۴ مرداد ۱۴۰۰، ۱۳:۰۴

«تهران، پایتختی غیرمتمرکز» منتشر شد

چرایی تقسیم تهران به جنوب‌وشمال شهر در کتاب تازه نشرآرماتان پاریس

چرایی تقسیم تهران به جنوب‌وشمال شهر در کتاب تازه نشرآرماتان پاریس

کتاب «تهران، پایتختی غیرمتمرکز» اثر علی قراخانی، ژوئیه ۲۰۲۱، توسط انتشارات آرماتان منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در فرانسه، کتاب «تهران، پایتختی غیرمتمرکز» اثر علی قراخانی، ژوئیه ۲۰۲۱، توسط انتشارات آرماتان در ۲۵۲ صفحه منتشر شد. این کتاب با مقدمه اِروه مارشال در قالب مجموعه کتاب‌های ایران در گذار، به چاپ رسیده است.

در معرفی این کتاب آماده است که در ادامه شهرنشینی سریع در دهه ۱۹۶۰، تاریخ معاصر شهر تهران با تمایزهای اجتماعی-مکانی خود شناخته می‌شود. طی دو قرن گذشته، تهرانی‌ها، با جایگاه اقتصادی و اجتماعی مختلف، با یک نزدیکی مکانی، با هم و در کنار یکدیگر زندگی کردند. زمانی که خانواده پهلوی در اواسط دهه ۱۹۶۰ از کاخ گلستان در جنوب تهران به مجموعه کاخ‌های سعادت آباد و نیاوران در شمال شهر نقل مکان کرد، این موضوع نقطه عطف تقسیمات اجتماعی - مکانی در پایتخت شد. از همان زمان به تدریج قشر سرمایه دار در شمال و مستضعف در جنوب پایتخت ساکن شدند. تقسیم بندی جدیدی که دو چهره متفاوت، شمال شهر و جنوب شهر، با محوریت خیابان انقلاب -آ زادی (که اغلب به واحدهای تجاری اختصاص دارد) به شهر تهران داد.

با تحلیل کیفیت زندگی، بوم شناسی، حق شهروندی و عدالت مکانی در مباحث شهری، برای مستند سازی و پژوهشی میدانی، اثر حاضر به ترسیم وضعیت محله‌های تهران برای نشان دادن اهمیت دلایل جدایی اجتماعی-مکانی، می‌پردازد. با قرار دادن محله‌ها و مناطق مختلف شهری در دو گروه متمایز، در خواهیم یافت که بخش های شمالی و جنوبی پایتخت ایران با همسان و یکسان سازی فاصله بسیار دارند. چرا که تفاوت‌های میان مناطقی همچون نیایش در شمال شهر و کوثر در جنوب شهر بسیار چشمگیرند.

علی قراخانی دکتری شهرشناسی از دانشگاه پاریس- نانتر و دکتری جامعه شناسی از دانشگاه برونگ دارد. از وی آثاری در حوزه شهری تهران، مانند «مناطق و آبهای کلان شهر»، به انتشار رسیده است.

کد خبر 5265851

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha