به گزارش خبرنگار مهر، کلیف گرودی مدیر مرکز تحقیقات و مهندسی شیلات MIT سیستم نوین جمع آوری صدف از اعماق دریا و اقیانوس ها را طراحی و می سازد که در مقایسه با سیستم های فعلی برای حیات سایر مخلوقات دریایی در اعماق اقیانوس ها و زیر بستر دریاها خطری ندارد.
این دانشمند گفت: آنچه که سیستم های فعلی جمع آوری صدف از بستر اقیانوس ها قادر به انجام آن نیستند توجه هوشمندانه به سایر جانداران دریایی است که نیازی به صید آنها نیست اما همواره مشاهده شده است که در کنار صید صدف از بستر دریا و اقیانوس ها حجم قابل توجهی از سایر جانداران دریایی نیز شکار می شوند که این مساله محیط زیست دریایی را به خطر می اندازد.
در سیستم های فعلی جمع آوری صدف برای صنایع گران قیمت مروارید سازی جهان از قفس یدکی استفاده می شود که از یک سمت به وسیله کابلی به کشتی ویژه متصل است و با کشیده شدن در بستر دریاها به جمع آوری صدف می پردازند اما آسیب هایی که به سایر جاندارن دریایی می رسد نیز در نوع خود نگران کننده است. در فناوری نوین ارایه شده در MIT از تکنیک پرتاب انفجاری جریان های آبی در اعماق دریاها برای کنار زدن سایر جانداران متحرک و تنها باقی ماندن صدف ها استفاده شده است.
به گزارش مهر، این تکنیک جدید در ترکیب با قفس ویژه کوچکی که مجهز به نیم کره فلزی 11 اینچی در سمت نزدیک به بستر دریاست، ترکیب مناسبی را برای جمع آوری صدف ها بدون خطرآفرینی برای سایر موجودات دریایی فراهم کرده است.
این نیم کره ویژه بر روی محورهایی استوار است که سایر جانداران متحرک در صورت آگاهی از نزدیک شدن قفس یاد شده بلافاصله می توانند از معرکه بگریزند.
نظر شما