند. همچنین لازم به یادآوری است که کارفرمایانی که تعداد بیمه شدگان آنها به علت بازنشستگی و یا فوت تقلیل یافته باشد، این موضوع مانع بهره‌مندی آنان از مزایای قانون بخشودگی جرایم به علت کاهش سطح اشتغال نمی‌شود.

کد خبر 5254502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha