به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، محمدرضا پورابراهیمی در بازدید میدانی از آخرین اقدامات انجام شده در روستاهای سیل زده بخش راین به همراه فرماندار شهرستان کرمان اظهار کرد: بارندگی بیش از ۳۰ میلی متر در ۲۶ و ۲۷ تیر ماه در بخش راین خساراتی را وارد کرد وقوع سیل با این شدت در این منطقه کم سابقه بوده است.
وی افزود: اتفاقاتی که در شرایط اقلیمی و آب و هوایی کشور رقم خورده موجب سیل آسا شدن بارشها شده و باید این شرایط در آینده پیش بینی شود.
پورابراهیمی بیان کرد: حدود ۲۵ روستا درگیر سیل شدهاند که عمده مشکلاتشان در بخش تخریب قنوات و تأمین آب کشاورزی است.
وی ادامه داد: سیلاب در بخش کشاورزی باعث تخریب کانالهای آب در پنج روستا، تخریب استخرهای ذخیره آب به تعداد ۱۶ استخر، از بین رفتن درختان گردو و محصولات کشاورزی مثل جو، گندم، تخریب ۱۰ حلقه قنات به طور صد در صد، تخریب ۱۲ حلقه چشمه و از بین رفتن بیش از چهار هزار متر لوله انتقال آب کشاورزی، از بین رفتن ۱۰ رأس دام در روستای باب زنگی، از بین رفتن ۷ استخر پرورش ماهی با ظرفیت ۱۲ هزار قطعه ماهی قزل آلا شده است، برآورد خسارت در بخش کشاورزی ۳۸ میلیارد تومان است.
وی گفت: طی چند روز اخیر جهاد کشاورزی و مجموعه سازمانهای مرتبط در گیر جبران خسارات ناشی از سیل شدند و تمام تلاش ما بر این بود بتوانیم جاده دسترسی روستاها را باز کنیم که این اتفاق رقم خورده است.
خسارت ۳۰ میلیاردی سیلاب به راههای راین
پورابراهیمی با اشاره به خسارت وارده به حوزه راههای روستایی در بخش راین افزود: مسدود شدن پنج راه روستایی، تخریب دو دهانه پل از جمله خسارت وارده است. بین میزان خسارت در حوزه راههای بخش راین ۳۰ میلیارد ریال برآورد خسارت شده است.
پورابراهیمی اظهار داشت: اکنون در حوزه زیرساختی چندین دستگاه ماشین آلات سنگین به منطقه آمده که کفایت نمیکند.
وی با اشاره به آب گرفتگی سه منزل روستایی افزود: خسارت بین ۱۰ تا ۸۰ درصد به منازل روستاهای (عباس آباد، باب زنگی، زیارتگاه) وارد شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تخریب خطوط انتقال آب سه روستا در بخش راین بیان کرد: تخریب چشمههای آب شرب این روستاها و میزان خسارت ۳.۵ میلیارد تومان به حوزه آب شرب این منطقه خسارت وارد شده است.
وی به حوزه برق در بهش راین اشاره کرد و افزود: با قطع برق سه روستا، شکسته شدن دو تیر برق و صدمه به خطوط انتقال برق پنج روستا و خسارت ۲ میلیارد تومانی به زیر ساختهای شبکه انتقال برق به روستاهای بخش راین برآورد شده است.
وی اظهار داشت: تعداد خودروهای سنگین برای اجرای طرحهای زیرساختی باید اضافه شود که به زودی و ظرف چند ساعت آینده این مهم محقق میشود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خسارتهای وارد شده نیز در دو بخش محقق شده است، تاکید کرد: بخشی از این خسارت زیر مجموع خسارت حوادث و بخشی از طریق بیمه اقدام شده است.
پورابراهیمی ادامه داد: خسارات افرادی نیز که شامل بیمه نمی شدهاند تلاش میشود در زمینه جبران خسارات کارشان سریع انجام شود.
وی گفت: پیگیر مستمر حل مشکل سیل اخیر در منطقه راین خواهیم بود و از دستگاههای اجرایی پای کار تشکر میکنیم.
لزوم ایجاد آبگیر و سدهای موقت
پورابراهیمی با اشاره به امکان وقوع سیل با توجه به پیش بینیهای اداره کل هواشناسی تصریح کرد: درخواست و توافق ما از فرماندار این است بخشی از این پیش بینیها در قالب آبگیر و سدهای موقت برای جلوگیری از سیل عملیاتی شود.
وی گفت: مردم خواستار احداث جاده بودند که حق دارند و مسیر ترددشان است و مدتی به تعویق افتاده است که باید حل شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی به رفع مشکل آنتن دهی تلفن همراه در راین اشاره کرد و افزود: سیستم برق رسانی به دکلهای تأمین آنتن نیز در قالب صورتجلسه آماده کردیم و ان شاالله شنبه جلسه شورای برنامه ریزی شهرستان کرمان با حضور فرماندار و مدیران شهرستان برگزار میشود.
پورابراهیمی گفت: از فردا ماشین آلات جدید برای حل مشکلات زمینها جاده و غیره در منطقه مستقر میشوند.
شایان ذکر است دکتر پور ابراهیمی به همراه فرماندار شهرستان کرمان از روستاهای سیل زده و صعب العبور دودران، زیارتگاه، بابینی، باب زنگی، زمان آباد، فضل آباد و عباس آباد در بخش راین بازدید کرد.
نظر شما