۱۰ مرداد ۱۳۸۶، ۸:۳۲

هنر اسلامی؛ بستری برای اتصال انسان به اوج عالم

هنر اسلامی؛ بستری برای اتصال انسان به اوج عالم

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: هنر اسلامی‌ بستری است تا انسان با آن‌ به‌ اوج‌ عالم‌ پهناور و شادی‌ الهی‌ پرواز کند، نقطه آغاز و شروع این اتصال هنر است اما پایان آن احساس‌ عروج‌ معنوی‌ است‌ که‌ نمی توان‌ پایانی‌ برای‌ آن قائل‌ شد.

هنر اسلامی‌ در جهان‌ معاصر کارکردهای‌ ارزشمند و شگفت‌ آوری‌ دارد که‌ انسان امروز به آنها  نیازمند است‌ . نمایاندن‌ زشتیها، کژیها و ناراستیها، بیدارسازی‌ جامعه‌ و عبرت ‌آموزی‌ به‌ انسانها برای‌ تصحیح‌ مسیر حرکت‌ و شیوه‌ زندگی، هدایت‌ فرد و جامعه‌ به‌ سوی‌ رستگاری‌، سعادت‌ و کمال، آموزش‌ جامعه‌ و کمک‌ به‌ ارتقای‌ فرهنگ‌ و بینش‌ و آگاهی‌ افراد و جوامع از جمله این کارکردها است .

ارائه درس‌ بزرگواری‌، کرامت‌، عزت ‌نفس، ایثار، عفو، برابری‌ و مبارزه‌ برای‌ عدالت از دیگر مواردی است که به واسطه بهره گیری از هنر اسلامی می توان به آنها پراخته و تأثیرات مستقیم و غیر مستقیم آنها را نیز در سطح جامعه شاهد بود‌.

هنر اسلامی از چنان جاذبه و تأثیرگذاری برخوردار است که روح انسان را به عالم معنا و معنویت پیوند می دهد و البته تلاش هنرمندان عرصه هنرهای اسلامی نیز نیل انسان به چنین معنویتی به واسطه هنر اسلامی است .

جنبه‌های‌ مختلف‌ هنر اسلامی‌ با جنبه‌های‌ معنویت‌ اسلام‌ ارتباط‌ نزدیکی‌ دارند و همین‌ معنویت‌ توحیدی‌، خلق‌ آثار‌ قدسی‌ را به عنوان اصلی ‌ترین‌ هنر اسلامی ممکن می سازد. معماری، نقاشی، خوشنویسی، مینیاتور و تعزیه نمونه هایی از هنرهای اسلامی هستند که‌ به‌ شیوه‌ای‌ بی ‌واسطه‌ از معنویت اسلامی‌ نشأت‌ می‌گیرند .

هنر اسلامی‌، در هر شکل‌ خود، جنبه ‌ای‌ از دین‌ است‌ که‌ ذهن‌ انسان‌ را به‌ جست ‌وجو و پرسش‌ وا می‌دارد، اما پاسخ‌ نهایی‌ را به‌ او ارائه‌ نمی دهد، چرا که  قصد ایجاد انگیزه‌ و حرکت‌ در مخاطب‌ را دارد، اما از ارائه‌ کاملترین‌ پاسخ‌ پرهیز می‌کند، زیرا مخاطب‌، خود باید کاملترین‌ پاسخ‌ را بیابد.

کد خبر 527341

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha