دکتر ناری ابیانه در گفتگو با خبرنگار مهر، به تعریف "حقوق شهروندی " و نقش آن در برنامه های شهری و دیدگاه شهرداری نسبت به این موضوع پرداخت وافزود:مردم باید بدانند اهداف، وظایف وبرنامه های شهرداری حق آنها بوده و باید آنرا پیگیری کرده و از شهرداری مطالبه نمایند و مدیران شهری نیز باید به آن توجه داشته باشند .
مدیر کل آموزش و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران اضافه کرد: عرصه های زندگی شهری در حوزه های گوناگون سیاسی، فرهنگی ،اجتماعی و... گسترش یافته ، بنابراین روابط، مناسبتها و مهارتها پیشرفت بسیاری کرده و جریان حقوق شهروندی باید بتواند حق مردم و مدیریت شهری را در این رابطه ایفا کند.
وی یادآور شد: شهروندان در واقع ساکنینی هستند که به شهر خود احساس تعلق می کنند و وقتی از حقوق شهروندی در حوزه مدیریت شهری نام برده می شود منظور از مناسبتها، مهارتها و روابطی است که بین آدمها مکانها و فعالیتها وجود دارد و این ها خود به خود به وجود نمی آیند بلکه برای به وجود آوردن آنها نیاز به آموزش هست و ما سعی می کنیم مهارتهای لازم، مناسبتها و رروابط را از طرق مختلف به شهروندان ارائه کنیم.
دکترناری ابیانه تصریح کرد: اگر شهروندان شهر را دوست داشته باشند و به آن احساس تعلق بکنند در امور شهری نظیر پاکیزگی شهر و... نیز مشارکت می نمایند. بنابراین به هیچ عنوان قائل به ایفای نقش حاکمیتی در مدیریت شهری نیستیم چراکه منابع و امکانات ما محدود است.
وی در مورد اداره کل آموزش و مشارکتهای اجتماعی شهرداری افزود: این اداره کل مدیریت ستادی این جریان را در کل مدیریت شهری برعهده دارد، البته شهر نیازمند مشارکت معنوی و مادی شهروندان است و ما هر دوی آنها را در شهر طلب می کنیم و معتقدیم مشارکت شهروندان خصوصا قبل از اجرای پروژه ها می تواند در موفقیت طرحها و برنامه های شهری تأثیر زیادی را داشته باشد.
مدیر کل آموزش و مشارکتهای اجتماعی حوزه معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران همچنین در باره تعامل حقوق شهروندی و مدیریت شهری با حاکمیت و سایر نهاد ها خاطر نشان ساخت:شهرداری در خلاء زندگی نمی کند و در واقع شهرداری و مدیریت شهری بخشی از این جامعه هستند که برای رسیدن به اهداف خود بدون پیوندهای اجتماعی بین بخشی قاعدتا قادر به فعالیت نیستند.
وی اضافه کرد:ما عادت به کار بین بخشی نداریم.ما معتقدیم که شهرداری برای آنکه بتواند وظایف و برنامه های خود را به درستی انجام دهد در ابتدا به یک تعامل درون سازمانی نیاز دارد.هنوز تمام ظرفیتهای موجود دردرون مجموعه شهرداری به صورت منسجم عمل نکرده اند .
دکتر ناری ابیانه تصریح کرد : فعالیتهای شهرداری باید به گونه ای باشد که ظرف و مظروف بتوانند همدیگر را پوشش دهند و در این رابطه و در زمینه اطلاع رسانی و حوزه آموزشهای شهروندی در تلاشیم تا از تمام ظرفیتها نظیر بلیط اتوبوس، مترو، کیسه های میادین میوه و تره بار و فروشگاه های شهروند به عنوان یک مشارکت درون سازمانی استفاده کنیم.
وی یادآور شد: مشارکت درون سازمانی کافی نیست و ما نیازمند مشارکت برون سازمانی در دوبخش نهادهای بالا دستی شهرداری نظیر قوای سه گانه و مردم هستیم. همانگونه که شهرداری وظایف پشتیبانی از دیگر نهادها و سازمانها را دارد، این نهادها و سازمانها هم باید پشتیبان شهرداری باشند، باید مأموریتهای مشترک با سایر نهادها شناخته شود.
مدیر کل آموزش و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران تأکید کرد: بابد توجه داشت که مشارکت درون سازمانی و برون سازمانی با سایر نهادها هم کافی نیست چراکه تا مردم نخواهند هیچ کاری صورت نمی گیرد و در واقع بخش عمده مشارکت برون سازمانی مشارکت مردم است.
وی افزود:ما باید از ظرفیتهای هر جمع انسانی که بتواند به تحقق اهداف ما کمک کند استفاده کنیم .تشکلهای غیر دولتی ،گروه های مردمی،حسینیه ها ، تکایا وشورایاریها باید در این برنامه ما مورد توجه قرار گیرند چراکه تهران 10 میلیون جمعیت دارد و امکان وارد شدن در گفتگو با آنها وجود ندارد وبنابر این باید در جاهایی که گرایشها،سلیقه ها و اراده هایشان تجمع پیدا کرده با مردم ارتباط برقرار کرد وبرنامه های خود را از این طریق پیگیری کنیم.
ناری ابیانه ابراز امیدواری کرد تنها از این طریق است که می توان نسبت به تحقق اهداف خود امید داشته باشیم،یک شبکه از مشارکتها و ارتباطات اجتماعی مورد نیاز است تا مدیریت شهری بتواند اهداف خود را محقق کند و مشارکت درون سازمانی، برون سازمانی حاکمیتی و برون سازمانی مردمی با محوریت وظایف شهرداری باید با هماهنگی با هم در راستای حقوق شهروندی عمل کنند.
نظر شما