به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری اعلام کرد با تلاش ۱۳ شرکت دانشبنیان و خلاق، انواع سخت افزارهای موقعیتیابی و ردیابی و مدیریت ناوگان به تولید رسید و این فناوریها بومیسازی شد.
سیستم موقعیتیابی، ردیابی و ناوبری متحرکها از دو بخش اصلی سختافزار و نرمافزار تشکیل میشود که با استفاده از فناوری ماهواره، سامانه موقعیتیاب جهانی و تکیه بر سیستمهای اطلاعات جغرافیایی کاربردی میشوند.
این سیستمها امکان تعیین موقعیت و ردیابی همزمان و حتی غیر همزمان اشیاء، افراد، خودروها یا هر متحرک دیگر را ممکن میکنند.
دستگاههای ردیاب و موقعیت یاب کاربردهای بسیار زیاد و متنوعی دارند. این سیستمها در حوزههایی چون «تعیین موقعیت زندانیان»، «رهگیری و ردیابی خلافکاران»، «نظارت بر کودکان، سالمندان، بیماران کمتوان و ناتوان»، «نظارت و ردیابی خودروهای شخصی، عمومی، اداری، سازمانی، تاکسیرانی»، «نظارت و مدیریت ناوگانهای ترانزیت، باربری و حملونقل عمومی»، «نظارت و مدیریت ناوگانهای توزیع و تحویل کالا» و «نظارت و مدیریت ناوگانهای امدادرسانی ( هلال احمر)» استفاده میشوند.
سخت افزار ردیابی، قطعهای است که معمولا در وسایل نقلیه برای مدیریت ناوگان یا ردیابی اشخاص کاربرد دارد. برای این کار از سیستم موقعیت یابی استفاده می شود تا اطلاعات دقیقی از موقعیت مکانی هدف مورد نظر به منبع اصلی ارسال شود.
اطلاعات مکان تعیین شده می توانند در دستگاه ردیابی ذخیره شده یا مستقیما از طریق اینترنت همراه ارسال شوند.
نظر شما