۸ مرداد ۱۳۸۶، ۱۵:۵۵

مراکز درمان اعتیاد در سال جاری درجه بندی می شوند

مراکز درمان اعتیاد در سال جاری درجه بندی می شوند

مدیرکل دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: در سال جاری مراکز درمان اعتیاد درجه ‌بندی می شوند و یارانه درمان غیردارویی بر اساس درجه بندی به مراکز درجه یک و 2 اختصاص می یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، فرید براتی در جمع خبرنگاران از ارائه مجوز تاسیس مراکز سرپایی به دارندگان مدرک تحصیلی لیسانس در رشته‌های مرتبط با سلامت خبر داد و گفت:‌ در گذشته، مجوز تاسیس مراکز سرپایی درمان اعتیاد تنها به پزشکان و متخصصان ارائه می ‌شد، اما اکنون که سازمان موظف به افزایش مراکز سرپایی درمان اعتیاد است و به نظر می ‌رسد باید تسهیلاتی فراهم شود تا کسانی که دارای مدرک تحصیلی لیسانس در رشته ‌های مرتبط با سلامت روان هستند نیز، مجوز این امر را دریافت کنند؛ چرا که اشخاصی همچون پرستاران و مددکاران اجتماعی در درمان اعتیاد دیدگاه‌های غیردارویی‌تر دارند. بدین ترتیب درمان اعتیاد از انحصار، خارج می‌شود.

وی از اختصاص نیم میلیارد تومان جهت یارانه درمانهای غیردارویی معتادان از طریق مددکاری، مشاوره، روان‌شناسی خبر داد و گفت: یکی از نگرانیها کمرنگ شدن نقش درمانهای غیر دارویی معتادان در کشور است.

به گفته وی یکی دیگر از برنامه‌های سازمان بهزیستی اجرای دوره‌های آموزشی برای مددکاران و مشاوران مراکز دولتی و سپس مراکز غیر دولتی است که این دوره‌ها پس از ماه مبارک رمضان برگزار می ‌شود.

مدیر کل دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور افزود: قرار است امسال مراکز درمان اعتیاد درجه‌بندی و یارانه درمان غیردارویی بر اساس درجه بندی به مراکز درجه یک و 2 اختصاص یابد.

وی افزود : تمامی سازمانهای غیردولتی، خانه‌های بهبودی و کمپ‌هایی که در زمینه درمان‌ اعتیاد فعالیت می ‌کنند، 3 ماه فرصت دارند مجوز فعالیت خود را از سازمان بهزیستی دریافت کرده و خود را با شرایط آیین ‌نامه مربوطه تطبیق دهند.

وی با بیان این که وظیفه شناسنامه‌ دار کردن کمپ‌ها و خانه‌های بهبودی به سازمان بهزیستی کشور محول شده است، افزود: گمان می‌ رود با اجرای این آیین ‌نامه یک سوم کمپ ‌ها تعطیل شوند و پس از گذشت این مدت نیروی انتظامی و مراجع قضایی با کمپ‌های بدون مجوز برخورد خواهد کرد. 

وی گفت: آیین ‌نامه مربوط به گذراندن دوره‌ های آموزشی برای کارکنان کمپ‌ها و استانداردسازی محیط و ... است و آیین نامه در 30 تیر ماه به استانها ابلاغ شده است.

براتی تصریح کرد: در دوره‌ های آموزشی، کارکنانی مانند پزشکان، مددکاران، مشاوران و .. آموزشهای لازم در زمینه پروتکل‌های درمانی را کسب می ‌کنند چرا که استفاده از مواد هر نوع دارویی در کمپ‌ها ممنوع است.

وی با اشاره به وجود بیش از 800 خانه بهبودی و کمپ ، افزود: از بین این مراکز 500 مرکز به صورت NGO‌مرکزی در زمینه درمان اعتیاد فعال هستند. در برخی از این خانه‌ها، قرصهای دست ‌ساز مرکب از مواد مخدر بین معتادان توزیع می‌شود که باید جلوی این کار گرفته شود.

مدیر کل دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد : سازمان بهزیستی از سال گذشته نظارت بر مراکز دولتی و غیر دولتی خانه‌های بهبودی را به 10 ناظر سپرده است.

براتی افزود: با توجه به تعدد این خانه‌ها به نظر می‌رسد نظارت باید به بخش غیردولتی واگذار شود که موافقت کلی این امر را از ستاد مبارزه با مواد مخدر گرفته ‌ایم.

وی ادامه داد : بودجه پیشگیری از اعتیاد بهزیستی در ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال جاری 5/1 میلیارد تومان است اما تا کنون این بودجه تخصیص نیافته است.

وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی امسال به ازای هر فرد 25 هزار تومان به کمپ‌ها کمک می ‌کند، خاطرنشان کرد: چنانچه این اعتبار در اختیار سازمان بهزیستی قرار گیرد ، نیمی از آن را به عنوان یارانه در اختیار کمپ‌ها و خانه‌های بهبودی قرار خواهد گرفت. 

مدیر کل دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، با بیان اینکه بر خلاف ادعاهای موجود متادونی که در بازار آزاد به فروش می‌رسد، از مراکز بهزیستی وارد بازار نمی‌ شود ، گفت: مراکز بهزیستی موظفند ورقهای متادونی را که دریافت می‌ کنند به دانشگاه‌های زیر مجموعه وزارت بهداشت تحویل دهند. بنابراین این پروسه نشان می‌دهد متادون از مراکز بهزیستی به بازار آزاد نمی‌رود بلکه از راه‌های دیگر وارد بازار آزاد می ‌شود.

کد خبر 526380

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha