۶ مرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۴۴

عضو هیات علمی موسسه امام خمینی مطرح کرد؛

کسانی کارگزار دولت سیزدهم شوند که به توان داخلی باور داشته باشند

کسانی کارگزار دولت سیزدهم شوند که به توان داخلی باور داشته باشند

عضو هیات علمی موسسه امام خمینی با بیان اینکه نگاه دولت سیزدهم نباید صرفا به بیرون باشد، گفت: جلوگیری از نوسان نرخ ارز، توجه به تولید و کنترل بانک‌های خصوصی باید در دستور کار دولت جدید باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید کاظم رجایی صبح امروز در نشست «سیاست‌های اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی» که با حضور جمعی از کارشناسان و اساتید اقتصاد در محل مجمع عالی علوم انسانی اسلامی در حال برگزاری است، اظهار داشت: دو نگاه مقابل هم در کشور وجود دارد که یکی از این نگاه‌ها به داخل و دیگری نگاه صرف به بیرون و تعامل است؛ منشأ تمام مشکلات همین نگاه به بیرون است زیرا این نگاه، نگاه «ما نمی‌توانیم» و لزوم ورود سرمایه‌گذار خارجی است. این نگاه می‌گوید که همه مبانی در کشور وابسته به خارجی‌هاست.

وی ادامه داد: ما فرصت فکر کردن روی اشتباهات گذشته را نداریم چرا که ۸ سال تمام امکانات را متمرکز بر این نگاه و نظریات وابستگی کردیم و حتی به گفته‌های صندوق بین‌المللی پول هم عمل کردیم اما در نهایت به اینجا رسیدیم که ۸.۵ میلیون خانوار زیر خط فقر هستند.

عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی افزود: برای انتخاب سیاست گذار و کارگزار باید به نگاه آن فرد توجه کرد اینکه نگاهش به داخل است یا نگاه صرف به تعامل و به بیرون دارد. تجربه ۸ سال دفاع مقدس و تجربه ۸ سال تعامل برای ما آموزنده بود.

وی با اشاره به وضعیت برنامه ریزی در کشور، گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب حرکت جهادی و نگاه انقلابی به عنوان راهبرد اساسی ذکر شده است. تمامی سیاست‌های ابلاغی از سوی رهبری یک مدل برای ورود به حوزه برنامه ریزی است که باید بر پایه آنها حرکت کنیم.

رجایی با بیان اینکه ایده‌های مبتنی بر اصول و مبانی دینی و سیاست‌های پیامبر در بالا قرار می‌گیرد و ما در پایین بر اساس نگاه صندوق بین المللی پول عمل می‌کنیم، افزود: قبل از ۱۳۸۰ نظام آمار بر اساس حساب‌های ملی و SNA بوده است. باید نظام بودجه ریزی از بودجه ریزی افزایشی به عملیاتی تغییر کند که نیاز است بر اساس جی. اف. اس عمل شود. دولت هم موظف شد از سال ۸۱ به بعد بر اساس این دستورالعمل اجرایی حرکت کند.

وی گفت: این جی‌اف‌اس مجموعه‌ای از تعاریف و دستورالعمل‌هاست که با نگاه متفاوت است؛ به عنوان نمونه تعریف ما از دولت حاکمیت ولی بر پایه مبانی اسلامی برای هدایت جامعه به سمت زندگی پاکیزه و قرب ربوبی است در حالیکه تعریف جی اف اس و صندوق بین المللی پول این نیست. یقیناً یک دوگانگی سنگین بین نگاه ما و صندوق بین المللی پول وجود دارد.

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی افزود: بودجه با برنامه‌های ۵ ساله عجین است و این برنامه‌ها ما را به سمتی می‌برد که تنظیم کننده برنامه‌ها نگاهش این است که به حیات طیبه نمی‌رسد از این رو باید نگاه و راه را تغییر داد.

وی ادامه داد: در دولت انقلابی حرکت جهادی با تمام قوا می‌خواهیم. کارگزاری که بخواهد در دولت به سوی راحتی حرکت کند به کشور و اسلام ظلم می‌کند.

رجایی با بیان اینکه از اعتماد ضربه زیادی خورده‌ایم، به راهبردهای کوتاه‌مدت اشاره کرد و گفت: انتظار ما این است که در ۴ سال آینده اندیشکده‌های اسلامی مورد بی مهری قرار نگیرند.

وی اظهار داشت: در دولت بعدی جلوگیری از پیش‌روی سیر بنیان‌کن کسری بودجه که بین ۳۵۰ تا ۴۵۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود، باید در دستور کار قرار گیرد. هزینه‌های زیادی وجود دارد که باید از بودجه کسر شوند. همچنین از نوسان نرخ ارز باید جلوگیری کنیم. نرخ منطقی ارز زیر ۱۰ هزار تومان است. نباید به افزایش قیمت‌ها تن داد. همچنین کنترل بانک‌ها به ویژه بانک‌های خصوصی و هدایت نقدینگی در دستور کار قرار گیرد. روی تولید باید متمرکز شد چراکه از طریق تولید هم می‌توان تأمین منابع کرد.

رجایی تاکید کرد: ۴ سال پیش رو باید به صورت جهادی در راستای پشتیبانی، مانع زدایی و حمایت از تولید اقدام کرد.

وی با بیان اینکه ما سیاست‌های پیامبر را رها کرده ایم، گفت: راه حل بلندمدت، بومی‌سازی دانش است چراکه مشکلات ما ناشی از دانش غربی بوده، از این رو باید از امروز شروع به بومی‌سازی علم و دانش کنیم.

کد خبر 5267556

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha