۱۲ مرداد ۱۴۰۰، ۱۵:۲۶

امام جمعه قزوین تأکید کرد؛

استقبال از گسترش فضای ارتباط مستقیم با مردم

استقبال از گسترش فضای ارتباط مستقیم با مردم

قزوین-نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: شرکت در تریبون‌های آزاد و جلسات پرسش و پاسخ با جوانان برای بنده نشاط آور است.

به گزارش خبرگزاری مهر آیت‌الله عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین با حضور در جمع مسئولان نوجوان هیئت‌های مذهبی قزوین در اردوگاه امام علی (ع)، به سوالات آنها پاسخ داد که در ذیل برخی از سوالات و پاسخ‌های آیت‌الله عابدینی آمده است.

نحوه عزاداری‌ها باید چگونه باشد؟ آیا لخت شدن حین عزاداری اشکال دارد؟

فعالیت همه هیئت‌ها، ابراز ارادت‌ها و محبت‌ها، خشم و کینه ما نسبت به دشمنان اسلام و دین، به خاطر وجود مبارک، فرهنگ و حماسه اباعبدالله الحسین (ع) است و این مسیر یک هدف و چشم‌اندازی دارد و نباید این هدف را گم کنیم. اگر به قمه‌زنی و حاشیه‌های نامناسب با آن‌چه که مربوط به فرهنگ حضرت اباعبدالله الحسین (ع) نیست، توجه کردیم، از آرمان آن حضرت فاصله گرفته‌ایم.

آیت‌الله محمدصادق نجمی کتابی با عنوان سخنان حسین بن علی (ع) از مدینه تا کربلا دارند که بسیار کتاب ارزشمند و اثرگذار است و از شما عزیزان می‌خواهم این کتاب را تهیه و مطالعه کنید. هر چه تاریخ ثبت کرده با مستندات و شأن نزول آنها در این کتاب آورده شده است. هر جا به شخصیتی رسیده است، چه آن شخصیت مثبت بوده و چه منفی، شرح زندگی و رفتارهای سیاسی و اجتماعی آن را بیان کرده است و آنقدر سیر پیگیری کلمات امام حسین (ع) فنی و دل نشین و قابل فهم بیان شده است که هر کسی خواندن آن را شروع کرده با علاقه تا پایان ادامه داده است و وقتی این کتاب را می‌خوانیم در می‌یابیم که امام حسین (ع) دوست دارد ما در چه عرصه‌ای فعال باشیم و کجاها دیده شویم، کجاها نباید باشیم و سیره و رفتار امام را به ما نشان می‌دهد.

چیزی که نسبت به آن اطمینان داریم این است که فرهنگ امام حسین (ع) هیچ‌گاه قمه‌زدن و لخت‌شدن حین عزاداری را تأیید نمی‌کند و آن چیزی که آرمان حسینی (ع) از ما می‌خواهد، این مسائل نیست. اباعبدالله الحسین (ع) می‌خواهد ما اهل عبادت باشیم، دنبال رضایت خداوند در هر کاری باشیم، تسلیم امر خدا باشیم و قمه‌زدن و لخت‌شدن در مسیر آرمان‌های امام حسین (ع) قرار ندارد. اگر این چیزها رسم شود، کار به جاهای خوبی نمی‌کشد و اگر بخواهیم متفکرانه و معرفت‌ مدارانه و بر اساس خواسته‌های حضرت رفتار و عزاداری‌هایمان را مدیریت کنیم، بدانیم فرهنگ و خواست حسینی (ع) با این شیوه‌های عزاداری هماهنگ نیست.

برای برخی از کارها اگر بتوانیم حکم شرعی هم پیدا کنیم، جزو اصلی‌های مکتب امام حسین (ع) نیست و تلاش کنیم معارف نهضت عاشورا را درک کنیم و بر روی آن بیشتر فکر و تمرکز کنیم.

در ایام انتخابات تریبیون آزاد وجود داشت اما بعد از انتخابات ما چنین فضایی نداریم. آیا این فرصت و آمادگی وجود دارد که تریبون آزاد بعد از انتخابات ادامه یابد؟

حقیقتاً بنده به چنین فضاهایی علاقه بسیاری دارم و این را برای خود یک ضرورت و نیاز می‌دانم. اگر همه مسئولان پای این تریبون آزاد بیایند، بسیار خوب و راهگشاست و آن چیزی که سهم بنده است، اگر وقتم اجازه بدهد هفته‌ای یک تریبون آزاد را شرکت کنم، بسیار برای بنده نشاط‌آور خواهد بود. حضور همه اقشار جامعه در این فضا، کسانی که حتی اعتراض و گلایه دارند، ما وظیفه خود می‌دانیم که حرف‌های آنها را بشنویم و با آنها سخن بگوییم.

اگر شما چنین فضایی را بتوانید فراهم کنید، ما آماده حضور در چنین فضاهایی هستیم و خود بنده بسیار برای حضور در این فضا مشتاق هستم.

آیا فضای دیگری بجز فضای نماز جمعه برای ارتباط امام جمعه با مردم دارید؟

فکر می‌کنم فضاهای مهم دیگری در کنار نماز جمعه داریم که از طریق آنها با مردم ارتباط برقرار می‌کنیم. حضور در مساجد مختلف استان و گفت‌وگو با مردم، حضور در هیئت‌های مذهبی و گفت‌وگو در صدا و سیما و سایر رسانه‌ها از جمله آنهاست. اما شما جوانان می‌توانید فرصت‌ها و زمینه‌های دیگر و گسترده‌تری را برای این معنا ایجاد کنید تا بتوانیم نشست‌هایی را با همه قشرهای جامعه داشته باشیم و با اقشار مختلف جامعه بیشتر صحبت و گفت‌وگو کنیم.

در دانشگاه که بودم فرصت‌های زیادی داشتم که با جوانان بیشتر ارتباط داشته باشم و امروز نیز هر چند این زمینه‌ها با شیوه‌های مختلف دنبال می‌شود، اما از گسترش این فضا استقبال می‌کنم و شما عزیزان هم به ما کمک کنید.

جریان تربیتی در قزوین چه جایگاهی دارد؟

لازم است در این عرصه هیئت اندیشه‌ورز شکل بگیرد تا بررسی شود که چه فعالیت‌هایی در عرصه تربیتی در استان قزوین صورت می‌گیرد. یکی از عرصه‌های مهمی که برای آن بسیار حرص و جوش خورده‌ایم و نسبت به آن احساس دغدغه می‌کنیم، عرصه تربیتیِ درست است.

ما از ظرفیت‌های تربیتی دینی و امام حسینی (ع) استفاده کافی نمی‌کنیم و بیشتر نگاه‌ها به سخت‌افزار حوزه‌های تربیتی است و نگاه نرم‌افزاری و معرفتی بسیار کمتر است. اگر مسائل معرفتی و نرم‌افزاری را به صورت جدی دنبال کرده و برطرف می‌کردیم، امروز مسائل سخت‌افزاری نیز برطرف می‌شد و مردم بیشتر جذب فضاهای معنوی و دینی می‌شدند و خودشان مسائل سخت‌افزاری را برطرف می‌کردند.

نماز جمعه محتوایی دارد که مبنای هر حرکت تربیتی است و نباید آن محتوا را رها کنیم. به نمازهای مساجد باید نگاه تربیتی، محتوایی و معنوی داشته باشیم و باید جامعه را به گونه‌ای تربیت کنیم که حریص به آگاهی از مسائل معنوی باشند و لازم است در این عرصه کارهای جدی صورت بگیرد.

کد خبر 5272036

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha