فرزانه حکیم زاده در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره روز مباهله گفت: این رویداد در بیست و چهارم ذیالحجه نهمین سال هجری قمری اتفاق افتاد. واژه مباهله در لغت به معنی نفرین کردن است؛ اما این واقعه به معنی نفرین کردن معمولی نیست بلکه واقعهای است که رسول خدا صلیالله علیه و آله موفق شدند تمام جزیرهالعرب را به اسلام دعوت کند.
استاد حوزه ادامه داد: وقتی پیامبر اسلام (ص) تصمیم میگیرند که مناطقی مثل یمن و اطراف مدینه را هم به اسلام دعوت کنند؛ همچنین مسیحیان و یهودیان پیکهایی را برای پیامبر میفرستادند تا با ایشان دیدار داشته باشند، در همین زمان تعدادی از سران مسیحیان نجران خدمت رسول خدا رسیدند و سوالاتی درباره عیسی مسیح پرسیدند. پیامبر (ص) در جواب آنها فرمودند: مثل عیسی در نزد خداوند همانند، مثل حضرت آدم است که به اذن خدا پدری نداشته است.
حکیم زاده افزود: پس از این گفتوگوها مسیحیان به یقین رسیدند که پیامبر فرستاده خداوند است، اما از پذیرش این موضوع امتناع میکردند و هر دو طرف تصمیم گرفتند مباهله کنند. شرط مباهله از سوی پیامبر این بود که، اگر حق با مسیحیان بود خداوند رحمتش را از پیامبر بر دارد.
وی ادامه دارد: فردای آن روز پیامبر به همراه حضرت فاطمه سلام الله، حضرت علی علیه السلام، امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام به سمت مکان مباهله حرکت کردند، هنگامی که مسیحیان دیدند پیامبر اسلام چه کسانی را به همراه دارند، یقین پیدا کردند که سخنان پیامبر بر حق است. افزون بر آن پیامبر هنگام دعا، به رسم پیامبران بر زمین زانو زدند و تمام این شواهد برای آنها سخنان پیامبر را اثبات میکرد.
حکیم زاده در پایان گفت: در آن روز مباهله صورت نگرفت و مسیحیان بعد از پذیرش رسالت حضرت محمد صلیالله علیه و آله به اسلام ایمان نیاوردند ولی پذیرفتند که سالانه جزیهای را پرداخت کنند.
نظر شما