به گزارش خبرگزاری مهر،"کارستن ویگت" در گفتگو با رادیو دولتی آلمان اظهار داشت : با توجه به اهمیت ایران در منطقه خاورمیانه بعید می دانم که تصمیم یک جانبه گرایانه آمریکا بتواند برنامه های خود را محقق کند .
وی با بیان اینکه آلمان نمی تواند در تصمیم اخیر دولت آمریکا تاثیرچندانی داشته باشد، تصریح کرد: این اقدام آمریکا می تواند در مناسبات برلین - واشنگتن نیز تاثیر گذار باشد .
هماهنگ کننده روابط برلین - واشنگتن با توجه به تاثیرگذاری ایران در خاورمیانه و با اشاره به موضوع هسته ای این کشور خاطر نشان کرد : من گمان نمی کنم که ایران در پی تسلیحاتی کردن خود باشد . اینگونه اقدامات دولت آمریکا به هیچ وجه رنگ و بویی از دمکراتیزه شدن ندارد .
این سیاستمدار آلمانی درباره علت انتخاب عربستان به عنوان شریک آمریکا گفت : به عقیده من عربستان از جمله کشورهایی است که در برقراری ثبات در عراق می تواند موثر واقع شود . شاید این یکی از دلایلی باشد که دولت آمریکا در انتخاب عربستان به آن توجه داشته است .
وی افزود : اما نکته مهم این است که اقدام آمریکا در نگاه کلی صحیح و سنجیده به نظر نمی رسد .
آمریکا روز دوشنبه 8 مرداد اعلام کرد که قصد دارد کمک های نظامی به ارزش دهها میلیارد دلار به همپیمانان عرب خود و نیز رژیم اسرائیل ارائه کند.
این کمک ها شامل 13 میلیارد دلار به مصر، 30 میلیارد دلار به رژیم اسرائیل و 20 میلیارد دلار به عربستان است و انتظار می رود که کشورهای دیگر عرب حوزه خلیج فارس از کمک هایی نظامی که ارزش آن اعلام نشده است، بهره مند شوند.
جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تصمیم آمریکا برای ارائه تسهیلات جدید نظامی به برخی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی تصریح کرد که آمریکا سیاست ایجاد رعب و وحشت و اتهام وارد کردن علیه برخی کشورها را درمنطقه با هدف برهم زدن روابط خوب کشورهای منطقه دنبال می کند.
منوچهرمتکی، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران نیز تلاش آمریکا برای فروش میلیاردها دلار سلاح و نشر سناریوهای وهمی در منطقه را اقدامی بی ثمر و سوداگرایانه دانست و هدف از آن را ممانعت از ورشکستگی کمپانی های اسلحه سازی آمریکا قلمداد کرد.
نظر شما