۲۰ مرداد ۱۴۰۰، ۱۸:۵۳

متخصص بیماری‌های عفونی عنوان کرد؛

افزایش بیماران جوان بدحال در پیک پنجم/بیمارستان‌ها ظرفیت ندارند

افزایش بیماران جوان بدحال در پیک پنجم/بیمارستان‌ها ظرفیت ندارند

متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری بیمارستان لبافی نژاد گفت: متاسفانه تعداد بیماران، تعداد بیماران بدحال و بیماران جوانی که نیاز به بستری دارند در پیک پنجم از همه پیک های قبلی بیشتر است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شبنم طهرانی درباره وضعیت بیماری کرونا تاکید کرد: مردم تا زمانی که خودشان به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند متوجه شلوغی، ازدحام و تعداد بالای بیماران نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه چندین برابر نسبت به پیک‌های قبلی تعداد بیماران سرپایی و بستری افزایش یافته است، افزود: کادر درمان تا حد مشخصی می‌تواند خدمت رسانی انجام دهد و هرچیزی محدودیت دارد؛ در حال حاضر با محدودیت بسیار زیاد تخت‌های بیمارستانی به خصوص اورژانس مواجه هستیم.

این متخصص ادامه داد: هر روز تعداد بسیار بالایی از بیماران به کلینیک‌های ما مراجعه می‌کنند که قاعدتاً درصدی از آنان به بستری احتیاج می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: اما وقتی این افراد به اورژانس مراجعه می‌کنند اصلاً تختی برای بستری آنان وجود ندارد، حتی صندلی خالی در راهروها وجود ندارد که مریض روی آن منتظر خالی شدن تخت اورژانس بنشیند.

بیمارستان‌ها ظرفیت ندارند

طهرانی افزود: گاهی اوقات مجبور می‌شویم سرم و داروی بیمار را در حالی که روی صندلی نشسته به او بدهیم و یا اکسیژن را روی برانکارد در راهرو به بیمار می‌دهیم.

این متخصص تاکید کرد: مسلماً همه بیمارستان‌ها با کمبود تخت اورژانس، بستری بخش و آی سی یو رو به رو هستند، در طی دو تا سه هفته اخیر بسیار زیاد با کمبود تخت آی سی یو مواجه بوده ایم و به رغم اینکه تعداد تخت‌های آی سی یو را در ده روز اخیر افزایش داده ایم و به قدری ورودی اورژانس بالا است که باز هم این تخت‌ها جوابگوی نیاز ما نیست.

وی اضافه کرد: هر شب حدوداً بالای ۳۰ بستری داریم که درصدی از آنان احتیاج به بستری دارند و ما با کمبود تخت در آی سی یو مواجه هستیم.

این متخصص با اشاره به قدرت بالای سرایت در این ویروس، گفت زمانی که یک نفر از اعضای خانواده به این ویروس مبتلا می‌شود غالباً سایر افراد خانواده را مبتلا می‌کند و اگر هم که مبتلا نشوند احتمال زیاد ناقل خواهند بود.

وی ادامه داد: معمولاً افرادی که در خانواده یک بیمار مبتلا دارند، باقی اعضا درخواست تست پی سی آر می‌کنند و با توجه به اینکه بسیاری از تست‌های پی سی آر به ویژه در افراد بدون علامت ممکن است به اشتباه منفی باشد، فکر می‌کنند که احتمال ناقل بودن آنان منتفی است و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و باعث انتقال ویروس در جامعه می‌شوند.

این متخصص تصریح کرد: بنا بر این با توجه به قدرت بالای سرایت تا جایی که امکان دارد باید از حضور در مکان‌های شلوغ، پر رفت و آمد و پرازدحام خودداری کرد تا تماس‌ها کاهش یابد.

وسایل حمل و نقل عمومی؛ یکی از پرخطرترین مکان‌ها برای انتقال ویروس

وی با بیان اینکه یکی از مکان‌های پرخطر برای انتقال ویروس، وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو است، گفت: مسلماً یکی از راهکارهای کنترل اپیدمی کم کردن تماس بین افراد است و ارگان‌هایی که این امکان برای آنها وجود دارد که نیروهایشان در محل کار کمتر حضور یابند اقدامات لازم را برای این موضوع انجام دهند.

طهرانی ادامه داد: در کلینیک‌های سرپایی افراد زیادی با علائمی همچون آبریزش بینی، گلودرد، قرمزی چشم و سردرد مراجعه می‌کنند و می‌گویند ما چهار یا پنج روز این علائم را داشتیم اما تست پی سی آر ما منفی شده و به همین خاطر به محل کارمان مراجعه کرده ایم، اما الان شرکت از ما خواسته که نامه‌ای از پزشک بیاوریم که گواهی دهد ما مبتلا به کرونا نیستیم، اما پس از گرفتن شرح حال و انجام معاینه متوجه می‌شویم که فرد مبتلاست.

این متخصص تاکید کرد: در حال حاضر ویروس غالبی که در گردش است، ویروس کووید ۱۹ است و لزوماً تمام مبتلایان این ویروس تب دار نمی‌شوند و یا ریه آنها درگیر نمی‌شود، درصد زیادی از افراد ممکن است به شکل خفیف به کرونا مبتلا شوند و فقط علائمی مانند آبریزش بینی گلودرد داشته باشند. بسیار مهم است که این افراد با این علائم در جامعه تردد نکنند و باعث گردش ویروس نشوند.

وی با بیان اینکه این طور نیست که همه افراد مبتلا به کووید تب داشته باشند، گفت: بیماری کووید دارای طیفی از علائم است و این طور نیست که همه افراد همه علائم بیماری را داشته باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: وقتی فردی در این شرایط اپیدمی علائمی مانند آبریزش بینی، گلودرد و یا سردرد دارد باید این احتمال را در نظر بگیرد که مبتلا و ناقل بیماری است و می‌تواند تعداد بسیار زیادی از افراد را مبتلا کند.

طهرانی هشدار داد: اگر کسی احساس بیماری می‌کند حتماً به پزشک مراجعه کند و در دوران بیماری در خانه بماند تا افراد کمتری در جامعه آلوده شوند.

لاک داون و واکسیناسیون؛ راه نجات از وضعیت فعلی

این متخصص تاکید کرد: تعطیلی‌ها و لاک داون شهر قطعاً تأثیر گذار است و مسئله مهم دیگر در کنترل اپیدمی واکسیناسیون است.

وی یادآور شد: افرادی که واکسینه می‌شوند گاهی فکر می‌کنند دیگر به کرونا مبتلا نمی‌شوند، اما این فکر کاملاً اشتباه است.

طهرانی افزود: اگر افراد واکسینه شده حتی کسانی دو دوز واکسن خود را دریافت کرده اند و دو تا سه هفته از دوز دوم آنها گذشته باشد، باز هم اگر در مواجهه با ویروس قرار بگیرند احتمال اینکه به کووید مبتلا شوند وجود دارد، کاری که واکسیناسیون انجام می‌دهد این است که اگر فرد به ویروس مبتلا شد به نوع خفیف بیماری دچار شود.

این متخصص گفت: افراد واکسینه علاوه بر اینکه ممکن است خود به کرونا دچار شوند ممکن است ناقل ویروس باشند و افراد سالم را به ویروس مبتلا کنند بنابر این بسیار مهم است افراد واکسینه همچون سایر افراد تمام پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و حتماً ماسک بزنند.

کادر درمان همه خسته اند

طهرانی تاکید کرد: کادر درمان همه خسته اند، زمان زیادی از شیوع بیماری گذشته و در ماه‌های اخیر تعداد بیماران بسیار زیاد شده است و جدا از خستگی جسمی، خستگی روانی زیادی متحمل کادر درمان است، بنابر این تا جایی که می‌شود مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

وی در پایان تصریح کرد: آنچه که در کشور ما مشاهده می‌شود کمرنگ شدن رعایت پروتکل‌های بهداشتی است؛ عادی انگاری بیماری باعث شیوع بیشتر می‌شود.

کد خبر 5279375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • جوان متولد ٦٠ IR ۱۸:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۱
      0 0
      با سلام با اين وضعيت خراب تهران اي كاش واقعا يه فكر اساسي براي تهران ميكردند و واكسن رو همونطور كه براي برخي شهرستانها تا سن هاي پايينتر تزريق ميكنن براي تهراني ها هم انجام بدن چون واقعا نه تخت خالي در تهران مونده و نه وضع خوبي آمار فوتي ها و كمبود سرم در داروخانه هاي تهران فاجعه بار خواهد بود