۱۰ مرداد ۱۳۸۶، ۱۵:۰۸

حضرت علی(ع) نمونه عالی تربیت اسلامی است

حضرت علی(ع) نمونه عالی تربیت اسلامی است

رایزنی فرهنگی ایران در ترکیه در گفتگو با کانال تلویزیونی آ ترکیه با اشاره به این نکته که حضرت علی(ع) به عنوان یک شخصیت پرورش یافته در دامن پیامبر(ص) نمونه عالی تربیت اسلامی است گفت: حضرت علی(ع) به عنوان یک الگوی مسلمان کامل، همه دستورات اسلام را رعایت کرده و ابعاد مختلف اسلام را در خودش پیاده کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، فرهاد پالیزدار رایزن فرهنگی ایران در ترکیه گفتگویی با کانال تلویزیونی آ ترکیه درباره شخصیت علی(ع) و وحدت مسلمین صورت داد.

وی در این گفتگو که با اجرای دکتر حمدی مرت صورت گرفت در پاسخ به این پرسش که مراسم بزرگداشت حضرت علی(ع) و البته پیامبر اسلام(ص) در ایران بسیار باشکوه برگزار می شود، منافع اینگونه بزرگداشتها برای جامعه امروز چیست گفت : اسلام یک دین جهانی و ابدی است و پیامبر اسلام آخرین فرستاده خداوند است. این مکتب، جامع و ماندگار است. از ویژگیهای اسلام این است که غیر از وحی، نمونه های عملی هم از پیروان خود به مردم ارائه کرده است. خداوند در قرآن به مردم می فرماید : رسول خدا برای شما یک الگو است. حضرت علی(ع) نیز به عنوان یک شخصیت پرورش یافته در دامن پیامبر، یک نمونه عالی تربیت اسلامی است. به عنوان یک الگوی مسلمان کامل، همه دستورات اسلام را رعایت کرده و ابعاد مختلف اسلام را در خودش پیاده کرده است.

وی افزود: وقتی ما یاد او را گرامی می داریم به او به عنوان یک الگو می نگریم و برای هر نسلی به او نیاز داریم. ایام ولادت حضرت برای این است که ویژگیها و فضائل او را یادآوری نماییم و تلاش کنیم که به او نزدیک شویم و پیرو او باشیم. این از همان موارد ایام الله است که خداوند در قرآن می فرماید که ایام الله را یاد کنید. این مسئله نسل به نسل تکرار می شود تا به انسانها گوشزد شود که می توانند به چنین مرتبه ای برسند.

رایزن فرهنگی ایران همچنین در پاسخ به این پرسش که حضرت علی(ع) یک شخصیت مشترک بین همه مسلمانان بویژه در فرهنگ مردم ایران و ترکیه است. پیامها و هشدارهای حضرت علی برای نسل امروز چیست گفت: دوستی و محبت به خاندان پیامبر گرامی اسلام امری مشترک بین همه مسلمانان است و این از رفتار و سنت پیامبر نشأت می گیرد. در قرآن کریم نیز آیه مودت قربی هست و در سوره شورا از قول پیامبر گرامی اسلام می فرماید : من از شما هیچ اجرتی در مقابل رسالتم نمی خواهم مگر محبت خاندانم. لذا مسلمانان از همان صدر اسلام نسبت به اهل بیت محبت داشته اند. از پیامیر (ص) حدیث معروفی است که می فرماید : «من شهر علم هستم و علی دروازة آن». بعد از آن مسلمانان به حضرت علی مراجعه میکردند تا فرمایشات پیامبر را از زبان او بشنوند.

وی همچنین با اشاره به نهـج البـلاغه گفت : در این کتاب حضرت علی بر خداپرستی و تقوی بسیار تاکید دارد. یعنی رعایت حدود خداوند را بکـنیم و به آنچه که خدا را راضی می کند عمل کنیم و برای نزدیکی به خدا در بندگی او اخلاص باشیم. زیرا سعادت و کمال ما در این است. نکته دیگر عدم وابستگی به دنیاست و این مفهوم زهد است. در حالیکه در دنیا زندگی می کنیم و از نعمات آن برخوردار می شویم، اینها مانند زنجیر ما را به دنیا وابسته نکنند و مانع رشد ما نشوند. موضوع بعدی عدالت است. ایشان به والیان و حکمرانان توصیه می کنند که مردم را به یک چشم نگاه کنند. فرمان او به مالک اشتر زمانی که والی مصر شد، یک الگوی کامل حکومت داری است. به مالک می فرمایند : انسانها یا برادر دینی تو هستند و یا در انسانیت با تو مشترکند. این یک نمونه کامل حقوق بشر است. یعنی انسانها دارای کرامت هستند و باید تکریم شوند و حکام و زمامداران باید به همه انسانها به یک سطح خدمت کنند. کمک به انسانها در میان دستورات حضرت علی است.

کد خبر 527821

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha