به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، دستیابی به رشتههایی مانند پزشکی و دندانپزشکی، هر سال سختتر از سال قبل میشود تا جایی که این موضوع تبدیل به یک دغدغه بسیار مهم برای داوطلبان و حتی والدین آنها شده است. در بین تمام دروس کنکور تجربی، زیست بالاترین ضریب را به خود اختصاص میدهد و به دلیل همین اهمیت، برای قبولی در رشتههای تراز اول، باید به درصد بالایی از سوالات آن پاسخ داد.
روح الله ابوالحسنی متولد ۱۳۷۲ از شهر تهران است. وی فارغالتحصیل پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران است و به دلیل علاقه به آموزش زیست کنکور، از همان دوران دانشجویی شروع به فعالیت در این زمینه کرد. با ورود به عرصه آموزش مجازی، مجموعه “ نکته زیست ” را تأسیس کرد و تا کنون بیش از ۲۰۰ ساعت فیلم آموزشی پرفروش را در اختیار دانش آموزان قرار داده است.
از نظر سختی سوالات، زیست کنکور ۱۴۰۰ چگونه بود؟
متأسفانه زیست امسال مانند سال گذشته، سخت بود! البته من هم مانند بسیاری از داوطلبین مشکلی با سختی سوالات نداشته و ندارم، چون کنکور یک آزمون رقابتی است و آنچه مهم است رتبه داوطلب است نه درصدهایش. ولی مشکل اساسی این بود که درصد قابل توجهی از سوالات مبهم و قابل تفسیر بودند و این موضوع به دور از عدالت و انصاف است.
آیا این روند برای کنکور ۱۴۰۱ اصلاح خواهد شد؟
با توجه به سوالات زیست ۹۹ و ۱۴۰۰ و تجربهای که از کنکور نظام قدیم دارم، احتمالاً این روند ا صلاح نخواهد شد و کنکوریها باید خودشان را با این شرایط سازگار کنند. متأسفانه کنکور بیشتر شبیه به یک جنگ روانی شده و داوطلبان در کنار درس خواندن باید مدیریت بحران و جلسه را نیز تمرین کنند.
آیا برای پاسخ به سوالات، زمان کافی در نظر گرفته شده بود؟
مسلماً نه! زمان قانونی پاسخگویی به ۵۰ سوال زیست، فقط ۳۶ دقیقه است؛ یعنی هر سوال فقط ۴۲ ثانیه! در صورتی که سوالات زیست ۱۴۰۰ به قدری پیچیده و طولانی طرح شده بودند که تجزیه و تحلیل آن نیاز به زمان خیلی بیشتری داشت.
راه حل شما برای جبران کمبود وقت چیست؟
من همیشه برای حل این مشکل سه راه حل را پیشنهاد میکنم:
۱. داوطلبانی که هدفشان فقط قبولی در رشتههای زیرگروه یک، مانند پزشکی، دندانپزشکی و … است از پاسخ دادن به سوالات زمینشناسی به طور کامل صرفنظر کنند و تمام زمان آن (۲۰ دقیقه) را به زیست اختصاص دهند (در زیر گروه یک، ضریب زمینشناسی صفر است).
۲. استفاده از تکنیک ضربدر منها و زمان نقصانی، کمک بسیار بزرگی به مدیریت زمان داوطلبان میکند؛ در دور اول بهتر است از سوالات چند موردی صرفنظر کنند و با زدن علامت ضربدر در کنارشان، آنها را به دور دوم پاسخگویی موکول کنند. در کتاب "یک قدم تا پزشکی" راجع به این موضوع مفصل توضیح دادهام. برای تهیه این کتاب کافی است نام آن را در گوگل سرچ کنید.
۳. تسلط پایین به حفظیات زیست، سرعت پاسخگویی را کُند و درصد خطا را افزایش میدهد، به همین دلیل استفاده از فلش کارت زیست و جعبه لایتنر برای افزایش تسلط و انتقال مطالب به حافظه بلند مدت را به همه کنکوریها توصیه میکنم. روش لایتنر، یک روش استاندارد و جهانی است که با کمترین تلاش میتوانید مطالب را به حافظه بلندمدت خود منتقل کنید. راجع به نحوه کار با این جعبه، در وبسایتم مطالب زیادی را قرار دادهام.
با توجه به این سطح سوالات، چه کتاب کمکآموزشی را توصیه میکنید؟
همچنان معتقدم کتاب میکرو طبقهبندی گاج انتخاب مناسبی است.
سوالات مرتبط با شکل چگونه بودند؟
آنچه من احساس کردم حضور پررنگتر و موشکافانهتر سوالات از شکلهای کتاب درسی بود و دانشآموزان نسبت به گذشته باید با دقت بیشتری به شکلها نگاه کنند.
البته همیشه حین تدریس سعی میکنم علاوه بر بررسی دقیق و کامل شکلهای کتاب، چند شکل جذاب خارج از کتاب نیز با شاگردانم بررسی کنم تا یادگیری عمیقتر و ملموستری رخ دهد. به طور کلی تصاویر، بخش بسیار مهمی از زیستشناسی را تشکیل میدهند و دانشآموزان همیشه باید با وسواس خاصی به آنها نگاه کنند و تصاویر را به حافظه تصویریشان بسپارند.
بودجهبندی سوالات را چگونه ارزیابی میکنید؟
به طور کلی تعیین بودجهبندی دقیق زیست کنکور به دلیل داشتن سوالات ترکیبی، کمی دشوار است ولی امسال بودجهبندی زیست کمی تغییر پیدا کرده بود؛ سهم زیست دوازدهم افزایش و سهم زیست دهم کاهش پیدا کرده بود. سهم زیست یازدهم هم تقریباً مثل سال گذشته بود.
البته برای داوطلبی که به دنبال قبولی پزشکی است جواب این سوال بیفایده است، زیرا برای رسیدن به درصد بالا و پاسخگویی به سوالات ترکیبی، باید کل مباحث را با دقت بالا مطالعه کند و چیزی را از قلم نیندازد.
وضعیت سوالات ترکیبی چگونه بود؟
هر ساله شاهد طراحی سوالات ترکیبی جالبی هستیم که حتی برخی از آنها مربوط به پنج فصل مختلف میشوند! زیست امسال مانند سال ۹۹ بسیار ترکیبی طرح شده بود!
برای پاسخ به سوالات ترکیبی، چه راهکاری را توصیه میکنید؟
راهکاری من برای پاسخ این سوالات، بسیار ساده است! فقط کافی است دو مورد را رعایت کنید:
ابتدا هر مبحث را سر جای خودش خوب یاد بگیرید و با استفاده از تکرار اصولی (لایتنر)، به آن تسلط کامل پیدا کنید. باز هم تاکید میکنم که استفاده از جعبه لایتنر را بسیار جدی بگیرید.
با تست زدن و شرکت مستمر در آزمون، مهارت ترکیبی فکر کردن را تمرین کنید.
متأسفانه بسیاری از داوطلبان به جای اینکه ترکیبی فکر کنند، سعی میکنند که با مطالعه جزوات ترکیبی حجیم، ترکیبی حفظ کنند. برخلاف تصور عموم، این کار نتیجهای جز هدر رفتن وقت و هزینه ندارد!
آیا نقش تکنیکهای تستزنی در زیست ۱۴۰۰ مانند گذشته پررنگ بود؟
بله، تکنیک تست زنی مانند کنکور ۹۹ نقش پررنگی داشت! با توجه به کمبود وقت شدید در کنکور ۱۴۰۰، تکنیکهای تستزنی میتوانست یک برگ برنده عالی برای داوطلبان باشد. به دانشآموزان توصیه میکنم با مراجعه به کانال آپارات من (آپارات روحاله ابوالحسنی) تکنیکهای تستزنی را یاد گرفته و تمرین کنند.
و سخن آخر...
به نظر من زیست ۱۴۰۰ نسبت به زیست ۹۹ کمی سختتر و مبهمتر بود، به همین دلیل داوطلبان باید بسیار قویتر از گذشته عمل کنند؛ هم مسلطتر و هم تکنیکیتر که راجع به آن تا حد ممکن صحبت کردم. این سختی زیاد شاید فرصتی برای غربال کردن دانشآموزان عالی از خوب باشد. من همیشه سعی میکنم باکیفیتترین آموزشها را در اختیار شاگردانم قرار دهم و امیدوارم آنها نیز به خوب بودن قانع نباشند و با استفاده از این آموزشها و تلاش مستمر، داوطلبانی "عالی" باشند تا به آرزویشان یعنی "قبولی پزشکی" برسند.
این مطلب یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما