۱۰ مرداد ۱۳۸۶، ۱۱:۳۴

/تلاش برای انسجام صنفی- 5 /

صنوف باید سهم بیشتری در تصمیم گیری داشته باشند

صنوف باید سهم بیشتری در تصمیم گیری داشته باشند

صنوف سینمایی باید به گونه ای سازماندهی شوند که سهم بیشتری در تصمیم گیری های بخش های مربوط به خود داشته باشند. در این زمینه وجود انسجام اهمیت زیادی دارد.

پرویز شیخ طادی، در مورد تشکیل فدراسیون تهیه کنندگان و توزیع کنندگان سینما برای ایجاد یک بخش صنفی واحد به خبرنگار مهر گفت: "به نظر من باید با را از روی دوش تصمیم گیرندگان دولتی برداشت و این موضوع را به عده ای از افراد باتجربه و اهل فن سپرد تا در مورد مسایل و مشکلات مختلف سینما اقدام به تصمیم گیری کنند. در این زمینه ایجاد تشکل های منسجم کارشناسی می تواند بسیار موثر باشد."

وی خاطر نشان کرد: "بخش دولتی سینما باید به دنبال نظارت و مراقبت از به اجرا درآمدن سیاست های کلی فرهنگی باشد و نتیجه گیری برای به دست آوردن راهکارها در جهت حل مشکلات را به سینماگران بسپارند. زیرا فعالان عرصه سینما نسبت به مشکلات آسیب پذیرترند و به همان نسبت می توانند برای رفع مشکل پیشنهادهای مناسبی بدهند. از همین رو، تشکیل فدراسیون تهیه کنندگان و توزیع کنندگان می تواند خوب و موثر باشد."

این کارگردان راجع به اعتراض صنفی نسبت به اکران نشدن یک فیلم سینمایی اظهار داشت: "همه سینماگران ما به نوعی در این زمینه مشکل دارند. وزارت ارشاد در خصوص قوانین تولید و اکران نظری دارد و بنیاد سینمایی فارابی نظر دیگری را مطرح می کند. نبود شرایط تعریف شده مشخص و متمرکز در زمینه مسایل هدایتی و نظارتی باعث ایجاد چنین مشکلاتی می شود."

شیخ طادی ادامه داد: "برای اینکه سینماگران در خصوص دریافت پروانه ساخت و اکران به یک موقعیت مشخص دست پیدا کنند باید آیین نامه ای دقیق با ذکر تمامی جزییات تدوین و در اختیار فیلمسازان قرار بگیرد تا آنها بر اساس همین قوانین فعالیت کنند. شرایط کنونی پایدار نیست و باعث ایجاد جنجال می شود. در حالی که تصمیم گیری برای صدور مجوزها باید علنی باشد و همانطور که دلیل توقیف یک روزنامه اعلام می شود، دلایل اکران نشدن یک فیلم نیز بیان شود."

وی درباره اینکه دریافت مجوزهای تولید و اکران تا چه اندازه مشکلی برای فیلمسازی در کشور محسوب می شود، توضیح داد: "در راه گرفتن این مجوزها مشکلاتی وجود دارد، اما مشکل اصلی در سینمای ما کمبود سینما برای تولید است. به نسبت رشد جمعیت دانشجوها و به طور کلی جوانان در کشور، سالن سینما ساخته نمی شود و همین مسئله مشکلاتی را برای فیلمسازان ایجاد می کند."
کد خبر 525813

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha