مدیرکل منابع طبیعى استان کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر، تاغزارهاى شهر کرمان با توجه به خشکسالى هاى اخیر از شادابى و طراوت سال هاى پرباران برخوردار نیستند و علاوه بر عوامل طبیعی، تخریب هایى نیز از سوى برخى افراد ناآگاه در قالب تصرف هاى غیرقانونى و طرح هاى غیرکارشناسى، تخلیه نخاله هاى ساختمانى و آتش سوزى هاى موردى، تاغزارها را به خطر انداخته است.
محمدعلی اسدى افزود: تاغزارها در طول سال های گذشته نقش موثری در کاهش گرد و خاک در اثر طوفان داشته اند و اگر این گونه های گیاهی وجود نداشته باشند یا به عللی از بین بروند، وضعیت استان کرمان به لحاظ وجود گرد و غبار و خاک در هوا بسیار بدتر از شرایط کنونی خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با توجه به این که تولید متوسط هر هکتار مرتع ۶۵ کیلوگرم علوفه خشک است، بنابراین تولید مراتع استان کرمان جوابگوى بیش از ۲/۷ میلیون واحد دامى آن هم در شرایط عادى نیست .
اسدی یادآور شد: این عدم تعادل باعث تخریب کاهش درصد پوشش گیاهى و از میان رفتن گونه هاى خوش خوراک در مراتع و جایگزینى آن توسط گونه هاى سمى و خاردار شده است و اگر این روند ادامه داشته باشد در نهایت مراتع درجه یک به مراتع درجه ۲ و ۳ و سرانجام به بیابان تبدیل مى شوند.
مدیرکل منابع طبیعى استان کرمان تاکید کرد: باید مسئولان در خصوص تبدیل دامدارى هاى سنتى به صنعتى اقدام هاى لازم را انجام دهند تا این اداره کل بتواند عملیات اصلاحى و احیاى مراتع را در قالب طرح هایى که دارد، پیگیرى کند.
در حال حاضر، وسعت مراتع استان کرمان در حدود ۸/۶ میلیون هکتار است که ۸۲ هزار و ۷۶۵ هکتار مراتع درجه یک، یک میلیون و ۶۸۰ هزار و ۶۹۷ هکتار درجه دو و بقیه درجه ۳ و ۴ است.
نظر شما