بهرام فکری در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: در بخش معاینات بالینی 12 درصد افراد در بخش بینایی و هشت درصد آنها در بخش شنوایی به مراکز سنجش ارجاع شدند که پنج درصد افراد در هر دو گروه دچار مشکل بینایی و شنوایی تشخیص داده شدند.
وی افزود: طبق بررسی های انجام گرفته شرایط اقتصادی خانواده ها با میزان مشکلات دانش آموزان ارتباط مستقیم دارد به نحوی که تغذیه نامناسب و بی اطلاعی خانواده ها می تواند یکی از دلایل ایجاد مشکل در کودکان باشد.
این مسئول خاطر نشان کرد: در حال حاضر در کل استان 59 پایگاه سنجش سلامت دانش آموزان بدو ورود تشکیل شده و پیش بینی می شود امسال 82 هزار دانش آموز تحت سنجش قرار گیرند و در این پایگاه ها معاینات بینایی سنجی، شنوایی سنجی، هوش، معاینات بهداشتی، قد، وزن و معاینات توده بدنی انجام می گیرد.
فکری همچنین از وجود 20 پایگاه سنجش اختلال رفتاری در کرج و شهرری خبر داد و یادآور شد: این طرح برای دومین سال متمادی در این شهرستان ها در حال اجراست و دانش آموزان پس از تشخیص وجود مشکل به مراکز تخصصی ارجاع می شوند.
کارشناس مسئول تشخیص و توانبخشی و سنجش دانش آموزان بدو ورود به دبستان عنوان کرد: در بیشتر موارد رفتار سازمانی این افراد تکامل نیافته است و با توجه به عدم سازگاری این دانش آموزان با محیط و عدم امکان به کارگیری رفتارهای سازشی اجتماعی، حضور این افراد در مدارس معمولی آنها را دچار مشکل می کند و در برخی موارد به این افراد برچسب روانی می خورد در حالی که در صورت تشخیص به موقع این مشکل و تحت آموزش مناسب قرار گرفتن آنها در بسیاری از مواقع این افراد به چرخه آموزش عمومی باز می گردند.
نظر شما